Η skincare συμβουλή που όλες οι γυναίκες άνω των 50 εύχονταν να είχαν ακούσει νωρίτερα

Το βήμα της ρουτίνας περιποίησης που οι περισσότερες γυναίκες ξεχνούν προκαλώντας ανεπανόρθωτες βλαβες στην επιδερμίδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Μάθε περισσότερα
Οι περισσότερες γυναίκες αφιερώνουν έστω και λίγο χρόνο σε καθημερινή βάση για τη φροντίδα της επιδερμίδας τους, εφαρμόζοντας τουλάχιστον μια αντιγηραντική κρέμα προσώπου και το αντηλιακό τους. Αν και αυτά αποτελούν τα δύο πιο βασικά βήματα περιποίησης, μετά τον καθαρισμό, ένα εξίσου σπουδαίο βήμα συνήθως αμελείται.
Ο λόγος για το “κατέβασμα” των προϊόντων περιποίησης προς τα κάτω, στο λαιμό και το ντεκολτέ, δύο σημεία που δυστυχώς καμία ενέσιμη θεραπεία δεν μπορεί να επαναφέρει στη νεότερη κατάστασή της.

Η επιδερμίδα εκεί είναι πιο λεπτή, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο ανθεκτική και άρα πιο ευάλωτη στις ρυτίδες, ενώ στερείται των φυσικών της λιπαντικών με αποτέλεσμα να είναι πιο επιρρεπής στην ξηρότητα και κατά συνέπεια στη γήρανση. Τέλος, ο λαιμός και το ντεκολτέ είναι ένα από τα τμήματα του σώματος, τα οποία βρίσκονται σε διαρκή κίνηση, αλλά και έκθεση στον ήλιο, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται πιο εύκολα και έτσι να δημιουργούνται αισθητές οριζόντιες γραμμές, οι οποίες τελικά μεταμορφώνονται σε βαθιές ρυτίδες.

Είναι καίριας σημασίας λοιπόν ήδη από νωρίς να εφαρμόζετε και σε αυτά τα σημεία μια ενυδατική κρέμα ή έναν ορό, με συνθέσεις που προλαμβάνουν ή “διορθώνουν” τη χαλάρωση, χαρίζοντας ένα εφέ lifting. Πολύ σημαντική φυσικά είναι και η αντηλιακή προστασία της επιδερμίδας του λαιμού και του ντεκολτέ.

Μια εξίσου ευάλωτη στο πέρασμα του χρόνου περιοχή είναι και εκείνη των χεριών, η οποία είναι σε καθημερινή βάση εκτεθειμένη στον ήλιο, αλλά και σε σκληρά καθαριστικά. Καθώς είναι ένα από τα πρώτα σημεία που μαρτυρούν την ηλικία μιας γυναίκας, τόσο λόγω των κηλίδων, όσο και των γραμμών που σχηματίζονται, είναι πολύ σημαντικό να μην αμελείται ούτε εδώ η ενυδάτωση και η χρήση αντηλιακού.