Συνδυασμοί τροφών που είναι καλοί για το δέρμα

Συνδυασμοί τροφών που είναι καλοί για το δέρμα

Η υγεία του δέρματος προέρχεται από την ισορροπημένη διατροφή.

Σε συνεργασία με τη Δήμητρα Γλυνού, κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο, MSc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές (cibus.gr).

Η υγεία του δέρματος επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή μας. Ορισμένες τροφές, όταν συνδυάζονται, μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την επιδερμίδα μας. Ακολουθούν μερικοί από τους καλύτερους συνδυασμούς τροφών που προάγουν την υγεία του δέρματος:

1. Μούρα και γιαούρτι
Οφέλη: Τα μούρα (όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα σμέουρα) είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, που βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και στην καταπολέμηση της γήρανσης. Το γιαούρτι παρέχει προβιοτικά που ενισχύουν την υγεία του εντέρου, συμβάλλοντας έμμεσα και στη βελτίωση της επιδερμίδας.

2. Σολομός και σπανάκι
Οφέλη: Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος και καταπολεμούν τη φλεγμονή. Το σπανάκι είναι γεμάτο με βιταμίνες A, C και K, που βοηθούν στη διατήρηση της υγιούς επιδερμίδας.

3. Αβοκάντο και ντομάτες
Οφέλη: Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά και βιταμίνη E, που προστατεύουν το δέρμα από την οξείδωση. Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία.

4. Καρότα και ελαιόλαδο
Οφέλη: Τα καρότα είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη A και προάγει τη φυσική λάμψη του δέρματος. Το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα που ενυδατώνουν το δέρμα.

5. Ξηροί καρποί και σπόροι
Οφέλη: Ξηροί καρποί όπως τα καρύδια και οι αμυγδαλές, καθώς και σπόροι όπως οι σπόροι chia, είναι πλούσιοι σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που προάγουν την υγεία του δέρματος. Οι λιπαρές ουσίες τους βοηθούν επίσης στη διατήρηση της ενυδάτωσης.

6. Πορτοκάλια και σέλινο
Οφέλη: Τα πορτοκάλια είναι γεμάτα βιταμίνη C, που είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου, ενώ το σέλινο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και ηλεκτρολύτες, προάγοντας την ενυδάτωση του δέρματος. Φτιάξε ένα χυμό ή smoothie με πορτοκάλια και σέλινο για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

7. Μπρόκολο και λεμόνι
Οφέλη: Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την υγεία του δέρματος, ενώ το λεμόνι ενισχύει την αποτοξίνωση και τη φυσική λάμψη.

Μην ξεχνάς να πίνεις αρκετό νερό και να αποφεύγεις τις επεξεργασμένες τροφές για καλύτερα αποτελέσματα.

www.shape.gr

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

www.pexels.com

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Ασκηθείτε αυτή την ώρα της ημέρας για πιο υγιές σάκχαρο στο αίμα

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr