ΓΕΜΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΡΥΖΙ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΟΙΛΙΑ

Γεμιστά με κινόα και λαχανικά – Χωρίς ρύζι

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
όχι όπως τις ξέρεις!

 Γεμισμένες με κινόα, καρότο, κολοκυθάκι και μυρωδικά
Καμία ενοχή – μόνο απόλαυση

Έτοιμες σε 10’ προετοιμασία – 1 ώρα φούρνο
Χωρίς ρύζι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς τύψεις

 Τρώγονται ζεστά ή κρύα – και χορταίνεις!
Η συνταγή είναι στο bio!

Υλικά για 4 άτομα:

  • 4 ντομάτες ώριμες

  • 4 πιπεριές (ό,τι χρώμα θέλεις)

  • 1 φλιτζάνι κινόα (πλυμένη και μουλιασμένη για 10′)

  • 1 καρότο τριμμένο

  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο

  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

  • Αλάτι, πιπέρι

  • Λίγο κουρκουμά ή ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία λαχανικών:
    Κόβεις τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές και αδειάζεις το εσωτερικό τους με κουτάλι. Κρατάς τον πολτό από τις ντομάτες.

  2. Ετοιμασία γέμισης:
    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις την κινόα, το καρότο, το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το εσωτερικό από τις ντομάτες ψιλοκομμένο, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν θέλεις λίγο κουρκουμά ή ρίγανη.

  3. Γέμισμα:
    Γεμίζεις τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα χωρίς να τις πιέζεις πολύ. Κλείνεις με τα καπάκια τους.

  4. Ψήσιμο:
    Τοποθετείς τα γεμιστά σε ταψί, ρίχνεις γύρω τους λίγο νερό και ελαιόλαδο και ψήνεις στους 180°C για 60 λεπτά με καπάκι ή λαδόκολλα, και άλλα 15′ χωρίς, για να ροδίσουν.

Ιδανικό για:

  • Διαβητικούς: Χωρίς ρύζι και ζάχαρη, με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο.

  • Νηστεία ή Vegan διατροφή: 100% φυτικό φαγητό.

  • Ευαίσθητο στομάχι: Δεν έχει βαριά μπαχαρικά ή επεξεργασμένες τροφές.

  • Ίσια και επίπεδη κοιλιά

foto: www.freepik.com

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Κύλιση στην κορυφή
×