ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ – 3 ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΝ

 (διάρκεια 15–25″)

Αυγό
Σπανάκι
Φέτα

Ανακάτεψε – Βάλε στον φούρνο – Τέλος!

Χωρίς αλεύρι
Χωρίς ζάχαρη
Χωρίς τύψεις

Ιδανικό για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό
Το φτιάχνεις μία φορά, το τρως δύο!

Αν θέλεις ένα γεύμα που ετοιμάζεται γρήγορα, είναι υγιεινό και χορταστικό, αυτή η συνταγή είναι ιδανική. Το σουφλέ αυγού με σπανάκι και φέτα γίνεται στον φούρνο, με ελάχιστα υλικά, και είναι πεντανόστιμοχωρίς καθόλου λιπαρά ή ψωμί. Είναι κατάλληλο για δίαιτα, διαβητικούς και άτομα με ευαίσθητο στομάχι.

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

  • 3 μεγάλα αυγά

  • 1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο (φρέσκο ή κατεψυγμένο, καλά στραγγισμένο)

  • 100 γρ φέτα χαμηλών λιπαρών

  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο (προαιρετικά για άλειμμα στο σκεύος)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Σε ένα μπολ χτυπάς καλά τα αυγά.

  2. Προσθέτεις το σπανάκι και τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύεις.

  3. Αδειάζεις το μείγμα σε μικρό λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ή φορμάκια.

  4. Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ

1. Αυγά

Πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, βιταμίνες Β, Α και D. Προσφέρουν κορεσμό και σταθερά επίπεδα σακχάρου.

2. Σπανάκι

Πηγή φυλλικού οξέος, σιδήρου, βιταμίνης Κ και αντιοξειδωτικών. Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό και την υγεία των οστών.

3. Φέτα

Προσφέρει ασβέστιο, πρωτεΐνη και προβιοτικά. Η χρήση μικρής ποσότητας ενισχύει τη γεύση χωρίς να βαραίνει το πιάτο.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά

  • Ιδανικό για όσους αποφεύγουν το αλεύρι και το ψωμί

  • Χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά

  • Πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες

  • Τρώγεται εύκολα και κρύο την επόμενη μέρα

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Για όσους κάνουν δίαιτα
Για άτομα με διαβήτη (χωρίς αλεύρι ή ζάχαρη)
Για όσους έχουν πεπτικά προβλήματα
Για όσους θέλουν γεύμα χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

  • Μπορείς να προσθέσεις λίγη ρίγανη ή τριμμένο πιπέρι

  • Αντί για φέτα, μπορείς να βάλεις ανθότυρο ή cottage

  • Το σπανάκι πρέπει να είναι καλά στραγγισμένο για να μη νερουλιάσει

foto: www.freepik.com

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Κύλιση στην κορυφή
×