Μακαρόνια με κιμά: το συστατικό που… αλλάζει το “παιχνίδι”!
Το αγαπημένο μας πιάτο, πιο γευστικό και πιο κρεμώδες!
Τα μακαρόνια με τον κιμά είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Ελληνικής οικογένειας. Ένας βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ όμως μοιράστηκε ένα μυστικό που θα κάνει το δημοφιλές πιάτο ακόμη πιο απολαυστικό: Το γάλα!
Ο Paul Foster, ιδιοκτήτης του διάσημου εστιατορίου «Salt» στο Stratford Upon Avon, σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζει ότι το γάλα θα απογειώσει τη γεύση αλλά και την υφή των μακαρονιών μας!
Εξήγησε μάλιστα τη συνταγή του βήμα προς βήμα. “Αυτή η συνταγή βασίζεται στις γαστρονομικές μου γνώσεις, τη νοσταλγία μου και επίσης τις εμπειρίες μου με τις αυθεντικές συνταγές στη Μπολόνια”, λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο.
Τόνισε ότι η βάση του πιάτου είναι καθοριστική, ξεκινώντας από ένα «σοφρίτο», το οποίο αποτελείται από ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σέλινο και καθαρισμένο καρότο. Αυτά τα αφήνουμε στην άκρη, ενώ το θυμάρι είναι ψιλοκομμένο και το σκόρδο τριμμένο. Όλα αυτά τα συστατικά προστίθενται στη συνέχεια σε ένα τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο και με μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι. Ξεκινήστε μαγειρεύοντας απαλά τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα καρότα για περίπου τρία έως τέσσερα λεπτά.
https://www.tiktok.com/@paulfosterchef/video/7298071330421869857?embed_source=121374463%2C121468991%2C121439635%2C121433650%2C121404358%2C121351166%2C121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_share&refer=embed&referer_url=cibum.gr%2Foikiaka%2Fmakaronia-me-kima-to-systatiko-poy-allazei-to-paichnidi%2F%3Futm_source%3Dprojectagora%26utm_medium%3Dcontentdiscovery&referer_video_id=7298071330421869857
Στη συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο θυμάρι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε το για περίπου δύο λεπτά, ξανά χωρίς να πάρουν χρώμα. Βάλτε τα υλικά αυτά στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε ίσες ποσότητες μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις ροδίσει το κρέας, προσθέστε λίγο κόκκινο κρασί και αφήστε το μείγμα να κάτσει. Προσθέστε τον χυμό ντομάτας και ανακατέψτε καλά.
Στο επόμενο βήμα της συνταγής ο Paul προσθέτει τη δική του μοναδική «ανατροπή». «Προσθέστε το γάλα», λέει. “Αυτό δίνει στη σάλτσα κρεμώδη υφή χωρίς προσθήκη κρέμας – και ειλικρινά, αυτό αλλάζει το παιχνίδι. Ανακατέψτε το για λίγο και μετά ελέγξτε το αλάτι.”
Σερβίρετε με ζυμαρικά al dente. Voila!
Cibum
www.pexels.com
Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.
https://www.mystikaomorfias.gr/2024/10/29/to-asyllipto-farmakeftiko-votano-rouskos-i-lagomilia-gia-katagmata-kai-flevitida/
Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτόν τον σύνδεσμο στον WordPress ιστότοπο για ενσωμάτωση
Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτόν τον κώδικα στον ιστότοπό σας για να ενσωματωθεί