5 θαυματουργά χαρακτηριστικά της νιασιναμίδης που πρέπει να γνωρίζεις

5 θαυματουργά χαρακτηριστικά της νιασιναμίδης που πρέπει να γνωρίζεις

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους η νιασιναμίδη θεωρείται hero ενεργό συστατικό στον κόσμο του skincare.

Ακούς το όνομά της όλο και πιο συχνά στα ενεργά συστατικά που περιλαμβάνονται στα skincare προϊόντα του εμπορίου, όμως ακόμα δεν έχεις καταλάβει αν απευθύνεται στις δικές σου ανάγκες. Ο λόγος για τη θαυματουργή νιασιναμίδη ή αλλιώς βιταμίνη Β3, που αποτελεί ένα από τα πιο versatile συστατικά που μπορείς να εντάξεις στη ρουτίνα σου, φροντίζοντας για πολλαπλές ανάγκες της επιδερμίδας σου. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις, για να μάθεις 5 από τα κορυφαία χαρακτηριστικά της και να την δοκιμάσεις άμεσα.

Βελτιώνει τη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού
Η νιασιναμίδη βοηθά στην ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού, αυξάνοντας την παραγωγή κεραμιδίων, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της υγρασίας. Ένας ισχυρότερος επιδερμικός φραγμός προστατεύει από τις περιβαλλοντικές φθορές και μειώνει την απώλεια υγρασίας, κάτι που είναι ιδανικό για ξηρό, ευαίσθητο ή ταλαιπωρημένο δέρμα.

Μειώνει τη φλεγμονή και την ερυθρότητα


Η νιασιναμίδη διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που την καθιστούν αποτελεσματική στο να καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα που αντιμετωπίζει φλεγμονές. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για άτομα με ακμή, ροδόχρου ακμή ή άλλα δερματικά προβλήματα που χαρακτηρίζονται από ερυθρότητα και φλεγμονή.

Ρυθμίζει την παραγωγή λιπαρότητας
Η νιασιναμίδη μπορεί να ρυθμίσει την παραγωγή σμήγματος, γεγονός που την καθιστά κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, από ξηρό μέχρι λιπαρό. Αν έχεις λιπαρό ή μικτό δέρμα, η νιασιναμίδη βοηθά στην πρόληψη της υπερβολικής λιπαρότητας, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την υγρασία, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης ακμής.

Μειώνει τις δυσχρωμίες και τις σκουρόχρωμες κηλίδες
Η νιασιναμίδη αναστέλλει τη μεταφορά μελανίνης στο δέρμα, βοηθώντας στη μείωση των σκουρόχρωμων κηλίδων, των πανάδων και της μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης (PIH). Είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για την απόκτηση ομοιόμορφης απόχρωσης στην επιδερμίδα όπως και φωτεινότητας, χωρίς να προκαλεί τον ερεθισμό που μπορεί να προκαλέσουν άλλα συστατικά όπως η ρετινόλη ή η βιταμίνη C.

Ενισχύει την αντιγηραντική δράση
Η νιασιναμίδη διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, βοηθώντας στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Είναι ένα ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό που δρα απαλά, καθιστώντας το κατάλληλο για ευαίσθητο δέρμα και για όσες γυναίκες αναζητούν μια πιο ήπια εναλλακτική λύση σε σχέση με τα ρετινοειδή ή άλλες πιο επιθετικές θεραπείες.

shape.gr

www.pexels.com

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Γιατί το περπάτημα είναι η λύση για όλα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr