Γεμιστά με κινόα και λαχανικά – Χωρίς ρύζι
ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
…όχι όπως τις ξέρεις!
Γεμισμένες με κινόα, καρότο, κολοκυθάκι και μυρωδικά
Καμία ενοχή – μόνο απόλαυση
Έτοιμες σε 10’ προετοιμασία – 1 ώρα φούρνο
Χωρίς ρύζι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς τύψεις
Τρώγονται ζεστά ή κρύα – και χορταίνεις!
Η συνταγή είναι στο bio!
Υλικά για 4 άτομα:
-
4 ντομάτες ώριμες
-
4 πιπεριές (ό,τι χρώμα θέλεις)
-
1 φλιτζάνι κινόα (πλυμένη και μουλιασμένη για 10′)
-
1 καρότο τριμμένο
-
1 κολοκυθάκι τριμμένο
-
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Λίγο κουρκουμά ή ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
-
Προετοιμασία λαχανικών:
Κόβεις τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές και αδειάζεις το εσωτερικό τους με κουτάλι. Κρατάς τον πολτό από τις ντομάτες. -
Ετοιμασία γέμισης:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις την κινόα, το καρότο, το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το εσωτερικό από τις ντομάτες ψιλοκομμένο, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν θέλεις λίγο κουρκουμά ή ρίγανη. -
Γέμισμα:
Γεμίζεις τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα χωρίς να τις πιέζεις πολύ. Κλείνεις με τα καπάκια τους. -
Ψήσιμο:
Τοποθετείς τα γεμιστά σε ταψί, ρίχνεις γύρω τους λίγο νερό και ελαιόλαδο και ψήνεις στους 180°C για 60 λεπτά με καπάκι ή λαδόκολλα, και άλλα 15′ χωρίς, για να ροδίσουν.
Ιδανικό για:
-
Διαβητικούς: Χωρίς ρύζι και ζάχαρη, με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο.
-
Νηστεία ή Vegan διατροφή: 100% φυτικό φαγητό.
-
Ευαίσθητο στομάχι: Δεν έχει βαριά μπαχαρικά ή επεξεργασμένες τροφές.
-
Ίσια και επίπεδη κοιλιά