Top 5 φυσικές θεραπείες για εξάψεις που πρέπει να γνωρίζετε!

Top 5 φυσικές θεραπείες για εξάψεις που πρέπει να γνωρίζετε!

Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν δίπλα-δίπλα κατά την περιεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση. Η αναγνώριση του επεισοδίου μιας καυτής λάμψης μπορεί να είναι δύσκολη. Να ξέρετε ότι είναι μια καυτή λάμψη όταν αισθάνεστε ένα ξαφνικό κύμα θερμότητας να απλώνεται στο πάνω μέρος του σώματός σας (πρόσωπο, λαιμό και στήθος). Μπορείς να νιώσεις την καρδιά σου να χτυπάει και μέσα σου ένα αίσθημα αδυναμίας και άγχους. Ο ζεστός καιρός, το άγχος και η κατανάλωση ζεστών ροφημάτων (τσάι ή καφές) μπορούν να πυροδοτήσουν αυτά τα επεισόδια.

Αυτό το κύμα μπορεί να διαρκέσει για 3-4 λεπτά, αφήνοντάς σας άβολα. Μην ανησυχείτε, καθώς συμβαίνει λόγω των αλλαγών στα αιμοφόρα αγγεία μέσα σας. Τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων είναι ο κύριος λόγος για αυτά τα επεισόδια.

Εξάψεις μπορεί επίσης να εμφανιστούν ενώ κοιμάστε. Αυτές ονομάζονται νυχτερινές εφιδρώσεις. Τέτοια επεισόδια μπορεί να σας πνίξουν στον ιδρώτα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ποιες είναι οι 5 φυσικές θεραπείες για τις εξάψεις; Ας εξερευνήσουμε.

Εδώ είναι 5 φυσικές θεραπείες για τις εξάψεις
Διατροφικές τροποποιήσεις-ρυθμισμένες
Αναπνεύσιμα υφάσματα
Φυτικά φάρμακα για εξάψεις
Υπνωση
Ασκηση
Εάν αισθάνεστε άβολα να επιλέξετε κάποια από τις ιατρικές θεραπείες, αυτές οι 5 σπιτικές θεραπείες για τις εξάψεις θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια καλύτερη μετάβαση. μπορείτε να απολαύσετε την καθημερινή και κοινωνική σας ζωή με αυτοπεποίθηση.

1. Διατροφικές τροποποιήσεις
Γνωρίζετε ότι το σώμα σας είναι μια τελειοποιημένη μηχανή που χρειάζεται καύσιμα για να λειτουργήσει; Ναι, είναι! Το σώμα σας λειτουργεί σαν μηχανή και η διατροφή σας είναι το καύσιμο του. Η ποιότητα και η ποσότητα αυτού του καυσίμου έχουν μεγάλη σημασία. Η διατροφή σας παίζει μεγάλο ρόλο στην εξισορρόπηση των ορμονών σας και στη διαχείριση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Για να διαχειριστείτε αυτές τις ενοχλητικές εξάψεις που σας χτυπούν από το πουθενά, πρέπει να κόψετε μια δίαιτα πλούσια σε λιπαρά. Οι λιπαρές τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο φλεγμονής και διαταράσσουν τον φυσιολογικό μεταβολισμό σας, παίζοντας περαιτέρω με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας στο σώμα σας. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε τροφές με χαμηλά λιπαρά στη διατροφή σας για να μειώσετε τη θερμότητα.

Ακολουθώντας μια μεσογειακή διατροφή (με λιγότερο κρέας και ζάχαρη) έχει φανεί κάποια πιθανή μείωση της έντασης και της σοβαρότητας των εξάψεων και των νυχτερινών εφιδρώσεων κατά την εμμηνόπαυση. Αυτή η δίαιτα επικεντρώνεται στην κατανάλωση φυτών, φρούτων και άπαχων πρωτεϊνών (φασόλια, φακές, αυγά και ψάρια). Αποφύγετε επίσης την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων όπως το τυρί και το γιαούρτι.

2. Υφάσματα που αναπνέουν
Διαπνέον υφάσματα για εξάψεις στην εμμηνόπαυση
Η επιλογή του υφάσματος κατά την εμμηνόπαυση μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο πώς αισθάνεστε. Τα συνθετικά και ζεστά υφάσματα μπορούν να εγκλωβίσουν τη θερμότητα μέσα και να προκαλέσουν επεισόδια. Να επιλέγετε πάντα ρούχα από βαμβάκι και λινό, φαρδιά στην εφαρμογή και ελαφριά.

Μπορείτε επίσης να ντυθείτε σε στρώσεις, έτσι θα είναι ευκολότερο να αφαιρέσετε οποιοδήποτε στρώμα όταν νιώσετε ότι η θερμότητα έχει αρχίσει να εξαπλώνεται.

3. Φυτικά φάρμακα για εξάψεις

Το 2018, διεξήχθη μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή σε 82 γυναίκες που περνούσαν εξάψεις. Για οκτώ εβδομάδες, η ομάδα δοκιμής έλαβε 450 mg φυτικών συμπληρωμάτων. Όταν υπολογίστηκαν τα αποτελέσματα, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε σημαντική πτώση στη σοβαρότητα, τη διάρκεια και τον αριθμό των επεισοδίων εξάψεων στην ομάδα δοκιμής. Αυτή η έρευνα προτείνει τη χρήση εκχυλισμάτων βοτάνων για τη διαχείριση των εξάψεων.

Το φασκόμηλο είναι μια κλινικά αποδεδειγμένη φυτική ουσία για τη θεραπεία των εξάψεων. Μια μελέτη του 2011 στην Ελβετία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η λήψη ενός δισκίου φρέσκων φύλλων φασκόμηλου καθημερινά θα μπορούσε να θεραπεύσει τους πονοκεφάλους και τις εξάψεις.

Οι περισσότερες φυτικές ουσίες, όπως το κόκκινο τριφύλλι, η σόγια, το τζίνσενγκ και το έλαιο νυχτολούλουδου, είναι εύκολα διαθέσιμες. Υπάρχουν φυτο-οιστρογόνα (που δρουν όπως τα οιστρογόνα) στη σόγια και στο κόκκινο τριφύλλι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση των εξάψεων κατά την εμμηνόπαυση. Ορισμένες γυναίκες βρήκαν αυτές τις ουσίες χρήσιμες, αλλά δεν υπάρχει κλινική μελέτη που να υποστηρίζει αυτές τις πληροφορίες.

4. Ύπνωση
Η ύπνωση είναι μια άλλη απάντηση. Είναι μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης. Αποδεσμεύεστε από το περιβάλλον σας και συγκεντρώνεστε σε κάτι που προτείνει κάποιος άλλος (που μπορεί να είναι ο θεραπευτής σας) κατά τη διάρκεια αυτής της τεχνικής χαλάρωσης. Αυτή η τεχνική βοηθά στη μείωση του άγχους και στη διαχείριση των πυροδοτήσεων των εξάψεων κατά την εμμηνόπαυση.

Το μυαλό σας μπορεί να λάβει επιπλέον βοήθεια χαλαρώνοντας και νιώθετε καλύτερα. Σύμφωνα με έρευνες, είναι μια από τις καλύτερες μη ορμονικές επιλογές διαχείρισης των εξάψεων. Επιπλέον, μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε ύπνωση, επομένως δεν χρειάζεστε πάντα έναν θεραπευτή ή οποιονδήποτε άλλο για αυτήν τη μέθοδο χαλάρωσης.

Το 2017, 71 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για να μελετήσουν τα αποτελέσματα της ύπνωσης σε συνδυασμό με ένα φάρμακο ή ένα φάρμακο εικονικό φάρμακο με ή χωρίς ύπνωση. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ύπνωση από μόνη της μείωσε τα επεισόδια εξάψεων τόσο αποτελεσματικά όσο και η φαρμακευτική αγωγή.

5. Άσκηση

Εάν παλεύετε με την κατάθλιψη μαζί με τις εξάψεις, το να είστε σωματικά δραστήριοι μπορεί να σας βοηθήσει πολύ. Η άσκηση όχι μόνο σας βοηθά να παραμείνετε σε φόρμα και δυνατοί, αλλά επίσης ηρεμεί το μυαλό σας και μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις κατά την εμμηνόπαυση . Μπορεί να αισθάνεστε παραγωγικοί και πιο δραστήριοι μετά την άσκηση.

Για να εξετάσουν περισσότερο πώς η άσκηση βοηθά στις εξάψεις, οι ερευνητές συγκέντρωσαν και μελέτησαν τα δεδομένα από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2022. Ανέλυσαν διαφορετικούς τύπους μελετών για αυτό το θέμα.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι περισσότερες μελέτες έδειξαν ότι η τακτική αερόβια άσκηση ή ασκήσεις αντίστασης θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των εξάψεων. Ακόμη και μια μόνο συνεδρία μέτριας έντασης άσκησης φάνηκε να βοηθά. Ωστόσο, το να πιέζετε τον εαυτό σας πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορεί να μην είναι καλή ιδέα, καθώς μπορεί να προκαλέσει ένα δυσάρεστο επεισόδιο.

Μπορείτε να ασχοληθείτε με μέτριες ασκήσεις, όπως να βγείτε έξω για μια βόλτα και να σηκώσετε μερικά ελαφριά βάρη. Θα νιώσετε καλύτερα.

Τώρα έχετε εξερευνήσει τις 5 φυσικές θεραπείες για τις εξάψεις
Η διαχείριση των εξάψεων δεν είναι εύκολη υπόθεση. μπορεί να σας προκαλέσει κατάθλιψη ή να χάσετε την αυτοπεποίθησή σας. Να θυμάστε πάντα ότι δεν αισθάνεστε μόνοι σας αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα. πολλές γυναίκες είναι στην ίδια σελίδα. Όμως, ποιες είναι οι 5 φυσικές βοήθειες για τις εξάψεις κατά την εμμηνόπαυση;

Πρώτα και κύρια, τροποποιήστε τη διατροφή σας. πείτε όχι σε όλα τα πλούσια σε λιπαρά, ζαχαρούχα και πικάντικα προϊόντα. Προτιμήστε να ενσωματώνετε στη διατροφή σας αυγά, ψάρια, όσπρια και πολλά φρούτα και λαχανικά. Για να νιώσετε καλύτερα, πρέπει να τρώτε καλύτερα, γι’ αυτό δείτε ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για να φάτε κατά την εμμηνόπαυση

Συχνές ερωτήσεις :
1. Ποιες είναι οι 5 φυσικές θεραπείες για τις εξάψεις;
Οι 5 φυσικές θεραπείες για τις εξάψεις κατά την εμμηνόπαυση περιλαμβάνουν την τροποποίηση της διατροφής σας, το να φοράτε ρούχα που αναπνέουν, την καθημερινή άσκηση, τη χρήση τσαγιού από βότανα και τη διαχείριση του άγχους σας με ύπνωση.

2. Ποιες είναι οι σπιτικές θεραπείες για τις εξάψεις;
Ορισμένα φρούτα όπως τα εσπεριδοειδή, τα μούρα, ο ανανάς, το καρπούζι και το αβοκάντο, περιέχουν αντιοξειδωτικά και ενώσεις που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των εξάψεων.

3. Πώς μπορώ να σταματήσω γρήγορα τις εξάψεις;
Ντύθείτε σε στρώσεις.
Έχετε μαζί σας έναν φορητό ανεμιστήρα.
Αποφύγετε το αλκοόλ, τα πικάντικα τρόφιμα και την καφεΐνη.
Κόψτε το κάπνισμα
Διατηρήστε ένα υγιές βάρος.

4. Ποιες είναι οι 9 τροφές που καταπολεμούν τις εξάψεις;
Φρούτα
Λιναρόσποροι
Σόγια
Δημητριακά ολικής αλέσεως
Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες
Μανιτάρια
Αβοκάντο
Τρόφιμα ψύξης

myskyn.co.uk

www.pexels.com

Αποτέλεσμα στο λεπτό: Το αλάνθαστο γαλλικό κόλπο για να καθαρίσετε την κεραμική εστία

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr