ΚΕΪΚ ΣΤΟ AIR FRYER ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ – ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ

Ορίστε μια εύκολη, γρήγορη και υγιεινή συνταγή για κέικ χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη ή μέλι, που ψήνεται στο air fryer. Είναι ιδανικό για διαβητικούς και όσους αποφεύγουν τα γλυκαντικά.

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 ώριμες μπανάνες (πολύ ώριμες, σχεδόν μαύρες)

  • 2 αυγά

  • 1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου ή καρύδας (χωρίς γλουτένη)

  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη

  • 1/2 κ.γ. κανέλα

  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο

  • Λίγοι ξηροί καρποί ή κομματάκια μαύρης σοκολάτας χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Λιώσε τις μπανάνες με πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.

  2. Πρόσθεσε τα αυγά, τη βανίλια και το λάδι. Ανακάτεψε καλά.

  3. Ρίξε το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Ανακάτεψε μέχρι να γίνει παχύρρευστος χυλός.

  4. Αν θες, πρόσθεσε λίγα καρύδια ή κομματάκια μαύρης σοκολάτας.

  5. Βάλε το μείγμα σε μικρό ταψάκι ή φόρμα που χωράει στο air fryer, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

  6. Ψήσε στο air fryer στους 160°C για 20–25 λεπτά. Τσέκαρε με μαχαίρι – πρέπει να βγαίνει καθαρό.

    foto: www.freepik.com

 EXTRA TIPS:

  • Αν δεν έχεις αλεύρι αμυγδάλου ή καρύδας, μπορείς να τρίψεις νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη στο μπλέντερ.

  • Αν δεν έχεις μπανάνες, μπορείς να δοκιμάσεις ψητή γλυκοπατάτα ή μήλο πολτοποιημένο, αλλά θα χρειαστεί μικρή προσαρμογή στα υγρά.

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Κύλιση στην κορυφή
×