5 κόλπα για να μυρίζει όμορφα το μπάνιο – Μυστικά της γιαγιάς

5 κόλπα για να μυρίζει όμορφα το μπάνιο – Μυστικά της γιαγιάς

Με στόχο να κάνουμε το σπίτι μας να μυρίζει πάντα όμορφα, το μπάνιο παρουσιάζεται ως πρόκληση!

Η διατήρηση μιας αυστηρής ρουτίνας καθαρισμού στο μπάνιο είναι το πρώτο βήμα για την εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών, αλλά όταν πρόκειται για έναν μικρό χώρο με κακό αερισμό, δεν είναι πάντα αρκετό.

Στην περίπτωσή μου, έχω μπάνιο χωρίς παράθυρο και πολύ λίγα μέτρα, οπότε έχω μάθει μια σειρά από κόλπα (της γιαγιάς είναι τα καλύτερα) για να κρατάω το μπάνιο πεντακάθαρο και αρωματισμένο. Και είναι τόσο απλά που μπορείτε να τα εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας χωρίς να το καταλάβετε.

5 κόλπα για αρωματισμένο μπάνιο
Χρησιμοποιήστε προϊόντα καθαρισμού με πράσινο σαπούνι
Η επιλογή των προϊόντων καθαρισμού είναι ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για ένα ευχάριστο άρωμα, ειδικά αν μιλάμε για ένα μικρό μπάνιο με περιορισμένο αερισμό. Τα καθαριστικά με βάση το πράσινο σαπούνι (αυτό που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας για πάσα… νόσο) είναι υπέροχοι σύμμαχοι όσον αφορά την απολύμανση αλλά και εάν θέλουμε να διατηρήσουμε ένα ευχάριστο άρωμα. Επιπλέον ένα μείγμα με ξίδι και μαγειρική σόδα είναι καλή εναλλακτική στα χημικά προϊόντα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε καθημερινά για να διατηρήσετε το μπάνιο καθαρό και μυρωδάτο, χωρίς να επιβαρύνετε την ατμόσφαιρα αυτού του δωματίου του σπιτιού.

Στεγνώστε τις πετσέτες σε εξωτερικούς χώρους
Η υγρασία είναι ένας από τους μεγάλους εχθρούς της μυρωδιάς στο μπάνιο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να σκουπίζετε το νερό από το ντους μετά την χρήση ή να στεγνώνετε τον νιπτήρα καθημερινά.

Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην πρόληψη της εμφάνισης λεκέδων μούχλας στις πιο δύσκολες περιοχές. Αν όμως υπάρχει κάτι που μπορεί να προκαλέσει μια δυσάρεστη οσμή, είναι η συσσώρευση υγρασίας στα υφάσματα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να το αποφύγετε είναι να κρεμάτε συχνά τις πετσέτες έξω, έτσι ώστε να στεγνώνουν γρήγορα, διατηρώντας ένα ευχάριστο άρωμα. Εάν τις αφήνετε διαρκώς νωπές (για διακοσμητικούς λόγους) μέσα στο μπάνιο, η υγρασία θα παραμείνει για περισσότερο χρόνο και θα προωθήσει επίσης την ανάπτυξη βακτηρίων.

Αρωματίστε μερικά βασικά σημεία με αιθέρια έλαια
Τα αιθέρια έλαια είναι υπέροχοι σύμμαχοι για να πετύχετε ένα ευχάριστο άρωμα σε κάθε δωμάτιο. Όντας 100% φυσικά, είναι ασφαλή στην χρήση σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια και έχουν την ικανότητα να απελευθερώνουν σταδιακά το άρωμά τους.

Το να τοποθετήσετε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με αιθέριο έλαιο στο κάτω μέρος του κάδου απορριμμάτων του μπάνιου ή μέσα στο ρολό του χαρτιού υγείας είναι ένα αλάνθαστο κόλπο για να αρωματίσετε το μπάνιο χωρις πολλή προσπάθεια. Μπορείτε επίσης να αραιώσετε μερικές σταγόνες σε νερό και να ψεκάσετε τις πετσέτες και τα υφάσματα μετά την χρήση (αρκεί φυσικά να είναι στεγνά).

Τοποθετήστε φυτά εσωτερικού χώρου που διώχνουν τις άσχημες μυρωδιές

Συμβαίνει συχνά οι τουαλέτες να είναι μικροί χώροι με λίγο φως, γι’ αυτό και δεν θεωρούνται το ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη των φυτών. Ωστόσο, ορισμένα είδη βρίσκουν το φυσικό τους περιβάλλον σε αυτά τα μέρη που έχουν υψηλό ποσοστό υγρασίας.

Διάφορα τροπικά φυτά προσαρμόζονται τέλεια σε αυτό τον τύπο περιβάλλοντος –ακόμη και απουσία φυσικού φωτός– και μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών στο μπάνιο. Προτείνονται τα χρυσάνθεμα, τα γιασεμιά, τα κρίνα και οι αζαλέες .

Ρίξτε απορρυπαντικό ή μαλακτικό μέσα στο καζανάκι
Πώς θα αρωματίσετε τη λεκάνη τουαλέτας με ένα άρωμα που θα διαρκεί περισσότερο; Ένα έξυπνο κόλπο είναι να ρίξετε λίγο απορρυπαντικό ή μαλακτικό ρούχων μέσα στο καζανάκι. Κάθε φορά που θα το πατάτε, θα αναδύονται αρώματα και φρεσκάδα.

www.youweekly.gr

www.pexels.com

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

10 tips για να φαίνεστε νεότεροι από την ηλικία σας

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr