ΟΙ 7 ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

ΟΙ 7 ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Η γυναικεία τριχόπτωση είναι μια κοινή πάθηση, ειδικά στα χρόνια που περιβάλλουν την εμμηνόπαυση. Σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ , εκτιμάται ότι πάνω από το 50% των γυναικών εμφανίζουν τριχόπτωση. Η ηλικία, η διατροφή, η εθνικότητα και οι γενετικοί παράγοντες επηρεάζουν τις πιθανότητές  να εμφανίσετε τριχόπτωση, ακόμη και κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση.

1.Τοπικές θεραπείες: Τα σαμπουάν, τα μαλακτικά και οι οροί για την τριχόπτωση που παρασκευάζονται με συγκεκριμένα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση ενός πιο υγιούς περιβάλλοντος στο τριχωτό της κεφαλής. Μερικά από αυτά λειτουργούν αυξάνοντας τη ροή του αίματος στη ρίζα της τρίχας, η οποία επιβραδύνει την τριχόπτωση, και άλλα λειτουργούν ενισχύοντας τον άξονα της τρίχας για να μειώσουν το σπάσιμο. Μιλήστε με έναν γιατρό ή φαρμακοποιό σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για εσάς.
2.Συμπληρώματα διατροφής: Μερικές γυναίκες με τριχόπτωση βρίσκουν συμπληρώματα, όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιοτίνη, βιταμίνη Β7 και βιταμίνη C, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων και να ενθαρρύνουν την υγιέστερη ανάπτυξη των μαλλιών. Η έλλειψη σιδήρου (χαμηλά επίπεδα σιδήρου) μπορεί επίσης να συμβάλει στην αραίωση και την απώλεια μαλλιών. Πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο σχήμα συμπληρωμάτων.
3.Ιατρικές παρεμβάσεις: Για πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να συνιστώνται ιατρικές θεραπείες όπως θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT) ή φάρμακα κατά των ανδρογόνων. Η HRT λειτουργεί αντικαθιστώντας τα χαμένα επίπεδα οιστρογόνων λόγω της εμμηνόπαυσης, αποτρέποντας έτσι την απώλεια μαλλιών που σχετίζεται με την εμμηνόπαυση. Ο γιατρός σας μπορεί να σας καθοδηγήσει σχετικά με το εάν αυτά τα φάρμακα είναι κατάλληλα για εσάς και να τα συνταγογραφήσει εάν χρειάζεται.

www.fertifa.com

4.Εφαρμογή καλλυντικών λοσιόν που έχουν σχεδιαστεί για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών. Χρειάζονται 1 έως 2 μήνες για να δράσουν και πρέπει να χρησιμοποιούνται τακτικά. Η επίδρασή τους μπορεί να συμπληρωθεί με τη λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής για να παρέχει στα μαλλιά όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπτυχθούν.

5.Γρήγορες αισθητικές διορθώσεις
Εάν θέλετε μια γρήγορη λύση για να καμουφλάρετε τα αραιά μαλλιά ενώ εξετάζετε τις επιλογές θεραπείας, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε. Οι κομμωτές συστήνουν συχνά στις γυναίκες με αραιά μαλλιά να δοκιμάσουν ένα πιο κοντό κούρεμα, επειδή τα μακριά μαλλιά μπορούν να κάνουν τα λεπτά μαλλιά πιο αισθητά. Τα πιο κοντά κοψίματα όπως το bob ή το pixie είναι δημοφιλή, όπως και τα στρώματα που προσθέτουν όγκο και τα κτυπήματα για να προσθέσουν υφή. Μερικές γυναίκες φορούν καπέλα όταν αναζητούν μια αλλαγή που δεν περιλαμβάνει νέο χτένισμα.

6.Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια
Το Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology δημοσίευσε μια μελέτη το 2020 που υποδηλώνει ότι το έλαιο χαμομηλιού, το έλαιο θυμαριού, το έλαιο τεϊόδεντρου και άλλα θα μπορούσαν να βελτιώσουν καταστάσεις όπως η γυροειδής αλωπεκία, η ανδρογενετική αλωπεκία και η ψωριασική αλωπεκία. Η λεβάντα, το δεντρολίβανο, το τζοτζόμπα και το θυμάρι μπορεί να βοηθήσουν. Για να αποφύγετε αλλεργίες, δοκιμάστε το λάδι πριν το εφαρμόσετε.

7. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας
Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας
Μια άλλη πρακτική συμβουλή για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης κατά την εμμηνόπαυση είναι το μασάζ. Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής θα βοηθήσει στη θρέψη των θυλάκων και των ιστών της τρίχας, προωθώντας την κυκλοφορία του αίματος. Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε λάδι και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με απαλή πίεση. Θα θρέψει το τριχωτό της κεφαλής σας και θα προωθήσει μια αίσθηση χαλάρωσης.

8. Δοκιμάστε εκχύλισμα κρεμμυδιού
Πολλοί άνθρωποι έχουν αναφέρει ότι ο χυμός κρεμμυδιού ήταν ευεργετικός στη μείωση της τριχόπτωσης. Δοκιμάστε το για προβλήματα τριχόπτωσης που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση. Μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι ο ακατέργαστος χυμός κρεμμυδιού αύξησε σημαντικά την αναγέννηση των μαλλιών. Οι συγγραφείς το πρότειναν ως αποτελεσματική τοπική θεραπεία για την γυροειδή αλωπεκία.

9. Προτιμήστε το heatless styling
Εάν αντιμετωπίζετε τριχόπτωση κατά την εμμηνόπαυση, τότε σταματήστε να χρησιμοποιείτε εργαλεία θερμικής styling όπως σίδερα ή ισιωτικά. Δοκιμάστε εναλλακτικές λύσεις όπως στρίψιμο, πλέξιμο ή ρολά αφρού. Το θερμικό styling βλάπτει τα μαλλιά σας και αποδυναμώνει την τρίχα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr