Το απόλυτο μυστικό για να διώξεις τη δυσάρεστη αναπνοή μετά από γεύμα με σκόρδο ή κρεμμύδι

Έφαγα κρεμμύδι και σκόρδο. Τι να κάνω για τη δυσάρεστη αναπνοή; – Η απάντηση θα σας εκπλήξει
Η πικρή αλήθεια είναι πως το κρεμμύδι και το σκόρδο όσο νόστιμα κι αν είναι, αφήνουν δυσάρεστη αναπνοή, ειδικά αν καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες. Όπως καταλαβαίνετε το βούρτσισμα των δοντιών και το μάσιμα τσίχλας δεν αρκούν. Υπάρχει όμως ένα μυστικό που μπορεί να διώξει την κακοσμία και κυριολεκτικά να σας σώσει από αμήχανες καταστάσεις. Ποιο είναι άραγε αυτό;
Η απάντηση «κρύβεται» στο γιαούρτι. Ναι, καλά διαβάσατε. Το γιαούρτι από πλήρες γάλα μπορεί να εξαφανίσει και να μειώσει στο μέγιστο την δυσάρεστη αναπνοή.

Τόσο το σκόρδο, όσο και το κρεμμύδι προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην υγεία του οργανισμού, με την μείωση της αρτηριακής πίεσης, τις αντικαρκινικές ιδιότητες, την ενίσχυση του ανοσοποιήσου και την βελτίωση της οστικής πυκνότητας να ξεχωρίζουν. Παρά την ιδιαίτερη πικάντικη γεύση τους, την οποία πολλοί βρίσκουν ελκυστική, δεν είναι λίγοι και όσοι την αποφεύγουν καθώς η κακοσμία του στόματος, που θα κληθούν έπειτα να αντιμετωπίσουν, αποτελεί τρωτό σημείο και των δυο.

Ωστόσο, μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Molecules έδειξε ότι η κατανάλωση τροφών με υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος ή πρωτεΐνη θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά την κακοσμία.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη το απλό γιαούρτι αρκεί για να νικήσει την κακοσμία, όταν καταναλωθεί αμέσως μετά την κατανάλωση σκόρδου και κρεμμυδιού. Αυτό συμβαίνει επειδή το γιαούρτι περιέχει πρωτεΐνες και υγιή λίπη που βοηθούν στην κάλυψη των γεύσεων.

Αν λοιπόν θέλετε να απολαύσετε ένα γεύμα που περιέχει σκόρδο και/ή κρεμμύδι και ταυτόχρονα να διατηρήσετε την αναπνοή σας δροσερή ένα γιαούρτι σκέτο, με φράουλες ή και με μέλι είναι αρκετό!

www.flash.gr

www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

 

 
Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!