Πώς να διατηρείς μυρωδάτα και φρέσκα τα σεντόνια και τις πετσέτες σαν να τα έβγαλες μόλις από το πλυντήριο

Πώς να διατηρείς μυρωδάτα και φρέσκα τα σεντόνια και τις πετσέτες σαν να τα έβγαλες μόλις από το πλυντήριο

Διατήρησε τα κλινοσκεπάσματα σου αρωματισμένα μέσα στη βδομάδα με μερικά έξυπνα tips.

Μπορείς να διατηρήσεις τα σεντόνια και τις πετσέτες σου φρέσκα και μυρωδάτα όλη την εβδομάδα μέχρι να τα ξανά πλύνεις. Καμιά φορά, για παράδειγμα, τα μαξιλάρια σου μπορεί λίγο να μυρίζουν επειδή ίδρωσες κι εσύ να έχεις βάλει μόλις φρέσκες τις μαξιλαροθήκες. Έτσι, υπάρχουν απλοί, καθημερινοί τρόποι που θα σου επιτρέψουν να τα διατηρείς καθαρά, απαλά και αρωματικά, σαν να τα έχεις βγάλει μόλις από το πλυντήριο.

Με μερικά έξυπνα κόλπα, μπορείς να απολαμβάνεις πάντα την αίσθηση της φρεσκάδας και της καθαριότητας στα κλινοσκεπάσματα και τις πετσέτες σου, χωρίς τον κόπο και τη φθορά του συχνού πλυσίματος. Αυτές οι συμβουλές θα σου επιτρέψουν να παρατείνεις τη διάρκεια της καθαριότητας τους, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουν μια αίσθηση φρεσκάδας και απαλότητας.

 

1. Αέρισε τα συχνά


Ένα από τα πιο απλά και αποτελεσματικά βήματα είναι ο αερισμός. Κάθε λίγες μέρες, βγάλε τα κλινοσκεπάσματα και τις πετσέτες σου έξω στον αέρα, ειδικά αν έχει ήλιο. Ο φρέσκος αέρας και το φως του ήλιου βοηθούν στην απομάκρυνση δυσάρεστων οσμών και στην εξολόθρευση βακτηρίων. Ο ήλιος, χάρη στις υπεριώδεις ακτίνες του, δρα ως φυσικό απολυμαντικό, αφήνοντας τα υφάσματα καθαρά και αρωματικά. Προσπάθησε να τα αερίζεις για τουλάχιστον μία ώρα.

2. Χρησιμοποίησε αρωματικό σπρέι υφασμάτων
Αν θέλεις να διατηρείς τα κλινοσκεπάσματά σου με ευχάριστο άρωμα, ένα αρωματικό σπρέι υφασμάτων είναι μια εξαιρετική λύση. Μπορείς να ψεκάσεις τις πετσέτες και τα σεντόνια σου με ένα σπρέι που έχει ελαφρύ άρωμα λεβάντας, ευκαλύπτου ή οποιοδήποτε άλλο άρωμα σου αρέσει. Αυτός ο τρόπος θα δώσει την αίσθηση φρεσκάδας, ενώ παράλληλα θα κρατήσει τα κλινοσκεπάσματά σου μαλακά. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις μόνη σου ένα τέτοιο σπρέυ, βάζοντας σε ένα ψεκαστικό μπουκάλι, νερό με λίγο μαλακτικό ρούχων.

3. Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα είναι ένας φυσικός αποσμητικός παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει στη φροντίδα των υφασμάτων σου. Αν νιώσεις ότι τα κλινοσκεπάσματά σου αρχίζουν να μυρίζουν, μπορείς να τα ραντίσεις με λίγη μαγειρική σόδα και να τα αφήσεις για λίγα λεπτά. Μετά, τίναξε τα για να απομακρύνεις τη σκόνη. Η σόδα θα απορροφήσει τυχόν οσμές και θα αφήσει τα υφάσματα πιο φρέσκα.

Πώς να πλένεις τις πετσέτες για να διατηρείς υγιή το δέρμα και τα μαλλιά σου

4. Τίναξέ τα τακτικά
Το τίναγμα των σεντονιών και των πετσετών σου μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά είναι πολύ χρήσιμο. Απομακρύνει τη σκόνη και τα υπολείμματα που μπορεί να συσσωρευτούν, ενώ βοηθά τα υφάσματα να διατηρήσουν την απαλότητά τους. Ακολουθώντας αυτές τις απλές μεθόδους, μπορείς να διατηρείς τα κλινοσκεπάσματα και τις πετσέτες σου απαλά και φρέσκα χωρίς την ανάγκη για συχνό πλύσιμο.

 TheIssue.gr 

foto: www.freepik.com

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Μυρίζει έντονα η ανάσα σου; 3 πανεύκολοι τρόποι να το διορθώσεις άμεσα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr