Μπορεί η χρήση ρετινόλης να κάνει πιο λεπτό το δέρμα μας;

Μπορεί η χρήση ρετινόλης να κάνει πιο λεπτό το δέρμα μας;

Ξέρουμε ότι η ρετινόλη είναι ένα αρκετά δημοφιλές συστατικό για τη διατήρηση της νεανικής όψης στην επιδερμίδα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που κάνει τις γυναίκες να το λατρεύουν. Ωστόσο, σχετικά με τη χρήση του συγκεκριμένου δραστικού στοιχείου κυριαρχεί ένας μύθος, τον οποίο αποφασίσαμε να καταρρίψουμε σήμερα μέσα από αυτό του άρθρο. Ο λόγος για τον ισχυρισμό που θέλει την ρετινόλη κατά τη χρήση να λεπταίνει το δέρμα. Τι ισχύει τελικά και γιατί δεν ευσταθεί κάτι τέτοιο;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν μιλάμε για πιο λεπτό δέρμα, ουσιαστικά αναφερόμαστε στην απώλεια πυκνότητας, η οποία είναι αναπόφευκτη με το πέρασμα του χρόνου και διαφορετική για κάθε τύπο επιδερμίδας. Συγκεκριμένα, όσο μεγαλώνουμε ερχόμαστε όλες αντιμέτωπες με ένα ποσοστό απώλειας όγκου.

Αρκεί μόνο να σκεφτούμε ότι από τα 20 και μετά η παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνεται κατά περίπου 1% κάθε χρόνο, κάνοντας έτσι σταδιακά το δέρμα μας να είναι πιο εύθραυστο, λεπτό και πιο χαλαρό. Κάπως έτσι, σε αυτό το σημείο ξεκινάμε να επενδύουμε σε στοιχεία που θα υποστηρίξουν την παραγωγή κολλαγόνου ώστε να διατηρήσουμε το δέρμα μας πιο γεμάτο και πιο σφριγηλό για όσο περισσότερο γίνεται.

Η ρετινόλη, λοιπόν, είναι ένας από αυτούς του beauty συμμάχους που δουλεύει για να πετύχουμε τον στόχο μας καθώς μπορεί και ενεργοποιεί γονίδια που ρυθμίζουν προς τα πάνω την παραγωγή κολλαγόνου μειώνοντας την εμφάνιση ρυτίδων και διατηρώντας την δέρμα μας πιο γεμάτο και σφριγηλό.

Με λίγα λόγια, δηλαδή, όπως καταλαβαίνουμε, αυτό έρχεται σε αντίθεση με την εσφαλμένη αντίληψη ότι η χρήση ρετινόλης λεπταίνει το δέρμα.

elle.gr

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

www.pexels.com

Οι 5 skincare συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις πριν έρθει ο χειμώνας σύμφωνα με τους δερματολόγους

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr