Αυτές είναι οι τροφές που προστατεύουν από το “πιάσιμο” στους μύες
Ξέρεις ποιες είναι;
Βίκυ Πασχάλη
Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.
Συνεργάστηκε ο Γιώργος Γιούλ Ρωμηός, personal trainer, διατροφολόγος.
1. Κάθε είδος μούρου. Η φράουλα, τα μούρα και το μαύρο σταφύλι περιέχουν πολυφαινόλες που προστατεύουν τα κύτταρα από τη φθορά.
2. Τα ψάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα που μειώνουν τις φλεγονές, στις οποίες οφείλονται οι μυϊκοί πόνοι.
3. Tο κεράσι είναι superfruit. Έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που ανακουφίζουν από τον πόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αθλητές πίνουν χυμό κερασιού πριν και μετά την προπόνηση.
4. Tο αβγό και κυρίως τα ασπράδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη D και πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, συστατικά που καταπολεμούν τους μυϊκούς πόνους και βοηθούν τους μυς να επουλωθούν από τραυματισμούς ταχύτερα.
5. Δημητριακά ολικής αλέσεως. Οι υδατάνθρακες βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει την κόπωση, αναπληρώνοντας το μυϊκό γλυκογόνο που έχει κάψει ο οργανισμός στην άσκηση.
Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.
10 χρόνια νεότερη | Το μόνο συστατικό με αποδεδειγμένη αντιγηραντική δράση
Ετικέτες: ΠΙΑΣΙΜΟ ΜΥΩΝ πιάσιμο στους μύες