ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ

ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

Το παιχνίδι ξεκινά στο νερό

Ποιος δεν έχει τρίψει το σώμα του με άμμο και θαλασσινό νερό καλοκαίρι; Εκεί, μέσα σε μια φαινομενικά απλή βουτιά, συμβαίνει κάτι βαθύτερο: το θαλασσινό αλάτι λειτουργεί σαν φυσικό peeling. Τα μικρά του κρυσταλλάκια αφαιρούν νεκρά κύτταρα χωρίς να το καταλάβεις, αφήνοντας το δέρμα σου καθαρό, λείο και «ξυπνημένο».

Μικρά μόρια, μεγάλη δράση

Το αλάτι της θάλασσας περιέχει μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο και νάτριο. Σε αντίθεση με το ραφιναρισμένο αλάτι που έχουμε στην κουζίνα, αυτό είναι ανεπεξέργαστο και διατηρεί τα ιχνοστοιχεία του. Το National Institutes of Health
επιβεβαιώνει ότι το μαγνήσιο από το δέρμα απορροφάται τοπικά και μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του φραγμού της επιδερμίδας.

Γιατί η επιδερμίδα σε λατρεύει μετά τη θάλασσα

Το θαλασσινό αλάτι αποτοξινώνει. Σε ένα απλό λουτρό, βοηθάει στην απορρόφηση τοξινών και στην καταπράυνση φλεγμονών. Η Mayo Clinic
σημειώνει πως λουτρά με άλατα (ιδίως θειικά μαγνήσια) μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα εκζέματος και ψωρίασης.

Αλλά και η λιπαρότητα ισορροπεί. Αν έχεις δέρμα με τάση για σπυράκια, μια απαλή απολέπιση με διάλυμα θαλασσινού αλατιού μπορεί να καθαρίσει τους πόρους χωρίς χημικά.

Χρήση: 1 κουτ. γλυκού σε 1 ποτήρι νερό, ταμποναριστά με βαμβάκι.

Μαλλιά και θαλασσινό αλάτι

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ: ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ: ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΡΟΣΙΑ, ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΗ

Μπορεί τα μαλλιά να μπερδεύονται μετά το μπάνιο, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο: όγκος, υφή, φυσικό styling. Το θαλασσινό αλάτι ανοίγει τα λέπια της τρίχας, δίνοντάς της «σώμα». Γι’ αυτό και πολλές εταιρείες έχουν δημιουργήσει προϊόντα “salt spray”.

Στο επίπεδο της υγείας του τριχωτού, όμως, το αλάτι βοηθά στον καθαρισμό από λιπαρότητα και πιτυρίδα. Μπορείς να το αναμείξεις με λίγο ελαιόλαδο και να κάνεις απαλό scrub στις ρίζες. Ξέπλυνε καλά.

Και για την υγεία, όχι μόνο ομορφιά

Η επαφή του σώματος με αλμυρό νερό μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό, σύμφωνα με την Cleveland Clinic
. Η ήπια αντισηπτική δράση του αλατιού βοηθά σε δερματικές πληγές, μυκητιάσεις και μικρούς ερεθισμούς.

Και το πιο σημαντικό; Μια απλή εισπνοή από θαλασσινή αύρα είναι φυσικό αποσυμφορητικό. Σε έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο Journal of Aerosol Medicine, διαπιστώθηκε ότι τα θαλάσσια μικροσωματίδια ανακουφίζουν τη ρινική συμφόρηση και βοηθούν στη χρόνια βρογχίτιδα.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις σωστά

  • Peeling προσώπου: λίγο αλάτι με μέλι και λάδι – μια φορά την εβδομάδα.

  • Λουτρό αποτοξίνωσης: 2 κουταλιές σε μια μπανιέρα με χλιαρό νερό για 20 λεπτά.

  • Καθαρισμός ποδιών: ποδόλουτρο με θαλασσινό αλάτι και ρίγανη για μυκητιάσεις.

  • Μάσκα μαλλιών: πριν το σαμπουάν, scrub με αλάτι και αλόη σε λιπαρές ρίζες.

  • Αντισηπτικό διάλυμα: 1 κουτ. σε 1 ποτήρι νερό για καθαρισμό μικρών πληγών. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΗ ΛΑΘΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ – ΔΕΣ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΣΩΜΑ ΕΧΕΙΣ

Τι να προσέξεις

Το αλάτι είναι καλό σύμμαχος, αλλά όχι για καθημερινή χρήση. Η υπερβολική απολέπιση ή επαφή με ανοιχτές πληγές μπορεί να ερεθίσει. Αν έχεις πολύ ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, δοκίμασε πρώτα σε μικρή περιοχή.

Το αλάτι, όπως δεν το είχες σκεφτεί

Το πιο εντυπωσιακό; Το θαλασσινό αλάτι μπορεί να δράσει και ψυχολογικά. Μπάνιο με αλάτι και αιθέρια έλαια (π.χ. λεβάντα) βοηθά το νευρικό σύστημα. Υπάρχουν έρευνες από το American Journal of Psychiatry
που δείχνουν ότι το ζεστό λουτρό με άλατα μπορεί να ανακουφίσει ήπια συμπτώματα κατάθλιψης, μέσω της θερμοκρασιακής απορρύθμισης του εγκεφάλου.

 Τι κρατάς φεύγοντας

Το αλάτι της θάλασσας δεν είναι απλώς ένα ίχνος στο σώμα μετά την παραλία. Είναι ένα φυσικό εργαλείο περιποίησης, υγείας και εσωτερικής ισορροπίας. Κάθε φορά που παίζεις με τους κόκκους του στην άμμο, θυμήσου ότι μέσα του κρύβεται ένα μικρό εργαστήριο ευεξίας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Κύλιση στην κορυφή
×