Σου ταιριάζουν τα κοντά ή τα πιο μακριά μαλλιά; Ο κανόνας που θα σε βοηθήσει να το ανακαλύψεις.

“Θα μου πάνε τα κοντά μαλλιά;”, “να τα κόψω ή να τα αφήσω να μακρύνουν;”, “πόσο μακριά πρέπει να είναι τα μαλλιά για να δείξουν πάνω μου;”, και άλλα παρεμφερή ερωτήματα έχουν περάσει αρκετές φορές από το μυαλό όλων των γυναικών. Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει αναρωτηθεί μια γυναίκα έστω μια φορά στη ζωή της, τι κούρεμα της πηγαίνει ή ποιο μήκος θα δείχνει πιο κομψό πάνω της – πρόκειται για ένα από τα πιο βασικά ερωτήματα που στριφογυρίζουν στο κεφάλι μας κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε μια (μεγάλη) αλλαγή ή να φρεσκάρουμε τα μαλλιά μας.
Είναι γεγονός ότι υπάρχει ο κανόνας των 5,5 εκατοστών που ορίζει ποιο είναι το τέλειο κούρεμα για κάθε γυναίκα – πόσο έγκυρος ή ισχυρός μπορεί να είναι όμως; Κι ενώ δεν πρέπει να στηριζόμαστε σε νούμερα για να πάρουμε μια απόφαση σχετικά με το πώς θα κόψουμε τα μαλλιά μας – αλίμονο αν ένας αριθμός θα μας υποδείξει το κούρεμα που θα υιοθετήσουμε – αξίζει να δούμε πώς δουλεύει.

Ποιος είναι ο γενικός κανόνας
Σε γενικές γραμμές, το ιδανικό μήκος των μαλλιών πρέπει πράγματι να εξαρτάται από τη γωνία του οστού της γνάθου.

Ο τύπος δημιουργήθηκε από τον κομμωτή και δημιουργό της σειράς περιποίησης μαλλιών John Frieda και σκοπό έχει να καθορίσει αν τα κοντά ή μακριά μαλλιά κολακεύουν περισσότερο ένα πρόσωπο. Ο ίδιος λέει ότι τα απαραίτητα υλικά για να το βρεις είναι ένας χάρακας, ένα μολύβι και, φυσικά, ο καθρέφτης σου.

Πώς γίνεται η μέτρηση

Αφού καθίσεις μπροστά στον καθρέφτη, πάρε το μολύβι και τοποθέτησέ το οριζόντια κάτω από το πιγούνι σου. Τοποθέτησε τον χάρακα κάθετα στο μολύβι και σύρε τον μέχρι το ύψος του λοβού του αυτιού. Μέτρησε την απόσταση ανάμεσα στον λοβό του αυτιού και το μολύβι, κάθετα προς τα κάτω.

Αν η απόσταση που μετρήθηκε στο τελευταίο βήμα είναι μικρότερη από 5,5 εκατοστά, μάλλον σου ταιριάζει περισσότερο το κοντό μήκος στα μαλλιά. Αν είναι μεγαλύτερη από 5,5 εκατοστά, τα μακριά μαλλιά είναι πιο κολακευτικά. “Αυτό το hack δείχνει ότι τα κοντά κουρέματα, όπως το αντρικό κούρεμα ή το καρέ, ταιριάζουν καλύτερα σε μικρότερου μεγέθους πρόσωπα”, λέει ο hairstylist.
Φυσικά, πρέπει να ληφθεί υπόψη το σχήμα του προσώπου σου. Όπως συνεχίζει ο ειδικός στα θέματα των μαλλιών, “τα στρογγυλά πρόσωπα μπορεί να φαίνονται πιο στρογγυλά με το λάθος κούρεμα. Τα στρογγυλά ή οβάλ κεφάλια θα τονιστούν καλύτερα με ένα κοντό κούρεμα pixie ή ένα καρέ, ενώ τα τετράγωνα ή ορθογώνια πρόσωπα θα υποστηρίξουν καλύτερα ένα μακρύ καρέ. Τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς, με φαρδύ μέτωπο, ψηλά ζυγωματικά, μυτερό πιγούνι, θα ταιριάζουν περισσότερο με ένα καρέ με μακριά φράντζα στο πλάι”.
Φυσικά, δεν προσπαθούμε να σε πείσουμε να λάβεις υπόψη σου έναν στείρο μαθηματικό κανόνα, καθώς η επιλογή εντέλει εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και στιλ, το lifestyle, το σχήμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου καθώς και την υφή των μαλλιών. Όσο κι αν σ’ αρέσει το κοντό καρέ για παράδειγμα, ενδεχομένως να μην είναι η καλύτερη επιλογή για σένα αν έχεις πάρα πολλά μαλλιά, χοντρή τρίχα και υπερβολικό όγκο. Η καλύτερη λύση είναι να συμβουλεύεσαι τον κομμωτή της εμπιστοσύνης σου, για να κάνεις την καλύτερη επιλογή για σένα.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

https://www.mystikaomorfias.gr/2022/12/19/%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ad%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%ac/