ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ

Πολλοί άνθρωποι που ακολουθούν διατροφή για απώλεια βάρους νιώθουν ότι πρέπει να στερηθούν τα γλυκά. Ωστόσο, υπάρχουν επιλογές που συνδυάζουν γεύση και χαμηλές θερμίδες. 

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Μια από αυτές είναι η μους σοκολάτας με γιαούρτι και κακάο, μια συνταγή πλούσια σε πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά, που μπορεί να ενσωματωθεί ακόμα και στο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής.

Τι περιέχει αυτή η συνταγή

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχει ζάχαρη, κρέμα γάλακτος ή άλλα λιπαρά συστατικά. Η βάση της είναι το στραγγιστό γιαούρτι 2 τοις εκατό και το άγλυκο κακάο. Χρησιμοποιείται μια μικρή ποσότητα φυσικού γλυκαντικού όπως μέλι ή στέβια. Το αποτέλεσμα είναι μια βελούδινη υφή και πλούσια σοκολατένια γεύση, χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό με περιττές θερμίδες.

Υλικά για 2 μερίδες

  • 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 2 τοις εκατό

  • 2 κουταλιές σούπας άγλυκο κακάο

  • 1 κουταλιά μέλι ή σιρόπι αγαύης (ή λίγες σταγόνες υγρή στέβια)

  • 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

  • Τριμμένη μαύρη σοκολάτα 70 τοις εκατό για επικάλυψη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζεις το μείγμα σε δύο μπολάκια και τα βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον τριάντα λεπτά. Μπορείς να προσθέσεις τριμμένη σοκολάτα ή λίγη κανέλα πριν το σερβίρισμα.

Διατροφική αξία

Η κάθε μερίδα περιέχει περίπου 130 έως 150 θερμίδες, ανάλογα με το αν χρησιμοποιήσεις μέλι ή στέβια. Το γιαούρτι δίνει πρωτεΐνη, το κακάο προσφέρει πολυφαινόλες και η έλλειψη ζάχαρης κάνει το γλυκό ιδανικό για όσους προσέχουν το γλυκαιμικό τους φορτίο.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, η κατανάλωση πρωτεΐνης σε μικρά γεύματα βοηθά στον έλεγχο της όρεξης και στη σταθεροποίηση της γλυκόζης στο αίμα. Η πρωτεΐνη του γιαουρτιού, σε συνδυασμό με το κακάο, βοηθά στο αίσθημα κορεσμού και μπορεί να περιορίσει τα τσιμπολογήματα.

Η δράση του κακάο στο σώμα

Το κακάο είναι πηγή φλαβονοειδών, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ αναφέρει ότι οι πολυφαινόλες του κακάο βοηθούν στη ρύθμιση του μεταβολισμού και μπορούν να μειώσουν την επιθυμία για γλυκό, καθώς επηρεάζουν θετικά τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το European Journal of Nutrition, το κακάο έχει συσχετιστεί με καλύτερη λειτουργία του εντέρου, ενώ σε μικρές ποσότητες δεν επηρεάζει αρνητικά το σωματικό βάρος.

Ο ρόλος της μαύρης σοκολάτας

Η προσθήκη μικρής ποσότητας μαύρης σοκολάτας στο τέλος, όχι μόνο βελτιώνει τη γεύση, αλλά προσφέρει επιπλέον αντιοξειδωτικά. Η σοκολάτα με πάνω από 70 τοις εκατό κακάο περιέχει θεοβρωμίνη και φλαβονοειδή που ενισχύουν τη λειτουργία της καρδιάς και τονώνουν το νευρικό σύστημα.

Η μαύρη σοκολάτα έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από τη λευκή ή τη σοκολάτα γάλακτος και η μέτρια κατανάλωσή της θεωρείται συμβατή με προγράμματα διατροφής για απώλεια βάρους, όπως αναφέρει η Mayo Clinic.

Πότε να το καταναλώσεις

Αυτό το γλυκό μπορεί να καταναλωθεί ως επιδόρπιο μετά το κύριο γεύμα ή ως απογευματινό σνακ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο για πιο θερμιδογόνα γλυκά σε περιόδους διατροφής. Δεν προκαλεί απότομη αύξηση του σακχάρου και παρέχει ευχάριστη γεύση χωρίς ενοχές.

Ποιοι μπορούν να το καταναλώσουν

foto: www.freepik.com

Η συνταγή είναι κατάλληλη για άτομα που προσέχουν το βάρος τους, για διαβητικούς (όταν χρησιμοποιείται στέβια αντί για μέλι) και για όσους ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή. Δεν περιέχει γλουτένη και μπορεί να ενταχθεί εύκολα σε ειδικά διατροφικά πλάνα.

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Κύλιση στην κορυφή
×