ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ: 2 ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ (ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 14 ΑΚΟΜΗ)

ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ: 2 ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ (ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 14 ΑΚΟΜΗ)

Η ΤΡΟΦΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ.

Υπάρχουν πολλές τροφές που είναι ευλογημένες στον πλανήτη και δίνουν υγεία και δύναμη. Στην πραγματικότητα αυτές που φτιάχνει ο άνθρωπος είναι σίγουρα βλαβερές. Οι δυο κίνδυνοι απο τους οποίους ζητάμε να προφυλαχθούμε  ή και να καταπολεμήσουμε είναι τα καρδιακά προβλήματα και ο καρκίνος. Υπάρχουν 2 κορυφαίες τροφές που λειτουργούν ως ασπίδα αλλά και άλλες ακόμη που μπορούν να στηρίξουν την οργανική και την ψυχολογική μας χημεία

Συνήθως σε ηλικία άνω των 40 ετών αλλά πολλές φορές και πολύ νωρίτερα ο οργανισμός μας αρχίζει να εμφανίζει ορισμένα σημάδια γήρανσης. Η διαδικασία της γήρανσης περιλαμβάνει την οξείδωση των ιστών, την απώλεια μυϊκής μάζας και την αύξηση του κινδύνου για χρόνια νοσήματα, όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες.

ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ:

1. Σαλιγκάρια : Τα σαλιγκάρια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν την πήξη του αίματος, την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιοπαθειών.  Έχουν αναπλαστικές ιδιότητες όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα σέρουμ τους. Επιπλέον, τα σαλιγκάρια περιέχουν αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.

2. Αβοκάντο : Το αβοκάντο είναι μια πηγή υγείας, πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα μονοακόρεστα λιπαρά του αβοκάντου μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση του δέρματος και στην πρόληψη των καρδιοπαθειών. Είναι μια πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, που μπορούν να βοηθήσουν στην_καύση του σωματικού λίπους. Επίσης, περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες και μετάλλα.

3. Τα καρότα ή η γλυκοπατάτα. Είναι μια πηγή φυσικών αντιβιωτικών και αντιοξειδωτικών. Έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντιηπατική δράση και μπορουν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου.

4. Κρόκος : Ο κρόκος είναι πλούσιος σε β-καροτένη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Ο κρόκος μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιοπαθειών αλλά και στην κατάθλιψη και στην υγεία των ματιών.

5. Φάσολια : Τα φάσολια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και πολλά θρεπτικά συστατικά. Μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του στρες, στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 και στην υποστήριξη της καρδιακής υγείας.

6. Σπανάκι : Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, ένα θρεπτικό συστατικό που είναι απαραίτητο για την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιοπαθειών και του καρκίνου. Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του αυτοάνοσου συστήματος και να προστατέψει από λοιμώξεις.

7. Ελαιόλαδο : Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, που μπορούν να βοηθήσουν στην  πρόληψη των καρδιοπαθειών.

8. Κεράσια : Τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή, που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιοπαθειών. Καταπολεμούν επίσης την κατάθλιψη και δίνουν γαλήνη για παραδεισένιο ύπνο.

9. Πατάτες : Οι πατάτες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και πολλά θρεπτικά συστατικά. Οι πατάτες μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του στρες, στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 και στην υποστήριξη της καρδιακής υγείας.

10. Βρώμη: Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και πολλά θρεπτικά συστατικά. Η βρώμη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιοπαθειών και του διαβήτη τύπου 2 ενώ καταπολεμά την χοληστερίνη.

11.Κουνουπίδι : Το κουνουπίδι είναι μια πλούσια πηγή ομεγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία της καρδιάς. Επίσης, περιέχει βιταμίνες και φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην κανονική λειτουργία του εντέρου.

12. Μαστίχα Χίου: Ένα δραστικό φυσικό φάρμακο που ευνοεί το στομάχι και την καρδιά. Είναι πρώτο υλικό σε εγχειρήσεις στις μεγάλες κλινικές των ΗΠΑ. Το 2015, αναγνωρίστηκε επίσημα ως φυτικό φάρμακο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Έχει αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη.
Βελτιώνει την HDL («καλή») και την ολική χοληστερόλη μειώνοντας παράλληλα την LDL («κακή») χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια.

13. Γκρέιπφρουτ : Το γκρέιπφρουτ είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για την προστασία του σώματος από τις ελεύθερες ρίζες και για την ενίσχυση του αυτοάνοσου συστήματος. Επίσης, περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές οδηγίες. Θέλει όμως προσοχή γιατί αλληλεπιδρά με διάφορα φάρμακα Γι αυτό εαν λαμβάνεται φαρμακευτική αγωγή ρωτήστε πρώτα τον ιατρό σας.

ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.

14. Ζυμωμένα Τρόφιμα με κυρίαρχο το παραδσιακό ελληνικό γιαούρτι.

Τα ζυμωμένα τρόφιμα αποτελούν μια εξαιρετική πηγή προβιοτικών, που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και προσφέρουν προστασία κατά του καρκίνου. Αυτά τα ευεργετικά βακτήρια μπορούν να αναλαμβάνουν τον ρόλο του εγκλωβισμού μέσω της δεσμεύσης και καταστροφής πιθανών καρκινογόνων ουσιών. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές τροφές στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου. Αν δεν σας αρέσει το γιαούρτι, μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι νέο για εσάς, όπως κεφίρ, κομπούχα, ή τουρσί.

15.Το Θαυματουργό Σκόρδο

Το σκόρδο, που ταξινομείται ως λαχανικό, χρησιμοποιείται τόσο  στη μαγειρική όσο και στις ιατρικές εφαρμογές. Αυτό το λαχανικό ρίζας περιέχει αλισίνη, που είναι προστατευτική ένωση θείου η οποία αναστέλλει την εξέλιξη του καρκίνου. Η συχνή κατανάλωση σκόρδου συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του παχέος εντέρου, ενώ υπάρχουν και έρευνες σχετικά με τον ρόλο του στην πρόληψη άλλων τύπων καρκίνου. Περιμένετε 15 λεπτά αφού συνθλίψετε ή ψιλοκόψετε το σκόρδο, (πριν το υποβάλετε σε θερμική επεξεργασία ή το φάτε ωμό) ώστε  να απελευθερωθούν τα ενεργά συστατικά του. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως γευστική προσθήκη σε κάθε πιάτο, προσδίδοντας μια μοναδική γεύση και ευεργετική δράση για την υγεία σας.

Σκόρδο και καρδιά

Το σκόρδο έχει πολλά οφέλη και για την υγεία της καρδιάς. Η αλισίνη,  έχει την ικανότητα να μειώνει την πίεση του αίματος και να ελαττώνει τον κίνδυνο θρόμβων. Επίσης έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές πληροφορίες που λειτουργουν ως κώδικας στο σώμα για καλύτερη υγεία και δύναμη.  Το σκόρδο συμβάλλει στην προστασία των αρτηριών από βλάβες και στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης. Η κατανάλωση σκόρδου μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της LDL  (κακής χοληστερίνης), που είναι ένας παράγοντας κινδύνου για τις καρδιοπάθειες. Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος και να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς καθώς και τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων.

 Ωστόσο, πρέπει να τηρούμε μία ισορροπημένη διατροφή και να συμβουλευόμαστε έναν γιατρό ή έναν διατροφολόγο για να βεβαιωθούμε ότι η διατροφή μας είναι η σωστή για τις ιδιαίτερες ανάγκες μας.

Είναι σημαντικό να προτιμούμε φρέσκα προϊόντα, να περιορίζουμε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών και να διεκδικούμε μία ποικίλη διατροφή. Οι σούπερ τροφές που αναφέραμε είναι πρόληψη και μοχλός ευζωίας αλλά και μακροζωίας.

foto: www.freepik.com

Κατανόηση του υποθυρεοειδισμού και του υπερθυρεοειδισμού: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός

Διαβάστε ακόμα