ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΜΕ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ – ΦΥΣΙΚΑ, ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ

Τα ασπράδια αυγών είναι μια φυσική πηγή αμινοξέων που βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου, χωρίς συμπληρώματα ή χημικά. Αν συνδυάσεις σωστά τη διατροφή σου για τρεις ημέρες και εντάξεις και μια απλή εξωτερική φροντίδα με μάσκα προσώπου, μπορείς να παρατηρήσεις βελτίωση στην υφή, φωτεινότητα και ελαστικότητα του δέρματός σου.

Πώς τα ασπράδια αυγών χτίζουν κολλαγόνο

Τα ασπράδια περιέχουν:

  • Προλίνη και γλυκίνη – δύο αμινοξέα απαραίτητα για τη σύνθεση κολλαγόνου.

  • Ασπαρτικό οξύ και λυσίνη – υποστηρίζουν την ανανέωση των κυττάρων.

  • Λυσόζυμο – φυσικό αντιμικροβιακό ένζυμο που βοηθά και στο δέρμα.

3ήμερο διαιτολόγιο για αύξηση κολλαγόνου

Ημέρα 1

  • Πρωινό: 2 βραστά αυγά (9 λεπτά), 1 πορτοκάλι, 1 φρυγανιά ολικής με ταχίνι

  • Σνακ: 1 μήλο + λίγα αμύγδαλα

  • Μεσημεριανό: Ομελέτα με 2 ασπράδια + 1 αυγό ολόκληρο, σπανάκι, πιπεριές

  • Απόγευμα: Ρόφημα με λεμόνι και τζίντζερ

  • Βραδινό: Ψητό κοτόπουλο με μπρόκολο και λίγο ελαιόλαδο

Ημέρα 2

  • Πρωινό: Scrambled αυγά με ασπράδια στο τηγάνι (5–7 λεπτά), 1 φέτα ψωμί ολικής, 1 ακτινίδιο

  • Σνακ: Γιαούρτι με λίγους σπόρους chia

  • Μεσημεριανό: Σαλάτα με τόνο, καρότο, σπανάκι, λεμόνι

  • Απόγευμα: Νερό με φέτες αγγουριού και μέντας

  • Βραδινό: Φούρνου ασπράδια με μυρωδικά (12 λεπτά στους 180°C), με κολοκυθάκια στον ατμό

Ημέρα 3

  • Πρωινό: Ασπράδια σε air fryer (160°C, 10–12 λεπτά) με πιπεριές και λίγο γιαούρτι

  • Σνακ: Μπανάνα

  • Μεσημεριανό: Κοτόπουλο ψητό + κινόα + μαϊντανός-λεμόνι

  • Απόγευμα: Ρόφημα με πράσινο τσάι

  • Βραδινό: Αυγά ποσέ (σφιχτά) με σαλάτα ντομάτα – μαρούλι – ελαιόλαδο – ρίγανη

 Μην ξεχνάς: Πίνε 8–10 ποτήρια νερό/μέρα για να ενεργοποιηθεί η σύνθεση κολλαγόνου.

foto: www.freepik.com

Μάσκα προσώπου με ασπράδι – 2 φορές την εβδομάδα

Υλικά: 1 ασπράδι, 1/2 κ.γ. μέλι (ή λεμόνι για λιπαρότητα)
Εκτέλεση: Χτύπα, άπλωσε στο πρόσωπο, άφησε 10–15 λεπτά, ξέβγαλε.

 Τι λέει η επιστήμη

Μελέτη του Journal of Nutrition & Food Sciences
τονίζει ότι τροφές με προλίνη, γλυκίνη και λυσίνη αυξάνουν την εσωτερική παραγωγή κολλαγόνου όταν συνδυάζονται με βιταμίνη C και επαρκή ενυδάτωση.

Πόση ώρα να μαγειρεύεις τα ασπράδια

Τρόπος

Χρόνος

Βραστά (σφιχτά)

9–11 λεπτά

Τηγάνι

5–7 λεπτά

Φούρνος

12–15 λεπτά στους 180°C

Air fryer

10–12 λεπτά στους 160°C

Απέφυγε ωμά ασπράδια – η αβιδίνη εμποδίζει τη βιοτίνη.

Τα ασπράδια αυγών είναι οικονομικά, καθημερινά και πολύτιμα. Αν τα εντάξεις σε ένα μικρό πρόγραμμα διατροφής 3 ημερών, σε συνδυασμό με μάσκα προσώπου, ενισχύεις με φυσικό τρόπο την παραγωγή κολλαγόνου. Μπορείς να το επαναλαμβάνεις 1–2 φορές τον μήνα, χωρίς κόστος και με πραγματικό αποτέλεσμα.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Κύλιση στην κορυφή
×