Το συστατικό που είναι 4 φορές πιο ενυδατικό από το υαλουρονικό οξύ

Το συστατικό που είναι 4 φορές πιο ενυδατικό από το υαλουρονικό οξύ

Τι είναι το πολυγλουταμικό οξύ και ποιες οι ευεργετικές του ιδιότητες;

Το υαλουρονικό οξύ έχει γίνει τα τελευταία χρόνο συνώνυμο της ενυδάτωσης στον κόσμο του skincare. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχει ένα άλλο πιο ισχυρό και για την ακρίβεια είναι 4 φορές πιο αποτελεσματικό από αυτό. Ήρθε η ώρα να γνωρίσετε το πολυγλουταμικό οξύ:

Τι είναι το πολυγλουταμικό οξύ;

Το συστατικό που είναι 4 φορές πιο ενυδατικό από το υαλουρονικό οξύ

Πρόκειται για ένα αμινοξύ, που δημιουργείται όταν πολλά μόρια γλουταμινικού οξέος συνδέονται μεταξύ τους. Παράγεται από βακτηριακή ζύμωση και απαντάται στο Nattō, ένα γιαπωνέζικο τρόφιμο κατασκευασμένο από σόγια, που έχει υποστεί ζύμωση. Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, στην πραγματικότητα οι ευεργετικές του ιδιότητες για την επιδερμίδα είναι γνωστές εδώ και πάνω από 80 χρόνια.

Τι προσφέρει στην επιδερμίδα;


Ενώ είναι οξύ, δεν απολεπίζει, αλλά έχει παρόμοια οφέλη με το υαλουρονικό οξύ. Και τα δύο ενυδατώνουν το δέρμα αλλά το κάνουν διαφορετικά. Το πολυγλουταμικό οξύ, το οποίο είναι υδατοδιαλυτό, δεν θα διεισδύσει βαθιά στα στρώματα του δέρματος λόγω του μεγάλου μοριακού του μεγέθους. Ενυδατώνει την επιφάνεια και ελαχιστοποιεί την απώλεια υγρασίας δημιουργώντας ένα λεπτό, αναπνεύσιμο φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος. Είναι το τέλειο primer για το foundation, αφού λειαίνει την επιφάνεια του δέρματος και την αφήνει λαμπερή.

Η διαφορά με το υαλουρονικό οξύ
Το υαλουρονικό οξύ διεισδύει στο δέρμα γρήγορα και -συνήθως- βαθιά. Διαθέτει την ιδιότητα να έλκει έως 1000 φορές το βάρος του σε νερό, παίζοντας έτσι σημαντικό ρόλο στην διατήρηση των πολύτιμων επιπέδων υδάτωσης και μιας πιο plump επιδερμίδας.

Φανταστείτε το πολυγλουταμικό οξύ σαν έναν ψαρά, που λειτουργεί πάνω από την επιφάνεια του νερού και το υαλουρονικό οξύ σαν έναν δύτη, που εργάζεται κάτω από την επιφάνεια. Μαζί δημιουργούν το τέλειο skincare combo για την ξηρή επιδερμίδα.

www.harpersbazaar.gr

foto:www.pexels.com

 

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Πώς να διατηρείς μυρωδάτα και φρέσκα τα σεντόνια και τις πετσέτες σαν να τα έβγαλες μόλις από το πλυντήριο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr