Αυτός είναι ο τρόπος για να μην ξυπνάτε με πρησμένο πρόσωπο κάθε πρωί.

Αυτός είναι ο τρόπος για να μην ξυπνάτε με πρησμένο πρόσωπο κάθε πρωί.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ξυπνούν με ένα πρησμένο πρόσωπο περιστασιακά. Συχνά αυτό προκαλείται από συσσώρευση υγρών, κρυολόγημα ή hangover, .

Ακολουθούν τρεις πιθανοί λόγοι.

3 κοινές αιτίες πρησμένου προσώπου το πρωί.
1 .
Κατανάλωση αλκοόλ και αλατιού
«Διατροφικοί παράγοντες όπως η κατανάλωση αλκοόλ και η υπερβολική πρόσληψη αλατιού μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο, ειδικά το πρωί, λόγω των συνδυασμένων επιπτώσεων της βαρύτητας και της κατακράτησης υγρών», εξηγεί η πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος Rebecca Marcus, MD, FAAD .

Πιθανότατα θα ξέρετε αν καταναλώσατε αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ, αλλά μερικές φορές οι τροφές πλούσιες σε νάτριο μπορεί να είναι κρυφές. Τροφές πλούσιες σε νάτριο υπάρχουν σε επεξεργασμένα σνακ ή γεύματα, αλλά περιστασιακά θα βρείτε υψηλές ποσότητες νατρίου σε προϊόντα όπως σούπες, ζωμοί, σάλτσες, ακόμη και σε κονσέρβες ή τουρσί λαχανικά.

Το πρήξιμο μπορεί επίσης να σημαίνει αφυδάτωση, ειδικά αν έχετε καταναλώσει πολλά αλμυρά τρόφιμα ή αλκοόλ. «Η έλλειψη σωστής ενυδάτωσης μπορεί να προκαλέσει το σώμα σας να συγκρατεί νερό, με αποτέλεσμα πρήξιμο», εξηγεί η Άννα Ασκάρι, MD, οικογενειακός γιατρός στο One Medical . «Αυτό μπορεί να επιδεινωθεί από την κατανάλωση αλκοόλ ή καφεΐνης, που αφυδατώνουν το σώμα».

«Επιπλέον, καθώς γερνάμε, χάνουμε τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο πρήξιμο καθώς συσσωρεύεται υγρό στους ιστούς κατά τη διάρκεια της νύχτας», εξηγεί ο Marcus.

Αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, αλλά μπορείτε να λάβετε μέτρα για να ενισχύσετε τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου του δέρματός σας και να γεμίσετε το δέρμα.

Ένα από τα πιο εύκολα: Πάρτε ένα συμπλήρωμα κολλαγόνου καθημερινά. Αναζητήστε πεπτίδια υδρολυμένου κολλαγόνου για βέλτιστη απορρόφηση

Αλλεργίες και συμφόρηση
«Αλλεργικές αντιδράσεις, όπως αλλεργία χόρτου ή τροφικές αλλεργίες, μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο  του προσώπου», λέει ο Askari. Τα κοινά αλλεργιογόνα που σημειώνει περιλαμβάνουν γύρη, τρίχωμα κατοικίδιων ζώων, ορισμένες τροφές και τσιμπήματα εντόμων.

Πώς να απαλύνετε το πρήξιμο του προσώπου
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλύνετε το προσωρινό πρήξιμο του προσώπου. Παρακάτω, βρείτε τις καλύτερες συμβουλές του Marcus:

Μείνετε ενυδατωμένοι για να βοηθήσετε στην αποβολή της περίσσειας υγρών
Χρησιμοποιήστε κρύες κομπρέσες για να βοηθήσετε στην κατασκευή των αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση του οιδήματος

Χρησιμοποιήστε κρέμες που περιέχουν καφεΐνη για να συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και να μειώσουν το πρήξιμο

Κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας για να προωθήσετε τη λεμφική παροχέτευση

Πότε να επισκεφτείτε γιατρό
“Εκτός από προσωρινές αιτίες, υπάρχουν ορισμένες παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο του προσώπου ως σύμπτωμα”, λέει ο Askari.

Ενώ το ξύπνημα με πρησμένο πρόσωπο πιθανότατα προκαλείται από έναν από τους κοινούς παράγοντες που αναφέρονται παραπάνω, εάν επαναλαμβάνεται συχνά ή τείνει να κολλάει, θα μπορούσε να είναι σύμπτωμα κάποιου άλλου ζητήματος υγείας.

Παρακάτω, μερικές παθήσεις υγείας που μπορεί να προκαλέσουν πρησμένο πρόσωπο:

Υποθυρεοειδισμός: Ένας υπολειτουργικός θυρεοειδής αδένας μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών και πρήξιμο, ιδιαίτερα στο πρόσωπο.
Προβλήματα με τα νεφρά: Καταστάσεις όπως η νεφρική νόσος ή η νεφρική ανεπάρκεια μπορεί να προκαλέσουν κατακράτηση υγρών και πρήξιμο στο πρόσωπο λόγω της μειωμένης ισορροπίας υγρών και της διήθησης.
Σύνδρομο Cushing: Αυτή η ορμονική διαταραχή εμφανίζεται όταν το σώμα παράγει υπερβολική κορτιζόλη. Μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του πρηξίματος του προσώπου.
Επομένως, εάν ξυπνάτε συχνά με πρησμένο πρόσωπο, αλλά καμία από τις προσωρινές αιτίες δεν ευθυγραμμίζεται, είναι καλύτερο να επισκεφτείτε το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν αποτελεί σύμπτωμα πιο σοβαρής ανησυχίας για την υγεία.

Τις περισσότερες φορές, το πρήξιμο του προσώπου το πρωί οφείλεται στην αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ ή αλατιού, αλλεργίες ή συμφόρηση και μπορεί να φαίνεται πιο έντονο λόγω της έλλειψης ελαστικότητας του δέρματος. Εάν το πρωϊνό πρήξιμο του προσώπου σας επιμένει, επισκεφτείτε το γιατρό σας. Διαφορετικά, δουλέψτε για την ανακούφιση του οιδήματος με τεχνικές λεμφικής παροχέτευσης μασάζ. Σημείωση: Ένα gua sha μπορεί να είναι χρήσιμο για αυτήν τη διαδικασία

 

 

 

 

www.mindbodygreen.com

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

www.pexels.com

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Τρεις τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο κατά 61%

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr