ΕΦΑΓΕΣ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΜΕΙΝΕ; ΔΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΑ ΣΟΥ ΜΕ 3 ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ

Το κατσικάκι είναι παραδοσιακή γεύση του Πάσχα, αλλά τι γίνεται όταν σου περισσεύει; Αν νομίζεις ότι δεν χωράει στη δίαιτα, κάνεις λάθος. Το κρέας από κατσίκι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, χαμηλό σε λιπαρά (ιδιαίτερα αν αφαιρέσεις το ορατό λίπος), και μπορεί να ενταχθεί άνετα σε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής.

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ 

ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΡΩΤΕΪΝΗ
Περιέχει πλήρεις πρωτεΐνες που βοηθούν στην αναδόμηση των μυών και στη διατήρηση του μεταβολισμού ενεργού.

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΛΙΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΝΙ Ή ΤΟ ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ
Έχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά, κάτι που το καθιστά καλύτερη επιλογή για την καρδιά και τη χοληστερίνη.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟ ΚΑΙ Β12
Βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας και υποστηρίζει τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

ΚΑΛΗ ΠΗΓΗ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΥ
Ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός για το ανοσοποιητικό, την επούλωση και την υγεία του δέρματος.

ΦΤΩΧΟ ΣΕ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ
Σε σχέση με άλλα κρέατα, το κατσικάκι περιέχει μικρότερη ποσότητα χοληστερόλης.

ΕΥΠΕΠΤΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΥ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ
Δεν βαραίνει το πεπτικό σύστημα και χωνεύεται πιο εύκολα σε σχέση με άλλα κρέατα, ειδικά αν είναι μαγειρεμένο σωστά.

ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ
– Άτομα που κάνουν δίαιτα
– Άτομα με υψηλή χοληστερίνη
– Ηλικιωμένοι
– Παιδιά που χρειάζονται σίδηρο και πρωτεΐνη
– Όσοι έχουν ευαίσθητο στομάχι

Παρακάτω σου έχω 3 γρήγορες, νόστιμες και διαιτητικές συνταγές με κατσικάκι που θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις τα leftovers χωρίς τύψεις και με στόχο την απώλεια βάρους.

1. ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ, ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά:
– 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κατσικάκι (χωρίς λίπος)
– 1 φλιτζάνι βραστά καρότα και κολοκύθια
– 1 φλιτζάνι ρόκα
– 1 κ.σ. ελαιόλαδο
– Χυμός λεμονιού ή ξίδι
– Μια πρέζα ρίγανη

Εκτέλεση:
Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Σέρβιρε δροσερή. Είναι χορταστική, γεμάτη φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, ιδανική για βραδινό ή μεσημεριανό.

2. ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Υλικά:
– 1 φλιτζάνι κατσικάκι ξεψαχνισμένο
– 1/2 φλιτζάνι κινόα βρασμένη
– 1/2 κόκκινη πιπεριά
– 1/2 κίτρινη πιπεριά
– Λίγος μαϊντανός ή άνηθος
– 1 κ.σ. λεμόνι
– Ελαιόλαδο (1 κουταλάκι)

Εκτέλεση:
Σόταρε ελαφρά τις πιπεριές χωρίς λάδι. Πρόσθεσε την κινόα, το κατσικάκι, τα μυρωδικά και λίγο λεμόνι. Ισορροπημένο γεύμα με πρωτεΐνη, βιταμίνες και καλά λιπαρά. Ιδανικό για detox μετά το Πάσχα.

3. ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά:
– 1 φλιτζάνι κατσικάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
– 1 καρότο
– 1 κολοκύθι
– 1 μικρή πατάτα
– 1 φλιτζάνι σπανάκι
– Αλάτι, πιπέρι, λίγο λεμόνι
– 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βράζεις τα λαχανικά και στο τέλος προσθέτεις το κατσικάκι. Αφήνεις για 10 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις. Ελαφρύ γεύμα με υψηλή διατροφική αξία και χαμηλές θερμίδες.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ
– Αφαίρεσε πάντα το λίπος και την πέτσα
– Μην το συνδυάσεις με βούτυρα ή βαριές σάλτσες
– Προτίμησε λεμόνι, ξύδι, μυρωδικά, φρέσκα λαχανικά

Με αυτές τις απλές συνταγές, το κατσικάκι σου δεν θα πάει χαμένο — και ούτε η δίαιτά σου!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

 

 

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Κύλιση στην κορυφή