ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ

Το πρόσωπό σου θέλει χώρο να αναπνεύσει

Δεν είναι μόνο θέμα ομορφιάς. Όταν η επιδερμίδα μας είναι γεμάτη νεκρά κύτταρα και υπολείμματα, ασφυκτιά. Έτσι νιώθεις και εσύ. Βαριά, κουρασμένη, σαν να μην απορροφά τίποτα. Κι όμως, με ένα απλό φυσικό πίλινγκ, το πρόσωπό σου μπορεί να ξαναβρεί την ανάσα του.

Τι κάνει πραγματικά το πίλινγκ

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Αυτό βελτιώνει την υφή του δέρματος, μειώνει την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων και βοηθά στην απορρόφηση της ενυδατικής. Το American Academy of Dermatology εξηγεί ότι η τακτική απολέπιση μπορεί να ενεργοποιήσει την παραγωγή κολλαγόνου και να μειώσει τα σημάδια γήρανσης.

Πόσο συχνά είναι αρκετά

Η υπερβολή κάνει κακό. Το πολύ πίλινγκ μπορεί να ερεθίσει και να αποδυναμώσει την επιδερμίδα. Αν έχεις κανονικό ή λιπαρό δέρμα, μία φορά την εβδομάδα αρκεί. Αν είναι ευαίσθητο ή ξηρό, κάνε πίλινγκ κάθε δύο εβδομάδες. Το Mayo Clinic προτείνει να δίνεις πάντα χρόνο στο δέρμα να ανανεώνεται φυσικά.

Πριν ξεκινήσεις, θυμήσου κάτι βασικό

Πλύνε πρώτα το πρόσωπό σου καλά. Αν κάνεις πίλινγκ μετά από ένα ντους, οι πόροι είναι ήδη ανοιχτοί και η απολέπιση γίνεται πιο αποτελεσματική. Κάνε μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Μην τρίβεις. Και πάντα μετά, βάλε ενυδατική.

5 εύκολες συνταγές που μπορείς να φτιάξεις τώρα

1. Για καθαρισμό και λάμψη: Ζάχαρη και λεμόνι

Ανακάτεψε 1 κουταλιά ζάχαρη με 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Το λεμόνι φωτίζει, η ζάχαρη απολεπίζει και το λάδι ενυδατώνει.

2. Για μαύρα στίγματα: Σόδα και γιαούρτι

Ανάμειξε 1 κουταλιά μαγειρική σόδα με 2 κουταλιές γιαούρτι. Η σόδα καθαρίζει σε βάθος και το γιαούρτι καταπραΰνει. Αν έχεις ενεργή ακμή, μην τρίψεις καθόλου. Άφησέ το πάνω στο δέρμα για λίγα λεπτά και ξέπλυνε.

3. Για λιπαρό δέρμα: Ζάχαρη και αλόη

Ανακάτεψε 1 κουταλιά ζάχαρη με 1 κουταλιά τζελ αλόης. Προσθέτεις και λίγο ξύσμα λεμονιού. Ιδανικό για την Τ-ζώνη.

4. Για μεικτό δέρμα: Σόδα, λάδι και ξύσμα πορτοκαλιού

Μισό κουταλάκι σόδα, 1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Δρα ήπια και δεν ξηραίνει τα σημεία που δεν χρειάζεται.

5. Για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες: Μέλι και βρώμη

Ανακάτεψε 1 κουταλιά μέλι με 1 κουταλιά νιφάδες βρώμης. Κάνε απαλό μασάζ και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Δεν θα τσούξει ούτε θα προκαλέσει κοκκινίλες.

Πότε να προσέχεις

Αν έχεις φλεγμονές, σπυράκια ή είσαι σε θεραπεία για ακμή, συμβουλέψου δερματολόγο. Ακόμα και τα φυσικά υλικά, όταν δεν χρησιμοποιούνται σωστά, μπορεί να επιβαρύνουν. Ειδικά η σόδα ή το λεμόνι, αν μπουν σε δέρμα εκτεθειμένο, χωρίς προστασία, μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία.

foto: www.freepik.com

Δεν είναι τελετουργία. Είναι απλή φροντίδα

Δεν χρειάζεται να αφιερώσεις ώρες ούτε να έχεις ειδικά προϊόντα. Το πίλινγκ είναι μια απλή κίνηση που αλλάζει τελείως την αίσθηση του προσώπου σου. Δεν θα δεις μόνο καθαριότητα. Θα νιώσεις και το πρόσωπό σου να αναπνέει καλύτερα.

Για το τέλος

Μην ξεχνάς πως κάθε δέρμα είναι μοναδικό. Δοκίμασε, παρατήρησε, προσαρμόσου. Και βάλε το πίλινγκ στη ρουτίνα σου όχι σαν αγγαρεία, αλλά σαν χάδι. Ένα ήρεμο σημάδι ότι προσέχεις τον εαυτό σου.

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Κύλιση στην κορυφή
×