Πώς θα κάψετε 150 θερμίδες χωρίς… κόπο

Πώς θα κάψετε 150 θερμίδες χωρίς… κόπο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάψετε θερμίδες μέσα στη διάρκεια της ημέρας, αρκεί να μη μείνετε στάσιμες στον καναπέ ή στο γραφείο. Το πόσες θα… κάψετε εξαρτάται από το σωματικό σας βάρος και την ένταση της φυσικής σας δραστηριότητας.

Αξίζει να λάβετε υπόψη σας, πως ό,τι καίτε μέσω της άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το αδυνάτισμα. Συγχρόνως η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων μπορεί να φέρει ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Παρακάτω είναι 3 καθημερινές συνήθειες που αν εντάξετε στη καθημερινότητά σας, θα χάσετε έως και 150 θερμίδες με σίγουρο και εποικοδομητικό τρόπο.

Αθηνά Δαβαρία

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, λέει μία παλιά παροιμία και εδώ ταιριάζει απόλυτα. Τι πιο όμορφο να αναδιοργανώσετε τον χώρο σας, τα έπιπλά σας, να βάψετε ή να τοποθετήσετε ταπετσαρίες στους τοίχους του σπιτιού σας και συγχρόνως να καίτε και θερμίδες. Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ:

Η διακόσμηση στο χώρο σας, καίει 5,87 θερμίδες ανά λεπτό, που σημαίνει ότι μόλις 25 λεπτά, καίει σχεδόν 150 θερμίδες.

Μισή ώρα μετακίνησης επίπλων μπορεί να κάψει 211 θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι μετά από 21 λεπτά – περίπου 7 θερμίδες ανά λεπτό – θα έχετε κάψει 150 θερμίδες.

Με τη μεταφορά κουτιών – με ό,τι και αν περιέχουν – καίτε 252 θερμίδες σε μισή ώρα. Σε μόλις 17 λεπτά θα διώξετε από πάνω σας 150 θερμίδες.
νεαρή γυναίκα ασχολείται με την κηπουρική

Ασχοληθείτε με την κηπουρική
Είστε τυχερές αν έχετε σπίτι με κήπο. Η κηπουρική περιλαμβάνει πολλή κίνηση, όπως καθάρισμα και μετακίνηση από έπιπλα μέχρι γλάστρες. Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ:

Τριάντα λεπτά τσουγκράνισμα στην αυλή καίει 144 θερμίδες. Επομένως η καύση 150 θερμίδων διαρκεί περίπου 31 λεπτά.

Γενική κηπουρική Μισή ώρα καίει 162 θερμίδες. Χρειάζονται περίπου 27 λεπτά για να φτάσετε τις 150 θερμίδες.
Κούρεμα του γκαζόν με χλοοκοπτικό Η χρήση χλοοκοπτικού χειρός καίει 198 θερμίδες σε 30 λεπτά. Χρειάζονται περίπου 22 λεπτά για να κάψετε 150 θερμίδες.
Μεταφορά και στοίβαξη ξύλου Μπορείτε να κάψετε σε 30 λεπτά, 176 θερμίδες. Χρειάζεστε περίπου 25 λεπτά για να κάψετε 150 θερμίδες.
Κόψιμο ξύλων Η συγκεκριμένη δραστηριότητα καίει 216 θερμίδες σε 30 λεπτά. Με περίπου 20 λεπτά χάνετε 150 θερμίδες.
Η κηπουρική προσφέρει μια σειρά από πιθανά οφέλη για την υγεία μαζί με την καύση θερμίδων. Σύμφωνα με μια ανασκόπηση, η κηπουρική μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, στη βελτίωση της διάθεσης και στη στήριξη της ψυχικής ευεξίας και στη διαχείριση της κατάθλιψης ή του άγχους. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της δύναμης, στην προώθηση της καλύτερης επιδεξιότητας και στην υποστήριξη της ανάρρωσης από ασθένεια.

Οικιακές δουλειές και γενική σπιτιού


Ένα καθαρό σπίτι μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε στα… διασκεδαστικά πράγματα στη ζωή. Αρκεί να μη το δείτε ως αγγαρεία. Ένα καλό κίνητρο για μία καλή γενική καθαρισμού είναι η δωρεάν, εποικοδομητική προπόνηση που μειώνει τις θερμίδες. Με τις δουλειές του σπιτιού καίτε 162 θερμίδες. Με μ όλις 27 λεπτά πλυσίματος παραθύρων ή του αυτοκινήτου χάνετε 150 θερμίδες.

Μην ξεχνάτε επίσης το όφελος της ψυχικής υγείας. Οι δουλειές του σπιτιού μειώνουν τα συμπτώματα κόπωσης και κατάθλιψης. Σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, μπορεί επίσης να παρέχουν πνευματική διέγερση.

www.instyle.gr

www.pexels.com

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Κορν Φλάουρ: Το μαγικό συστατικό που θα αστράψει τα τζάμια σας και θα κάνει την κουζίνα σας να μοιάζει καινούργια

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr