Η τέλεια συνταγή για κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Το φθινόπωρο έρχεται μαζί με λιγούρες, που δεν χρειάζεται να καταπνίξουμε, αλλά να διαχειριστούμε έξυπνα με ισορροπημένες συνταγές χωρίς ζάχαρη.
Η σοκολάτα μας φτιάχνει τη διάθεση, μας δίνει ενέργεια και είναι κάτι που αναζητάμε, ειδικά όσο ο καιρός γίνεται πιο μουντός και ψυχρός. Ας την απολαύσουμε, λοιπόν, μέσα από μια υγιεινή συνταγή για κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και βούτυρο, με άρωμα πορτοκαλιού.
Τα οφέλη της σοκολάτας και μια συνταγή για σοκολατόπιτα
Θα χρειαστείτε:
1 ½ φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου (ή οποιοδήποτε άλλο αλεύρι)
½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ φλιτζάνι λιωμένο λάδι καρύδας
½ φλιτζάνι υποκατάστατο ζάχαρης (όπως ερυθριτόλη ή στέβια)
1/3 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C και λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο, το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, τη βανίλια, το λάδι καρύδας και το υποκατάστατο της ζάχαρης.
Προσθέστε σταδιακά τα στεγνά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάστε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Tip: Για έξτρα σοκολάτα, λιώστε σε μπεν μαρί μια μαύρη σοκολάτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο και περιχύστε από πάνω.