4 κόλπα του πλυντηρίου για να κάνετε τα ρούχα να μοιάζουν καινούργια

4 κόλπα του πλυντηρίου για να κάνετε τα ρούχα να μοιάζουν καινούργια

Χρόνιο το πρόβλημα με τα ρούχα που χαλάνε από το πλύσιμο του πλυντηρίου. Όσο και να διαβάζεις τις οδηγίες στις καρτέλες τους, ακόμα να λυθεί το ερώτημα με τα πεταμένα ρούχα. Αλλοίωση χρώματος ή ξεχειλωμένα τζιν είναι μόνο λίγα από τα αποτελέσματα που επιφέρει το κακό πλύσιμο τους.

Υπάρχουν 4 κόλπα, που θα τα ονόμαζα «μαγικά» αφού σε γλιτώνουν από την αγορά καινούργιων προϊόντων ενώ παράλληλα βρίσκουν τρόπο να κρατήσεις λίγο ακόμα το αγαπημένο σου φόρεμα αψεγάδιαστο σαν να το αγόρασες σήμερα. 

Δε θέλει κόπο, μόνο σωστό τρόπο
Από Τζωρτζίνα Σένκα

Δείτε τα 4 κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια

Προσπαθήστε να μην το παρακάνετε με το απορρυπαντικό

Η υπερβολική χρήση απορρυπαντικού μπορεί να αφήσει υπολείμματα που κάνουν τα υφάσματα να φαίνονται θαμπά και βρώμικα. Χρησιμοποιήστε μια ποσότητα κατάλληλη για το μέγεθος του πλυντηρίου σας και φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες στη συσκευασία του προϊόντος πλυντηρίου. Η ίδια προσέγγιση θα γίνει και κατά την προσθήκη μαλακτικού.

Το μαλακτικό υφασμάτων συσσωρεύεται στα υφάσματα με την πάροδο του χρόνου, αφήνοντάς τα να κολλάνε και να στεγνώνουν αργά ενώ τελικά τα ρούχα γίνονται δύσοσμα. Χρησιμοποιήστε λιγότερο από όσο νομίζετε ότι πρέπει. Οι περισσότεροι άνθρωποι για βέλτιστα αποτελέσματα, χρειάζονται μόνο το μισό απορρυπαντικό ή μαλακτικό από όσο χρησιμοποιούν .

Σκεφτείτε να προσθέσετε ξύδι στα ρούχα σας

Το ξύδι είναι ένα φυσικό μαλακτικό υφασμάτων, επομένως θα βοηθήσει στη μείωση του στατικού προβλήματος και θα αφήσει τα ρούχα σας να μυρίζουν φρεσκάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύδι και για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα ρούχα σας.

Για να προσθέσετε ξύδι στα ρούχα σας:

Πλύνετε τα σε ζεστό νερό με 1 φλιτζάνι ξύδι ή μουλιάστε τα  όλη τη νύχτα σε 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι και 3 φλιτζάνια νερό.

Προεπεξεργαστείτε τους λεκέδες πριν από το πλύσιμο

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε έναν λεκέ είναι να τον αντιμετωπίσετε όσο το δυνατόν συντομότερα . Απορροφήστε τα βρώμικα υγρά με ένα καθαρό, απορροφητικό πανί ή χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια ταμπονάρετε με ένα καθαριστικό λεκέδων πρόπλυσης και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά πριν το πλύνετε. Εάν έχετε χρόνο, μουλιάστε το λεκιασμένο ρούχο σε κρύο νερό όλη τη νύχτα και τρίψτε απαλά την περιοχή όταν το πλένετε. Αυτό θα βοηθήσει να σπάσει τυχόν ξεραμένους λεκέδες που έχουν μείνει πίσω.

Μην γεμίζετε υπερβολικά το στεγνωτήριο

Μην υπερφορτώνετε το στεγνωτήριο. Η υπερφόρτωση του στεγνωτηρίου προκαλεί ρυτίδες και πίεση στις ίνες των ρούχων σας. Όσο περισσότερη πίεση υπάρχει στα ρούχα σας, τόσο πιο πιθανό είναι να ζαρώσει όταν φορεθεί ή πλυθεί ξανά.

Εάν προσπαθείτε να αποφύγετε τις ζάρες από την υπερφόρτωση και δεν έχετε αρκετό χώρο στο σπίτι σας για ένα δεύτερο στεγνωτήριο (ή αν απλά δεν θέλετε άλλη συσκευή), σκεφτείτε να κρεμάσετε βρεγμένα ρούχα που δεν έχουν στεγνώσει ακόμα στον φρέσκο αέρα. Αν αφεθούν τα ρούχα σε χώρους χωρίς υγρασία δεν θα εμφανίσουν μούχλα.

Athensmagazine.gr

Αποτέλεσμα στο λεπτό: Το αλάνθαστο γαλλικό κόλπο για να καθαρίσετε την κεραμική εστία

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr