Αποτέλεσμα στο λεπτό: Το αλάνθαστο γαλλικό κόλπο για να καθαρίσετε την κεραμική εστία

Αυτός είναι ένας από τους πιο βρώμικους χώρους της κουζίνας, τον οποίο όμως όλοι ξεχνάμε να καθαρίσουμε
Από Αναστασία Κολυβά
Στην κουζίνα περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας όταν δεν δουλεύουμε.
Σε αυτό ακριβώς τον μέρος του σπιτιού, ετοιμάζουμε όλα τα γεύματά μας.
Εδώ αποθηκεύουμε επίσης τα φρούτα και τα λαχανικά, για παράδειγμα. Επομένως, είναι σημαντικό να διατηρούμε αυτό το μέρος του σπιτιού σε άριστη κατάσταση για να αποφύγουμε τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων και την πιθανή τροφική δηλητηρίαση.
Έχετε όμως σκεφτεί όλες τις γωνιές και τις σχισμές της κουζίνας σας; Όπως εξήγησε στο Instagram η ειδικός σε θέματα οργάνωσης και καθαρισμού του σπιτιού Anna Baraf, ορισμένες περιοχές ξεχνιούνται πολύ συχνά. Και δυστυχώς, εκεί ακριβώς φωλιάζουν τα βακτήρια και η βρωμιά.
Συχνά σκεφτόμαστε να καθαρίσουμε το ψυγείο, να τρίψουμε καλά τον νεροχύτη αφού πλύνουμε όλα τα πιάτα ή να πλύνουμε καλά τον πάγκο εργασίας. Τι γίνεται όμως με τις κεραμικές εστίες;

Αυτή η πολύ συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι πάντα εύκολο να γυαλίσει. Ωστόσο, αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για να διατηρήσετε το εσωτερικό σας καθαρό και ασφαλές για την υγεία σας. Δεν είναι ασυνήθιστο να ξεγλιστρούν μέσα από αυτές ψίχουλα, πιτσιλιές λίπους ή κομμάτια φαγητού.

Πώς καθαρίζετε αποτελεσματικά αυτή τη γωνιά της κουζίνας;
Για να το μάθετε, η ειδικός @homeset_by_anna μοιράστηκε όλες τις συμβουλές της για τον καθαρισμό των άκρων της εστίας. Πρώτα απ’ όλα, χρειάζεστε τα κατάλληλα εργαλεία. Επιλέξτε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί από μικροΐνες, ένα μαχαίρι και χαρτοπετσέτες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Baraf|Organisation Maison & Quotidien|Astuces Nettoyage (@homeset_by_anna)

Ανακατέψτε σαπούνι και νερό, βουτήξτε το εργαλείο καθαρισμού σας και πλύνετε αποτελεσματικά αυτό το σημείο της κουζίνας. Αν είναι πολύ βρώμικο, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι.

Αυτό θα κάνει επίσης το κόλπο. Για να κάνετε τη δουλειά πιο εύκολη, μπορείτε επίσης να ξύσετε με τη λεπίδα ενός μαχαιριού και να μαζέψετε τη βρωμιά με μια χαρτοπετσέτα. Μπορείτε επίσης να πάρετε μια παλιά οδοντόβουρτσα με σαπούνι Μασσαλίας. Να είστε προσεκτικοί για να μην προκαλέσετε ζημιά στις εστίες σας.

 Athensmagazine.gr
www.pexels.com
Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Αιθέριο έλαιο Βανίλιας. Αφροδισιακό-ηρεμιστικό.

https://www.mystikaomorfias.gr/2024/03/21/romaiko-chamomili-ofeli-gia-tin-ygeia-therapeftikes-idiotites/