Ο ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΧΑΙΝΕΙ

Μουσακάς με Υπέροχη Γεύση και Λίγες Θερμίδες: Η Συνταγή για Αδυνάτισμα που Δεν Θυσιάζει τη Γεύση

Ο Μουσακάς Μπορεί να Είναι και Ελαφρύς

Όλοι αγαπάμε τον παραδοσιακό μουσακά, αλλά οι θερμίδες του συχνά μας κρατούν μακριά. Η αλήθεια είναι πως με μικρές αλλαγές μπορείς να απολαύσεις τον μουσακά με πολύ λιγότερες θερμίδες και να συνεχίσεις την προσπάθειά σου για αδυνάτισμα χωρίς στερήσεις.

Τα Μυστικά για Λιγότερες Θερμίδες

Για να πετύχουμε έναν ελαφρύ μουσακά που να διατηρεί τη γεύση:

Υλικά για 4 Μερίδες

  • 4 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε φέτες

  • 500 γρ. κιμάς γαλοπούλας ή κοτόπουλου

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 ντομάτες τριμμένες

  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • Αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα

  • 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών ή γάλα αμυγδάλου

  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ολικής άλεσης

  • 1 κουταλάκι μουστάρδα

  • Λίγο τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά (προαιρετικά)

Πώς Φτιάχνεται ο Ελαφρύς Μουσακάς

Ψήνουμε τις Μελιτζάνες

Αλείφουμε ελαφρά τις φέτες μελιτζάνας με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.

Φτιάχνουμε τη Γέμιση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.

Ετοιμάζουμε την Ελαφριά Μπεσαμέλ

Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα και τη μουστάρδα μέχρι να πήξει ελαφρά.

foto: www.freepik.com

Συναρμολόγηση

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε μια σειρά μελιτζάνες, μια στρώση κιμά και επαναλαμβάνουμε. Στην κορυφή ρίχνουμε τη μπεσαμέλ και, αν θέλουμε, λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνουμε

Ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Γιατί Αυτή η Συνταγή Βοηθάει στο Αδυνάτισμα

  • Ο κιμάς γαλοπούλας είναι χαμηλότερος σε λιπαρά από τον μοσχαρίσιο.

  • Η μπεσαμέλ με γάλα χαμηλών λιπαρών μειώνει τις θερμίδες.

  • Ψήνοντας τις μελιτζάνες γλιτώνουμε πολλές κρυφές θερμίδες από το τηγάνισμα.

  • Το πιάτο παραμένει πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη που προσφέρουν κορεσμό.

Σύμφωνα με μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο Journal of Nutrition, η αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας ενώ υποστηρίζει την απώλεια λίπους. Επίσης, η αντικατάσταση τηγανιτών τροφών με ψητά μπορεί να μειώσει την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων σημαντικά, σύμφωνα με το Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Ένα Πιάτο Που Δεν Στερείσαι

Με αυτή τη συνταγή μπορείς να απολαμβάνεις τον μουσακά χωρίς ενοχές. Γεύση, άρωμα και χαμηλές θερμίδες σε ένα πιάτο που σε στηρίζει στην προσπάθειά σου για καλύτερο βάρος και υγεία.

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Κύλιση στην κορυφή
×