Πώς να σταματήσετε τη φαγούρα εκεί κάτω αμέσως; 10 γρήγορες συμβουλές

Πώς να σταματήσετε τη φαγούρα εκεί κάτω αμέσως; 10 γρήγορες συμβουλές

Πώς να σταματήσετε τη φαγούρα εκεί κάτω αμέσως
Είναι δύσκολο να εστιάσετε σε οτιδήποτε όταν αντιμετωπίζετε κολπική φαγούρα. Αλλά πώς να σταματήσετε αμέσως τη φαγούρα εκεί κάτω; Αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια ταλαιπωρία. σου αναποδογυρίζει τη μέρα και τη διάθεσή σου από φρέσκια σε ερεθισμένη.

Υπάρχουν διάφορες αιτίες κολπικού κνησμού και η εύρεση γρήγορης ανακούφισης είναι απαραίτητη για τη γενική σας ευεξία. Εάν αντιμετωπίζετε αυτήν την άβολη ενόχληση και βρίσκετε τις πιο απλές καθημερινές εργασίες αφόρητες λόγω της φαγούρας εκεί κάτω, αυτό το ιστολόγιο είναι για εσάς.

Εδώ θα διερευνήσουμε ποιες είναι οι αιτίες του κολπικού κνησμού και τι τον ανακουφίζει γρήγορα. Ας ξεκινήσουμε.

Τι προκαλεί φαγούρα εκεί κάτω;
Πρόσφατα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 69% των γυναικών αντιμετωπίζουν κολπική φαγούρα όταν πρόκειται για την υγεία του κόλπου. Καθώς ο κόλπος είναι ένα ανοιχτό όργανο, πολλοί λόγοι οδηγούν σε ερεθισμό του και προκαλούν φαγούρα.

Εδώ είναι οι πιο κοινές αιτίες κνησμού εκεί κάτω.

‣ Μυκητιασική λοίμωξη
Η μαγιά αγαπά να αναπτύσσεται σε ένα υγρό και ζεστό περιβάλλον – αυτό είναι εκεί στον κόλπο. Ο μικροσκοπικός μύκητας, Candida Albicans , προκαλεί μόλυνση ζύμης στον κόλπο σας, που οδηγεί σε φαγούρα. Μπορεί να συμβεί μετά από παραμονή σε βρεγμένα, ιδρωμένα ή στενά ρούχα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

‣ Βακτηριακή λοίμωξη
Τα υγιή βακτήρια ζουν στον κόλπο σας, αλλά όταν ένα ανθυγιεινό βακτήριο αναπτύσσεται, προκαλεί μόλυνση. Είναι επίσης γνωστή ως βακτηριακή κολπίτιδα, η οποία οδηγεί σε ερεθισμό και κνησμό.

‣ Σεξουαλικά Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις
Το σεξ χωρίς προστασία προκαλεί λοιμώξεις όπως έρπης των γεννητικών οργάνων, τριχομονάση, γονόρροια και χλαμύδια. Αυτές οι λοιμώξεις όχι μόνο ερεθίζουν τον κόλπο και τον αιδοίο σας αλλά προκαλούν και άλλα συμπτώματα.

‣ Περιεμμηνόπαυση ή Εμμηνόπαυση
Οι ορμόνες σας είναι σε μια βόλτα με τρενάκι κατά τη διάρκεια της περιεμμηνόπαυσης και της εμμηνόπαυσης—σημαντικά η μείωση της γυναικείας σεξουαλικής ορμόνης που ονομάζεται οιστρογόνο. Οι διακυμάνσεις των οιστρογόνων αλλάζουν το κολπικό περιβάλλον, τα βακτήρια, το ph, την υγεία των ιστών και όλα. Όλες αυτές οι συλλογικές αλλαγές προκαλούν κολπική ξηρότητα και, τελικά, ερεθισμό.

‣ Σκληρός λειχήνας
Ο σκληρός λειχήνας είναι μια δερματική πάθηση που χαρακτηρίζεται από λευκές κηλίδες στο δέρμα του αιδοίου και αφήνει ουλές. Μπορεί να είναι η αιτία για κολπική φαγούρα και εντοπίζεται συχνότερα σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

‣ Ερεθισμός ιστών λόγω χημικών ουσιών
Προσέξτε εάν ο κόλπος σας εκτίθεται σε σκληρές χημικές ουσίες από απορρυπαντικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας, προφυλακτικά ή αντισυλληπτικούς αφρούς. Σκληρές χημικές ουσίες ερεθίζουν τον αιδοίο και τον κολπικό ιστό και προκαλούν φαγούρα.

Τώρα που γνωρίζετε τις αιτίες του κολπικού κνησμού, ας ανακαλύψουμε πώς να σταματήσετε τη φαγούρα εκεί κάτω αμέσως στο σπίτι ή με επαγγελματικές θεραπείες.

Οι10 συμβουλές για το πώς να σταματήσετε αμέσως τη φαγούρα εκεί κάτω.
Εφαρμόστε ψυχρή συμπίεση
Πάρτε μερικά προβιοτικά
Κάντε sitz μπάνιο με μαγειρική σόδα
Δοκιμάστε κολπικά υπόθετα
Αναζητήστε κρέμες OTC
Μετακίνηση σε βαμβακερά εσώρουχα.
Ενυδατώστε με λάδι καρύδας ή τεϊόδεντρου
Εφαρμόστε τζελ αλόης βέρα για καταπραϋντικό
Φροντίστε την υγιεινή σας
Μιλήστε με το γιατρό σας για γρήγορη θεραπεία
Ας μπούμε στις λεπτομέρειες αυτών των δέκα κορυφαίων συμβουλών για το πώς να σταματήσετε αμέσως τη φαγούρα εκεί κάτω.

1. Εφαρμόστε ψυχρή συμπίεση
Εάν αντιμετωπίζετε κολπική φαγούρα λόγω ζύμης ή βακτηριακής μόλυνσης – πρέπει να υπάρχει πρήξιμο εκεί κάτω. Για να μειώσετε το πρήξιμο και να μουδιάσει την περιοχή, η ψυχρή συμπίεση μπορεί να βοηθήσει. Τυλίξτε μερικά παγάκια σε μια καθαρή πετσέτα και βάλτε τα κάτω για 15-20 λεπτά. Αποφύγετε την απευθείας εφαρμογή πάγου, καθώς μπορεί να προκαλέσει κρυοπαγήματα ή περαιτέρω ερεθισμό.

2. Πάρτε μερικά προβιοτικά
Γνωρίζετε ότι τα προβιοτικά είναι χρήσιμα για την υγεία του κόλπου σας; Ναι, είναι! Τα προβιοτικά όπως το ελληνικό γιαούρτι περιέχουν ενεργές και ζωντανές καλλιέργειες που ευδοκιμούν τα υγιή βακτήρια στο έντερο και τον κόλπο σας. Η έρευνα λέει ότι τα προβιοτικά είναι πιο αποτελεσματικά από τις αντιμυκητιακές κρέμες όταν αντιμετωπίζουμε μολύνσεις ζύμης. Έτσι, επικεντρωθείτε στην κατανάλωση προβιοτικών με φυσικό τρόπο ή συμπεριλάβετε τα συμπληρώματα ή τα τονωτικά τους στην καθημερινή σας ρουτίνα.

3. Κάντε ένα μπάνιο Sitz με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα δεν περιορίζεται μόνο στο μαγειρικό. Η σόδα έχει τη δύναμη να διατηρεί το pH του δέρματος του κόλπου σας. Το λουτρό Sitz περιλαμβάνει μούλιασμα της περιοχής της λεκάνης σας σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό. Προσθέστε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στη μπανιέρα και κάντε ένα καθιστικό μπάνιο για 15-20 λεπτά. Αυτό το μπάνιο θα εξισορροπήσει το διαταραγμένο pH και θα έχει καταπραϋντική δράση, ανακουφίζοντας την ενόχληση.

4. Δοκιμάστε κολπικά υπόθετα
Πώς να ανακουφίσετε τον κνησμό του κόλπου; Τα κολπικά υπόθετα μπορεί να σας βοηθήσουν με αυτό, καθώς αποκαθιστούν τη φυσική οξύτητα και κάνουν τον κόλπο σας λιγότερο φιλόξενο για τα βακτήρια. Ένα υπόθετο που περιέχει βορικό οξύ μπορεί να καταπραΰνει τον κνησμό που προκαλείται από μαγιά ή βακτηριακή μόλυνση.

5. Ψάξτε για OTC Creams
Οι κολπικές κρέμες που διατίθενται χωρίς συνταγή είναι μια άλλη γρήγορη λύση για την ανακούφιση από τον κνησμό του κόλπου. Αναζητήστε τις παρακάτω κρέμες:

‣ Αντιμυκητιακή κρέμα
Αυτές οι κρέμες σκοτώνουν τη μαγιά, η οποία προκαλεί μόλυνση και φαγούρα. Μπορεί επίσης να βρείτε αντιμυκητιακά υπόθετα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε επένδυση εσώρουχου όταν εφαρμόζετε αντιμυκητιακές κρέμες.

‣ Κρέμα υδροκορτιζόνης
Η υδροκορτιζόνη καταπραΰνει το πρήξιμο και τον κολπικό ερεθισμό, που ηρεμεί τον κνησμό. Θυμηθείτε να απλώνετε την κρέμα μόνο σε εξωτερικό ιστό για να αποφύγετε περαιτέρω ερεθισμούς.

6. Στροφή στη βαμβακερή κιλότα
Τα βαμβακερά εσώρουχα αφήνουν την περιοχή του κόλπου σας να παραμένει στεγνή και να αερίζεται, κάτι που είναι απαραίτητο για την ανακούφιση και την πρόληψη του κνησμού. Το βαμβάκι απορροφά επίσης την υγρασία και μειώνει την πιθανότητα ενός περιβάλλοντος που αφήνει τη μαγιά ή τα βακτήρια να αναπτυχθούν. Σας κρατά μακριά από κολπικές λοιμώξεις και μειώνει την περαιτέρω φαγούρα.

7. Ενυδατώστε με λάδι καρύδας ή τεϊόδεντρου
Εφαρμογή ελαίου καρύδας ή τεϊόδεντρου (αραιωμένο σε λάδι φορέα). Το λάδι καρύδας έχει αντιβακτηριδιακή δράση, ενώ το έλαιο τεϊόδεντρου έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες. Η εφαρμογή αυτών των ελαίων εξωτερικά στον κόλπο σας μπορεί να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις και να καταπραΰνει αμέσως τον κνησμό.

8. Εφαρμόστε Gel Aloe Vera για καταπραϋντική δράση
Εφαρμόστε τζελ Aloe Vera για να απαλύνετε τον κνησμό του κόλπου
Πώς να σταματήσετε τη φαγούρα εκεί κάτω αμέσως στο σπίτι; Η εφαρμογή καθαρού τζελ αλόης βέρα στην περιοχή που προκαλεί φαγούρα μπορεί να ανακουφίσει και να βοηθήσει στη μείωση του ερεθισμού. Η εφαρμογή τζελ χωρίς αρώματα ή χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να αυξήσουν την ενόχληση είναι απαραίτητη.

9. Φροντίστε την Υγιεινή σας
Για να αποτρέψετε και να ανακουφίσετε τον κνησμό του κόλπου, διατηρήστε μια υγιή υγιεινή. Πλύνετε τον κόλπο σας με χλιαρό νερό και αποφύγετε τη χρήση αρωματικών προϊόντων για προσωπική επαφή, καθώς περιέχουν χημικές ουσίες και διαταράσσουν την κολπική χλωρίδα σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στεγνώσει καλά την περιοχή μετά το πλύσιμο για να αποφύγετε τη συσσώρευση υγρασίας.

10. Μιλήστε με το γιατρό σας για γρήγορη θεραπεία
Εάν ο κνησμός είναι σοβαρός ή επιδεινώνεται, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Ο επίμονος κνησμός μπορεί να υποδεικνύει ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας όπως λοιμώξεις ή δερματικές διαταραχές. Η διαβούλευση με το γιατρό σας θα τον βοηθήσει να διαγνώσει τι προκαλεί φαγούρα και να επικεντρωθεί στην κατάλληλη θεραπεία. Εάν οφείλεται σε χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων, ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης για να αναπληρώσετε τα επίπεδα οιστρογόνων σας και να ανακουφίσετε τον κνησμό του κόλπου. Έτσι, η έγκαιρη διαβούλευση είναι το κλειδί για την άμεση διαχείριση.

Η ενσωμάτωση των παραπάνω συμβουλών στην καθημερινότητά σας μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε άνετα και να ανακουφίσετε την ταλαιπωρία εκεί κάτω.

Πότε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για κολπικό κνησμό;
Θα πρέπει να μιλήσετε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν αντιμετωπίζετε κολπικό κνησμό για περισσότερο από μία εβδομάδα ή εάν υπάρχουν άλλα συμπτώματα όπως:

Κάψιμο ή δυσφορία κατά την ούρηση
Φουσκάλες στο εξωτερικό κολπικό δέρμα
Οίδημα ή ερυθρότητα στην περιοχή του κόλπου
Πόνος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων
Πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή
Ασυνήθιστη κολπική έκκριση
Ο γιατρός θα βοηθήσει να βρει την πραγματική αιτία του κολπικού κνησμού και θα συνταγογραφήσει φάρμακα για γρήγορη ανακούφιση.

Τώρα ξέρετε πώς να σταματήσετε τη φαγούρα εκεί κάτω αμέσως.

Συχνές ερωτήσεις
1. Πώς να σταματήσετε τη γυναικεία φαγούρα;
Για να σταματήσετε τη φαγούρα εκεί κάτω, εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα, ανακατέψτε μαγειρική σόδα σε μια μπανιέρα και εμποτίστε. Τρώτε πολλά προβιοτικά και αναζητήστε λύσεις OTC όπως αντιμυκητιακές κρέμες ή κρέμες υδροκορτιζόνης.

2. Πώς να σταματήσετε το κάψιμο του κόλπου;
Για να σταματήσετε το κάψιμο του κόλπου, δοκιμάστε μια κρύα κομπρέσα ή μπάνιο με πλιγούρι, φορέστε βαμβακερά εσώρουχα, βάλτε βαζελίνη ή λάδι καρύδας εκεί κάτω.

3. Είναι φυσιολογικός ο κνησμός του κόλπου;
Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο κνησμός του κόλπου είναι φυσιολογικός και υποχωρεί από μόνος του. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε επίμονη κολπική φαγούρα μαζί με κάψιμο ή εκκρίσεις, μιλήστε αμέσως με το γιατρό σας.

4. Η βαζελίνη σταματάει να φαγούρα εκεί κάτω;
Εάν αισθάνεστε φαγούρα λόγω ξηρότητας του κόλπου, το να τρίβετε εξωτερικά βαζελίνη ή βαζελίνη στον κόλπο σας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

myskyn.co.uk

www.pexels.com

Αποτέλεσμα στο λεπτό: Το αλάνθαστο γαλλικό κόλπο για να καθαρίσετε την κεραμική εστία

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr