ΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΠΡΩΤΕΪΝΗ

Η πιο εύκολη πίτα χωρίς φύλλο με πρωτεΐνη – χωρίς κόπο, με νοστιμιά

Αν θες μια πίτα γρήγορη, νόστιμη, χωρίς φύλλο, και με πρωτεΐνη για να σε κρατάει, αυτή είναι. Ιδανική για όσες δεν έχουν χρόνο ή δεν θέλουν βαριές ζύμες. Τρως και ξέρεις ότι έκανες καλό στον οργανισμό σου. Θα σου δείξω πώς να τη φτιάξεις με απλά υλικά, βήμα-βήμα, και με προτάσεις για παραλλαγές αν τη θες πιο “fitness” ή πιο… “σπιτική”.

Τι θα χρειαστείς (βασικά υλικά)

  • 1 γιαούρτι στραγγιστό (2% ή 10%, ό,τι θέλεις)

  • 3 αυγά

  • 200 γρ. φέτα ή ανθότυρο (ή και cottage)

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κολοκύθι τριμμένο ή 1 φλιτζάνι βρασμένο μπρόκολο ψιλοκομμένο

  • ½ φλ. αλεύρι βρώμης ή ολικής άλεσης

  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • Λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή δυόσμο

Αν θες περισσότερη πρωτεΐνη:

  • Μπορείς να προσθέσεις 2 κ.σ. πρωτεΐνη σκόνη χωρίς γεύση (whey neutral) ή 2 ασπράδια επιπλέον

  • Αν είσαι vegan, αντικατέστησε τα αυγά με “flax eggs” και το γιαούρτι με φυτικό γιαούρτι

ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΠΑΓΑΚΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΕ 2 ΛΕΠΤΑ

Εκτέλεση – η πίτα χωρίς φύλλο θέλει απλότητα

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα τα αυγά με το γιαούρτι.

  2. Πρόσθεσε το λάδι, το κολοκύθι ή το μπρόκολο, και θρυμμάτισε τη φέτα μέσα στο μείγμα.

  3. Ανακάτεψε το αλεύρι με το μπέικιν, τα μπαχαρικά και ρίξε τα στο μείγμα.

  4. Όλα μαζί, μια ωραία “κρέμα” που δεν χρειάζεται ζύμωμα ούτε στρογγυλό ταψί – βάλε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί 24εκ.

  5. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Γιατί είναι πλούσια σε πρωτεΐνη;

Το γιαούρτι, τα αυγά και το τυρί δίνουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη. Αν προσθέσεις και λίγο whey protein ή cottage cheese, ανεβαίνει κι άλλο. Αντί για έτοιμα σνακ, αυτή η πίτα σε χορταίνει με θρεπτικά συστατικά. Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, η επαρκής κατανάλωση πρωτεΐνης βοηθά στη διατήρηση μυών, στον έλεγχο της όρεξης και στη σταθερή ενέργεια μέσα στη μέρα .

Τι μπορείς να προσθέσεις ακόμα;

  • Ψιλοκομμένο σπανάκι ή μυρώνια

  • Λίγη πιπεριά για χρώμα

  • Μια κουταλιά ταχίνι μέσα στο μείγμα για boost σε καλά λιπαρά και ακόμα περισσότερη φυτική πρωτεΐνη

ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΠΑΓΑΚΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΕ 2 ΛΕΠΤΑ

Μικρά μυστικά επιτυχίας

  • Αν στραγγίσεις λίγο το κολοκύθι ή το μπρόκολο, η πίτα σου θα γίνει πιο “στεγνή” και σφιχτή.

  • Αν τη θέλεις πιο “τούρτα”, βάλε τη σε πυρίμαχο κεραμικό σκεύος – αν τη θέλεις πιο “τηγανόπιτα”, βάλε σε αντικολλητικό ταψί λεπτό.

  • Αν θέλεις να τη φας κρύα, κόβεται υπέροχα την επόμενη μέρα και τρώγεται σαν μπαράκι ενέργειας – ιδανικό για πρωινό ή σνακ.

Τι να θυμάσαι

Δεν είναι κάθε πίτα δύσκολη. Κι αν βρεις συνταγή με ποιότητα και ουσία, την κρατάς για καιρό. Η συγκεκριμένη έχει ελάχιστα λιπαρά (αν θέλεις), καθαρή πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, και σου δίνει ενέργεια. Χωρίς φύλλο, χωρίς μπέρδεμα, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Μπορείς εαν θέλεις να ρίξεις λίγο σουσάμι ή λιναρόσπορο πριν το ψήσιμο – είναι λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά στην εμφάνιση και στη θρέψη.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

foto: www.freepik.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Κύλιση στην κορυφή
×