Πώς μπορώ να μειώσω τον κίνδυνο να πάθω αιμορραγικό εγκεφαλικό;

Πώς μπορώ να μειώσω τον κίνδυνο να πάθω αιμορραγικό εγκεφαλικό;

Ακολουθώντας αυτές τις τακτικές, μπορείς να προστατεύσεις την υγεία σου.

Το πρόσφατο ξαφνικό συμβάν με τη Μαρινέλλα, που υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στο Ηρώδειο, μας υπενθυμίζει πόσο ξαφνικά μπορεί να συμβεί τέτοιο. Αν και συνήθως αφορά μεγαλύτερες ηλικίες, μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι πώς μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο να πάθουμε αιμορραγικό εγκεφαλικό; Υπάρχουν συγκεκριμένες συνήθειες που μπορείς να ακολουθήσεις για να προστατεύσεις την υγεία σου και να μειώσεις αυτόν τον κίνδυνο.

Έλεγχος της αρτηριακής πίεσης
Η υπέρταση είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου. Η διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο. Αν έχεις υψηλή πίεση, η σωστή διαχείριση της μέσω φαρμακευτικής αγωγής και αλλαγών στον τρόπο ζωής είναι πολύ σημαντική. Βασική είναι η τακτική μέτρηση της πίεσης και η ακολούθηση των οδηγιών του γιατρού σου.

Οι συμβουλές για να κρατάς την αρτηριακή σου πίεση σε χαμηλά επίπεδα

Υγιεινός τρόπος ζωής
Η καλή διατροφή και η σωματική άσκηση παίζουν σημαντικό ρόλο. Επίλεξε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, και δημητριακά ολικής άλεσης, ενώ απόφυγε την υπερβολική κατανάλωση αλατιού και λιπαρών. Επίσης, προσπάθησε να εντάξεις τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινότητά σου, τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης την ημέρα. Η διακοπή του καπνίσματος και ο περιορισμός του αλκοόλ είναι εξίσου σημαντικά βήματα που θα προστατεύσουν την υγεία σου.

Τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι
Οι προληπτικοί έλεγχοι μπορούν να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα πριν αυτά εξελιχθούν. Ειδικά για άτομα με οικογενειακό ιστορικό ανευρυσμάτων ή αρτηριοφλεβικών δυσπλασιών, οι τακτικοί έλεγχοι είναι απαραίτητοι.

shape.gr

www.pexels.com

Πίνεις εμφιαλωμένο νερό; Μάθε τι κινδύνους μπορεί να κρύβει αυτή η συνήθεια

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr