Ποια εσώρουχα δεν ευνοούν τους μύκητες και τα γυναικολογικά προβλήματα.

Ποια εσώρουχα δεν ευνοούν τους μύκητες και τα γυναικολογικά προβλήματα.

Όσον αφορά την επιλογή εσωρούχων, μπορεί συχνά να ξεχνάμε ότι ο κύριος ρόλος τους είναι να συμβάλλει στην προστασία της οικείας περιοχής μας. Αν και οι δαντελένιες λεπτομέρειες και τα διασκεδαστικά μοτίβα μπορεί να είναι αισθητικά ευχάριστα, υπάρχουν περισσότερα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το σωστό εσώρουχο για την υγεία του κόλπου σας. Σας προσφέρουμε συμβουλές εγκεκριμένες από γυναικολόγους για το πώς να επιλέξετε το σωστό στυλ, εφαρμογή και προϊόντα καθαρισμού για τις γυναικείες σας ανάγκες.

Όταν πρόκειται για την υγεία του κόλπου μας,

υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούν να ρίξουν το pH μας και να μας κάνουν πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη μιας λοίμωξης όπως μια μόλυνση ζύμης, ουρολοίμωξη (UTI) ή βακτηριακή κολπίτιδα (BV). Ενώ τα εσώρουχα από μόνα τους δεν προκαλούν μόλυνση, ορισμένα στυλ και υλικά μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα ανάπτυξης μικροβίων ή βακτηρίων. Πέρα από αυτό, τα πολύ στενά εσώρουχα μπορεί να προκαλέσουν τριβή και ερεθισμό στο ευαίσθητο δέρμα του αιδοίου και του κόλπου.

Υλικό
Το βαμβάκι είναι το καλύτερο υλικό για εσώρουχο γιατί αναπνέει και απορροφά την υγρασία από τον ιδρώτα ή τις εκκρίσεις καλύτερα από άλλα υφάσματα. Είναι επίσης φυσικά υποαλλεργικό, που σημαίνει ότι δημιουργείται με ελάχιστες βαφές ή χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ερεθισμό. Είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από συνθετικά υλικά, όπως το νάιλον και το σπάντεξ, τα οποία μπορούν να παγιδεύσουν την υγρασία και να δημιουργήσουν ένα έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια.

 Style
Τα στρινγκ συχνά έχουν κακή φήμη, αλλά δεν υπάρχουν οριστικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι αυξάνουν τις μολύνσεις. Στην πραγματικότητα, έχουν ολοκληρώσει ακόμη και επιστημονικές μελέτες σχετικά με αυτό, οι οποίες διαπίστωσαν ότι τα στρινγκ δεν αυξάνουν τις κολπικές λοιμώξεις. Τελικά, ο παράγοντας άνεσης είναι πιο σημαντικός εδώ. Άλλα στυλ, όπως το κλασικό σλιπ, το μπικίνι, το ψηλόμεσο ή το boyshort μπορεί να είναι πιο άνετα. Εάν δεν είστε λάτρης των στρινγκ, αλλά σας απασχολούν οι γραμμές εσώρουχων, πολλές μάρκες δημιουργούν πλέον απρόσκοπτα στυλ που δημιουργούν την ίδια εμφάνιση κάτω από τα ρούχα.

Στενά


Εσώρουχα που είναι πολύ στενά μπορεί να περιορίσουν τη ροή του αέρα και να προκαλέσουν συσσώρευση υγρασίας. Θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε ερεθισμό ή τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα. Η επιλογή μιας χαλαρής, άνετης εφαρμογής είναι το καλύτερο. Το να μείνετε χωρίς εσώρουχα επίσης είναι μια εξαιρετική επιλογή τη νύχτα κάτω από τα PJ σας ή στο γυμναστήριο με τα αθλητικά σας ρούχα ώστε  να επιτρέψετε στην οικεία περιοχή σας να αναπνέει.

Χρήση
Σε γενικές γραμμές, συνιστάται να αλλάζετε τα εσώρουχά σας μία φορά την ημέρα. Εάν έχετε κάνει προηγουμένως μια ιδιαίτερα ιδρωμένη και εντατική προπόνηση ή έχετε περάσει χρόνο περπατώντας μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να αλλάξετε τα εσώρουχά σας περισσότερες από μία φορές. Εάν παρατηρήσετε επιπλέον υγρασία, είναι καλύτερα να είστε ασφαλείς παρά να βαρεθείτε και να επιλέξετε ένα φρέσκο ​​ζευγάρι. Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής, δεν υπάρχει σκληρός και γρήγορος κανόνας για το πότε πρέπει να πετάξετε τα εσώρουχά σας. Αν αρχίσει να μυρίζει ή έχει χάσει την ελαστικότητά του, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι ήρθε η ώρα να τα πετάξετε.

Πλύσιμο
Είναι σημαντικό να πλένετε τακτικά τα εσώρουχά σας για να αποτρέψετε τη συσσώρευση βακτηρίων. Όταν επιλέγετε ένα απορρυπαντικό, ένα υποαλλεργικό απορρυπαντικό χωρίς άρωμα μπορεί να είναι το καλύτερο. Είναι επίσης καλύτερο να αποφεύγετε τα μαλακτικά υφασμάτων που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα. Είτε πλένετε στο χέρι είτε σε ένα ευαίσθητο κύκλο στο πλυντήριο, το πλύσιμο με ζεστό νερό και το στέγνωμα σε χαμηλή θερμοκρασία θα σας βοηθήσει να σκοτώσετε τα βακτήρια χωρίς να καταστρέψετε το ύφασμα.

Τα εσώρουχα που φοράμε μπορεί να επηρεάσουν την υγεία του κόλπου μας συμβάλλοντας σε τριχοφυΐες, ερεθισμούς, ακόμη και μόλυνση. Η επιλογή βαμβακερών εσωρούχων, φαρδιά στυλ και τακτικό πλύσιμο είναι όλα σημαντικοί παράγοντες για την προστασία της ευαίσθητης περιοχής μας.

axiawh.com

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

Αιθέριo Έλαιo Λεβάντας.

www.pexels.com

Εμβοές: Τι δείχνει για την υγεία σου το ενοχλητικό βουητό στα αυτιά;

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr