Η συνταγή για ψωμί της γιαγιάς μου! Μετά από αυτή τη συνταγή δεν θα αγοράζετε πια ψωμί. Βίντεο.

 

Το ψωμί της γιαγιάς: Μια αυθεντική εμπειρία γεύσης

Το ψωμί της γιαγιάς, μια απλή αλλά τόσο ουσιαστική συνταγή, κουβαλάει μαζί του αναμνήσεις και αρώματα από μια άλλη εποχή. Αυτή η συνταγή αναδεικνύει την αγνότητα των βασικών υλικών, φέρνοντας στο τραπέζι σας την αίσθηση της ζεστασιάς και της φροντίδας που χαρακτήριζε την κουζίνα των παλιών.

Η διαδικασία ξεκινά με τη μαγιά, που κυκλοφορεί σε ζεστό νερό και αλεύρι. Αυτή η πρώτη ζύμη δίνει στο ψωμί τη χαρακτηριστική ελαφρότητα και το αέρινο σώμα του. Στη συνέχεια, η προσθήκη των υπόλοιπων υλικών – ζεστού νερού, άλευρου και αλατιού – δημιουργεί μια απαλή, ελαστική ζύμη που χρειάζεται και υπομονή στο ζύμωμα. Αυτό το βήμα είναι η καρδιά της συνταγής, καθώς με κάθε γύρισμα της ζύμης, δημιουργείτε τη βάση για το τέλειο ψωμί.

Η κορύφωση έρχεται με την απλή αλλά γευστική επάλειψη του κρόκου αυγού και του γιαουρτιού, που προσδίδει μια χρυσαφένια, λαχταριστή κρούστα. Το ψωμί ψήνεται μέχρι να αποκτήσει εκείνη τη μοναδική, τραγανή υφή που θυμίζει τις φρέσκες φραντζόλες που έβγαιναν από τον ξυλόφουρνο.

Υλικά για το ψωμί της γιαγιάς.

Οι υπότιτλοι είναι διαθέσιμοι σε όλες τις γλώσσες.

1 πακέτο ξηρή μαγιά (10 γρ.)
1 ποτήρι ζεστό νερό (200 ml)
1 ποτήρι αλεύρι (120 γρ.)
2 ποτήρια ζεστό νερό (400 ml)
6 φλιτζάνια αλεύρι (720 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (8 γρ.)

Για άλειμμα πριν να μπει στο φούρνο. 
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

foto: www.freepik.com

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.,

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!,

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Κύλιση στην κορυφή
×