Πώς να διαλέξετε τα πιο νόστιμα φρούτα στο κατάστημα ή στην λαική

Πώς να διαλέξετε τα πιο νόστιμα φρούτα στο κατάστημα ή στην λαική

Η επιλογή των καλύτερων φρούτων στο παντοπωλείο ή στην λαική μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν βασίζεστε αποκλειστικά στην τύχη. Ωστόσο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνιση, την υφή και το χρώμα τους , μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε τις πιο γλυκές, ζουμερές καθώς και τις πιο γευστικές επιλογές.

Ακολουθεί ένας πρακτικός οδηγός για την επιλογή 11 δημοφιλών φρούτων με βάση οπτικά και σωματικά στοιχεία.

1. Πορτοκάλια
Σχήμα: Επιλέξτε οβάλ πορτοκάλια από στρογγυλά. Τα οβάλ πορτοκάλια έχουν συνήθως πιο λεπτή φλούδα και πιο ζουμερή σάρκα .
Μέγεθος αφαλού: Ένας μικρός αφαλός σημαίνει ένα πιο γλυκό, πιο γευστικό πορτοκάλι. Οι μεγάλοι αφαλοί δείχνουν ένα δευτερεύον φρούτο στο εσωτερικό, το οποίο μπορεί να αραιώσει τη γλύκα .
Χρώμα: Μια βαθιά πορτοκαλί απόχρωση με ομοιόμορφο χρωματισμό υποδηλώνει ωριμότητα. Αποφύγετε τα πορτοκάλια με πράσινα μπαλώματα.
Βάρος: Τα βαρύτερα πορτοκάλια περιέχουν περισσότερο χυμό .
Στέλεχος: Ένα φρέσκο ​​πράσινο στέλεχος σημαίνει ότι το πορτοκάλι μαζεύτηκε πρόσφατα .

2. Καρπούζι
Κηλίδα χωραφιού: Μια κίτρινη ή χρυσαφένια κηλίδα (όχι λευκή ή πράσινη) σημαίνει ότι ωρίμασε στο αμπέλι και θα είναι πιο γλυκό.
Αφαλός (Τέλος στελέχους): Ένας καφέ αφαλός υποδηλώνει ότι συλλέχθηκε στη μέγιστη ωρίμανση , ενώ ένας πράσινος σημαίνει ότι συγκομίστηκε πολύ νωρίς.
Δοκιμή ήχου: Χτυπήστε το καρπούζι. Ένας βαθύς, κούφιος ήχος σημαίνει ότι είναι γεμάτο νερό και τραγανό μέσα.
Σχήμα: Τα ομοιόμορφα, στρογγυλά καρπούζια τείνουν να είναι πιο γλυκά από τα μακρόστενα.

3. Πεπόνι (Muskmelon)
Διχτυωτό: Ένα ώριμο πεπόνι έχει ένα τραχύ, υπερυψωμένο δίχτυ στο δέρμα. Εάν η επιφάνεια είναι λεία, είναι ανώριμη .
Χρώμα: Ψάξτε για μπεζ ή χρυσή απόχρωση αντί για πράσινο.
Άκρο στελέχους: Θα πρέπει να έχει μια ελαφριά εσοχή στο σημείο που ήταν προσαρτημένο το στέλεχος. Ένα πράσινο στέλεχος σημαίνει ότι μαζεύτηκε πολύ νωρίς.
Άρωμα: Μια έντονη, γλυκιά μυρωδιά στην άκρη του άνθους υποδηλώνει εξαιρετική γεύση .

4. Μπανάνες
Χρώμα: Το έντονο κίτρινο με μερικές καφέ κηλίδες είναι τέλειο για άμεση κατανάλωση.
Πράσινες μπανάνες: Θα χρειαστούν μερικές μέρες για να ωριμάσουν.
Αποφύγετε: Μπανάνες με θαμπό ή γκριζωπό δέρμα καθώς πιθανόν να αποθηκεύτηκαν λανθασμένα.

5. Ανανάς
Χρώμα: Ένας ώριμος ανανάς έχει χρυσοκίτρινο δέρμα . Πολύ πράσινο σημαίνει ότι είναι υποώριμο.
Δοκιμή φύλλου: Τραβήξτε ένα φύλλο από το στέμμα. Αν βγει εύκολα , ο ανανάς είναι ώριμος.
Άρωμα: Ο πάτος πρέπει να μυρίζει γλυκό και τροπικό .
Σκληρότητα: Ο καρπός πρέπει να είναι σφιχτός αλλά να δίνει ελαφρά όταν πιέζεται.

6. Φράουλες
Χρώμα: Αναζητήστε βαθυκόκκινες φράουλες χωρίς λευκά ή πράσινα μπαλώματα.
Μέγεθος: Οι μικρότερες φράουλες τείνουν να είναι πιο γλυκές από τις υπερμεγέθεις.
Φύλλα: Τα λαμπερά πράσινα φύλλα δείχνουν φρεσκάδα .
Χωρίς υγρασία: Αποφύγετε τις φράουλες με υγρά ή χυλώδη σημεία .

7. Μήλα
Δέρμα: Πρέπει να είναι λαμπερό και σφριγηλό χωρίς ρυτίδες.
Χρώμα: Ψάξτε για βαθιά, πλούσια χρώματα . μια θαμπή εμφάνιση υποδηλώνει κακή γεύση.
Σκληρότητα: Πιέστε απαλά – τα μήλα πρέπει να είναι τραγανά, όχι μαλακά .

8. Μάγκο
Χρώμα: Ένα κιτρινοκόκκινο ρουζ στο δέρμα υποδηλώνει ωριμότητα, αλλά ορισμένες ποικιλίες παραμένουν πράσινες.
Υφή: Ένα ώριμο μάνγκο μαλακώνει ελαφρά κάτω απο πίεση του δαχτύλου.
Άρωμα: Μια γλυκιά, φρουτώδης μυρωδιά στο άκρο του στελέχους είναι καλό σημάδι.

9. Αβοκάντο
Χρώμα: Οι πιο σκούρες ποικιλίες (όπως το Hass) γίνονται βαθυπράσινες ή μαύρες όταν ωριμάζουν.
Σκληρότητα: Πιέστε απαλά τα φρούτα. Αν πιεστεί και υποχωρήσει η σάρκα ελαφρώς, είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Δοκιμή στελέχους: Ξεβιδώστε το μικρό καπάκι στελέχους στο επάνω μέρος. Αν είναι πράσινο από κάτω , το αβοκάντο είναι καλό. Αν είναι καφέ , είναι υπερώριμο.

10. Σταφύλια
Χρώμα: Βαθύ μωβ, κόκκινες ή πράσινες αποχρώσεις χωρίς θαμπή εμφάνιση.
Σκληρότητα: Πιέστε απαλά. Τα ώριμα σταφύλια είναι σφιχτά και παχουλά .
Προσάρτηση: Τα σταφύλια πρέπει να είναι σταθερά προσκολλημένα στο στέλεχος.

11. Ροδάκινα
Χρώμα: Ένα ώριμο ροδάκινο έχει μια ζωηρή κιτρινοπορτοκαλί απόχρωση χωρίς πράσινα στίγματα.
Σκληρότητα: Ένα ελαφρύ δόσιμο όταν πιέζεται υποδηλώνει ωρίμανση.
Άρωμα: Ένα δυνατό, γλυκό άρωμα σημαίνει ότι είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Τελικές συμβουλές για την επιλογή των καλύτερων φρούτων

Το βάρος έχει σημασία: Τα βαρύτερα φρούτα τείνουν να είναι πιο ζουμερά .
Ομοιόμορφο χρώμα: Μια σταθερή απόχρωση συχνά σημαίνει καλύτερη ωρίμανση .
Αποφύγετε τους μώλωπες: Τα μαλακά σημεία υποδηλώνουν υπερωρίμανση ή ζημιά .
Έλεγχος όσφρησης: Ένα καλό άρωμα συχνά σηματοδοτεί γλυκύτητα .
Ακολουθώντας αυτές τις οπτικές και απτικές ενδείξεις, μπορείτε να διαλέγετε με σιγουριά τα πιο γευστικά φρούτα κάθε φορά που ψωνίζετε! Καλό κυνήγι φρούτων!

sharingideas.me

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

foto: www.freepik.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr