Η δίαιτα 5 ημερών για την εμμηνόπαυση για απώλεια βάρους: Θρεπτική και εύκολη στην εφαρμογή

Η δίαιτα 5 ημερών για την εμμηνόπαυση για απώλεια βάρους: Θρεπτική και εύκολη στην εφαρμογή

Η εμμηνόπαυση είναι η περίοδος της ζωής που όχι μόνο οι ορμόνες κυμαίνονται, αλλά αυξάνεται και το βάρος σας. Για να παραμείνετε σε φόρμα και να μην είστε υπέρβαροι, χρειάζεστε το πρόγραμμα δίαιτας 5 ημερών για την εμμηνόπαυση για να χάσετε βάρος.

Κατά την εμμηνόπαυση, οι αλλαγές στον μεταβολισμό τείνουν να αποθηκεύουν λίπος και η μυϊκή μάζα μειώνεται. Σε αυτό το blog, θα μάθετε για την αύξηση βάρους κατά την εμμηνόπαυση μαζί με μια θρεπτική και εύκολη στην εφαρμογή δίαιτα κατά την εμμηνόπαυση. Εξερευνήστε τον σύνδεσμο και χάσετε τα περιττά κιλά σας.

Ωστόσο, να θυμάστε πάντα ότι η υγεία και η διατροφή του καθενός είναι διαφορετικά. Επομένως, πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα δίαιτας 5 ημερών για την εμμηνόπαυση για να χάσετε βάρος, είναι καλύτερο να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας και να πάρετε ένα πράσινο φως.

Εμμηνόπαυση και αύξηση βάρους
Σύμφωνα με τη Βρετανική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης, κατά τα χρόνια της εμμηνόπαυσης, μια γυναίκα παίρνει 1,5 κιλό βάρος ετησίως. Μέχρι να τελειώσει η εμμηνόπαυση, μπορεί να έχετε πάρει 10 κιλά.

Η περιεμμηνόπαυση αποκαλείται συχνά η «τέλεια καταιγίδα» επειδή οι ορμονικές αλλαγές, οι αλλαγές στον μεταβολισμό και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής παίζουν μαζί στην αύξηση του βάρους.

Η μείωση των επιπέδων οιστρογόνων είναι ο ένοχος εδώ. Αυτή η μείωση προκαλεί μείωση της μυϊκής μάζας, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα σας χρειάζεται λιγότερες θερμίδες για να εργαστεί. Όταν καταναλώνετε θερμίδες, το λίπος βρίσκεται γύρω από τα όργανά σας, ή πιο συγκεκριμένα, την περιοχή της κοιλιάς σας. Τα θηλυκά με αργό μεταβολισμό δυσκολεύονται να κάψουν αυτές τις θερμίδες. Το σπλαχνικό λίπος αυξάνεται από 5-8% σε 10-15% του συνολικού σωματικού σας βάρους λόγω ορμονικών μειώσεων.

Επιπλέον, όταν ο τρόπος ζωής σας είναι καθιστικός, υπάρχει κίνδυνος να πάρετε ακόμα περισσότερο βάρος. Η ποιότητα και η ποσότητα του φαγητού και της σωματικής δραστηριότητας πρέπει να είναι ακριβείς εάν θέλετε να διατηρήσετε το σωματικό σας βάρος και το σχήμα σας. Για αυτόν τον λόγο, το πρόγραμμα δίαιτας 5 ημερών για την εμμηνόπαυση για απώλεια βάρους θα είναι πολύ χρήσιμο για εσάς.

Προβλήματα υγείας κατά την εμμηνόπαυση
Ξέρετε ότι η περιεμμηνόπαυση φέρνει μια καταιγίδα στη ζωή σας και αρχίζετε να παίρνετε βάρος. Κάθε γυναίκα βιώνει διαφορετικά την αύξηση βάρους και την κατανομή του λίπους. Το κλειδί είναι να διατηρήσετε το βάρος σας. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, αυξάνεται ο κίνδυνος να ακολουθήσετε προβλήματα υγείας.

Καρδιοπάθειες
Εμμηνόπαυση και πόνος στις αρθρώσεις
Διαβήτης τύπου 2
Προβλήματα αναπνοής, ειδικά όταν κοιμάστε
Μειωμένη αυτοεκτίμηση και προβλήματα εικόνας σώματος.
Δυσκολία στη διαχείριση άλλων συμπτωμάτων εμμηνόπαυσης όπως εναλλαγές διάθεσης, εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις

Οφέλη από τη διατήρηση του βάρους κατά την εμμηνόπαυση
Όταν διαχειρίζεστε καλά την αύξηση βάρους κατά την εμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση, σας γλιτώνει από πολλούς ενοχλητικούς κινδύνους για την υγεία. Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη της διατήρησης του βάρους σας κατά την εμμηνόπαυση:

Μειωμένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και κοινών χρόνιων παθήσεων μετά την εμμηνόπαυση.
Η διαχείριση του βάρους σας μέσω της φυσικής δραστηριότητας διατηρεί τα οστά σας υγιή και μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η απώλεια βάρους, ειδικά εάν είστε υπέρβαροι, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των σημείων της εμμηνόπαυσης, επειδή η υπερβολική βαρύτητα μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα.
Ένα υγιές βάρος μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου και άνοιας.
Εδώ είναι το πρόγραμμα δίαιτας 5 ημερών για την εμμηνόπαυση για απώλεια βάρους:

Εάν βρίσκεστε στη μετάβαση στην εμμηνόπαυση και έχετε αρχίσει να παίρνετε βάρος, είναι σημάδι σας να αρχίσετε να το διαχειρίζεστε. Το πρόγραμμα δίαιτας 5 ημερών για την εμμηνόπαυση για απώλεια βάρους θα είναι πραγματικά χρήσιμο για εσάς.

Επιπλέον, αυτό το πρόγραμμα διατροφής για την απώλεια βάρους κατά την εμμηνόπαυση εστιάζει στην κατανάλωση φυσικών τροφών και τροφών που εξισορροπούν τις ορμόνες που είναι θρεπτικά και ηρεμούν επίσης τις λιγούρες σας.

Ημέρα 1:
Το πρόγραμμα δίαιτας της εμμηνόπαυσης για απώλεια βάρους εστιάζει σε ένα νέο και υγιεινό ξεκίνημα. Οι διατροφικές επιλογές πρέπει να είναι αυτές που σας παρέχουν ενέργεια όλη την ημέρα. Εδώ είναι το πρόγραμμα διατροφής 1 ημέρας για εσάς:

Πρωινό : Αλεσμένοι σπόροι λιναριού και μούρα σε ένα μπολ με ελληνικό γιαούρτι.
Μεσημεριανό σνακ : Ανάμικτοι ξηροί καρποί
Μεσημεριανό : Νόστιμο ψητό κοτόπουλο και πράσινη σαλάτα λαχανικών. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αβοκάντο και ξηρούς καρπούς.
Απογευματινό σνακ : Φέτες αγγουριού και καρότου με χούμους.
Βραδινό : Ψητά λαχανικά με ψημένο σολομό.

Ημέρα 2:
Με ένα τόσο νέο ξεκίνημα, μπορείτε τώρα να ενσωματώσετε περισσότερα λαχανικά και φρούτα στη ρουτίνα σας και να δείξετε λίγη αγάπη στο έντερό σας. Το πρόγραμμα διατροφής σας για τη 2η ημέρα είναι:

Πρωινό: Ένα μπολ πλιγούρι με βούτυρο αμυγδάλου γαρνιρισμένο με μερικές φέτες μήλου.
Μεσημεριανό σνακ : Ελληνικό γιαούρτι με οποιοδήποτε από τα αγαπημένα σας φρούτα εποχής.
Μεσημεριανό: Ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών με ένα μπολ σούπα με κόκκινες φακές
Απογευματινό σνακ : Κρακερ ολικής αλέσεως με αβοκάντο.
Βραδινό : Καστανό ρύζι με σοταρισμένα λαχανικά. Μπορείτε να προσθέσετε και τόφου.

3η μέρα:
Όταν είστε επίσημα στην τρίτη ημέρα του 5ήμερου προγράμματος δίαιτας για την εμμηνόπαυση, μπορείτε να προσθέσετε επιλογές τροφίμων που μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των ορμονών σας.

Για να σας γλιτώσετε από τις ορμονικές διακυμάνσεις, εδώ είναι το πρόγραμμα της 3ης ημέρας σας.

Πρωινό : Ελληνικό γιαούρτι/πουτίγκα με σπόρους chia με ακτινίδιο σε φέτες (μπορείτε να πασπαλίσετε κανέλα σε σκόνη για ενισχυμένη γεύση).
Μεσημεριανό σνακ : Μια χούφτα ανάμεικτους ξηρούς καρπούς. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τους ξηρούς καρπούς με σταφύλια ή μήλο.
Μεσημεριανό : Σαλάτα ανάμεικτα λαχανικά και ρεβίθια.
Απογευματινό σνακ : Ένα μήλο κομμένο σε φέτες με λίγο βούτυρο αμυγδάλου.
Δείπνο: Τηγανίστε το tofu με ψητά λαχανικά.

Ημέρα 4:
Η δίαιτα κατά την εμμηνόπαυση για να χάσετε βάρος δεν πρέπει να είναι βαρετή ή να σας κάνει να νιώθετε ότι χάνετε νόστιμα πράγματα. Αυτό το 4ήμερο φανταχτερό πρόγραμμα γευμάτων θα ικανοποιήσει τη λαχτάρα σας ενώ θα σας κρατήσει σε έλλειμμα θερμίδων.

Πρωινό : 2 ομελέτα με σπανάκι.
Μεσημεριανό σνακ : Ένας μικρός κύβος μαύρης σοκολάτας που περιέχει 70% κακάο.
Μεσημεριανό : Ένα μπολ με φρέσκα και πολύχρωμα λαχανικά και ζυμαρικά ολικής αλέσεως.
Απογευματινό σνακ : αγγούρι σε φέτες ή οποιοδήποτε φρούτο εποχής.
Δείπνο: Ένα περιτύλιγμα μαρουλιού κοτόπουλου.
Ημέρα 5:
Έρχεται η τελευταία μέρα της δίαιτας απώλειας βάρους κατά την εμμηνόπαυση. Σημαίνει ότι τρώτε θρεπτικά και καθαρά τρόφιμα για τέσσερις ημέρες και το σώμα σας το λατρεύει. Καθαρίζετε το έντερό σας και ελέγχετε τις επιθυμίες σας.

Το πρόγραμμα της 5ης ημέρας είναι εδώ:

Πρωινό : 2 αυγά και μια ομελέτα με μανιτάρια
Μεσημεριανό σνακ : Ψητοί ξηροί καρποί
Μεσημεριανό : Ένα ποτήρι smoothie με βατόμουρο και γάλα καρύδας.
Απογευματινό σνακ : Κρακερ (ολικής αλέσεως) με χούμους ή αβοκάντο.
Βραδινό: Τηγανητό μπρόκολο και ζυμαρικά με κολοκυθάκια (ολικής αλέσεως).
Ακολουθώντας το πρόγραμμα διατροφής για την εμμηνόπαυση θα σας βοηθήσει να χάσετε μερικά επιπλέον κιλά που κουβαλούσατε στο μεταβατικό σας ταξίδι. Το κλειδί είναι να ενημερώνεστε για τις διατροφικές επιλογές που κάνετε και να ξεκινάτε πάντα το πρόγραμμα διατροφής όταν σας το επιτρέπει ο γιατρός σας.

Παράγοντες που υποστηρίζουν την απώλεια βάρους κατά την εμμηνόπαυση
Η διόρθωση της διατροφής σας και η κατανάλωση υγιεινών φρούτων δεν είναι τα μόνα πράγματα που θα κάψουν το λίπος σας. Ορισμένοι παράγοντες επηρεάζουν τη δίαιτα της εμμηνόπαυσης.

Οι παράγοντες που υποστηρίζουν την απώλεια βάρους κατά την εμμηνόπαυση είναι:

Τακτική άσκηση:
Τακτική άσκηση κατά την εμμηνόπαυση

Η άσκηση μπορεί να ενισχύσει τα αποτελέσματα της δίαιτας κατά την εμμηνόπαυση. Το να σηκώνετε μερικά βάρη και να κάνετε ένα γρήγορο περπάτημα καθημερινά θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τους μυς αλλά να κάψετε λίπος. Γνωρίζετε ότι ο μεταβολισμός σας είναι ήδη αργός κατά την εμμηνόπαυση. Εδώ έρχεται η άσκηση, η οποία ενισχύει το μεταβολισμό σας και βοηθά το σώμα σας να κάψει λίπος πιο γρήγορα.

Επιλογές φαγητού:
Δεν είναι πάντα ο έλεγχος των θερμίδων. Οι τροφές που ενσωματώνετε στη δίαιτα της εμμηνόπαυσης έχουν επίσης σημασία. Για να χάσετε βάρος, θα πρέπει να επιλέξετε τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και θρεπτικές. Επιλέξτε υγιεινά λιπαρά όπως ξηρούς καρπούς, αβοκάντο και ελαιόλαδο. Μπορείτε πάντα να πειραματιστείτε με συνταγές και να κάνετε υγιεινές επιλογές τροφίμων ανάλογα με το γούστο σας.

Υπνος:

Ο ύπνος παίζει βασικό ρόλο στη διατήρηση και την απώλεια βάρους. Θα πρέπει να έχετε ένα καλό βράδυ και έναν σωστό ύπνο όταν βρίσκεστε σε πρόγραμμα δίαιτας 5 ημερών για την εμμηνόπαυση για να χάσετε βάρος. Οι διαταραχές ύπνου δημιουργούν μια ανισορροπία στις ορμόνες σας που τελικά προκαλούν πόθους και στρες.

Ενυδάτωση:

Θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας εάν σκοπεύετε να χάσετε βάρος. Η παραμονή αρκετά ενυδατωμένη όχι μόνο θα αναπληρώσει το σώμα σας, αλλά θα ελέγξει επίσης την ανεπιθύμητη κατανάλωση θερμίδων.

Διαχείριση άγχους:
Το άγχος σας κάνει να τρώτε περισσότερο. είναι επίσης γνωστό ως κατανάλωση άγχους. Δοκιμάστε διαφορετικές στρατηγικές, όπως ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμό και ύπνωση, για να διαχειριστείτε το άγχος σας και να μείνετε μακριά από την αύξηση του βάρους. Όλες αυτές οι στρατηγικές θα ενισχύσουν τα αποτελέσματα της δίαιτας της εμμηνόπαυσης για απώλεια βάρους.

Ας συνοψίσουμε για τη διατροφή κατά την εμμηνόπαυση
Η αντιμετώπιση της αύξησης βάρους κατά την εμμηνόπαυση απαιτεί ένα συνδυασμό αλλαγών στον τρόπο ζωής, όπως το να τρώτε καλύτερα, να κινείστε περισσότερο και να φροντίζετε τον εαυτό σας. Το πρόγραμμα διατροφής για την εμμηνόπαυση που κοινοποιήθηκε παραπάνω είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε το ταξίδι υγείας σας. Συνιστάται να τρώτε τροφές με πολλές φυτικές ίνες, να πίνετε αρκετό νερό και να ασκείστε τακτικά. Αυτά τα πράγματα μπορούν να σας βοηθήσουν όχι μόνο να χάσετε βάρος αλλά και να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων ή διαβήτη και να διαχειριστείτε άλλα συμπτώματα εμμηνόπαυσης .

Θυμηθείτε, το σώμα του καθενός είναι διαφορετικό, επομένως είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα δίαιτας 5 ημερών για την εμμηνόπαυση για να χάσετε βάρος. Επιπλέον, ο επαρκής ύπνος και η εύρεση τρόπων διαχείρισης του στρες είναι επίσης πολύ σημαντικά για να παραμείνετε υγιείς. Διαχειριστείτε το βάρος σας και απολαύστε μια υγιή μετάβαση στην εμμηνόπαυση.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη δίαιτα στην εμμηνόπαυση
1. Πώς βοηθά η δίαιτα 5 ημερών της εμμηνόπαυσης για απώλεια βάρους;
Αυτή η δίαιτα για την εμμηνόπαυση σας ενθαρρύνει να τρώτε τροφές που περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, υγιή λιπαρά και πολλές πρωτεΐνες. Όταν λαμβάνονται σε ελεγχόμενη μερίδα, όλες αυτές οι τροφές σας κρατούν σε κατάσταση ελλείμματος θερμίδων, κάτι που βοηθά στην απώλεια βάρους. Συνιστάται να παραμείνετε σωματικά δραστήριοι για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας.

2. Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα εμμηνόπαυσης για απώλεια βάρους;
Κάθε δίαιτα που περιέχει περισσότερα φρούτα και λαχανικά, υγιή λίπη και πρωτεΐνες θεωρείται η καλύτερη για την εμμηνόπαυση. Λάβετε υπόψη ότι η απώλεια βάρους δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τη διατροφή. Παράγοντες όπως ένα καλό πρόγραμμα ύπνου, η άσκηση και η διαχείριση του άγχους βελτιώνουν το αποτέλεσμα του ταξιδιού σας για απώλεια βάρους.

3. Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα για την απώλεια λίπους στην κοιλιά κατά την εμμηνόπαυση;
Εάν ανησυχείτε για το πώς να απαλλαγείτε από το λίπος στην κοιλιά της εμμηνόπαυσης , θα πρέπει να εστιάσετε στην κατανάλωση πολλών φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως. Τα φυτικά τρόφιμα είναι συνήθως τα πιο υγιεινά. Οι καλές επιλογές περιλαμβάνουν φασόλια, ξηρούς καρπούς, σόγια, ψάρια και γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά. Προσπαθήστε να τρώτε κρέας σε μικρές ποσότητες ή μπορείτε να ακολουθήσετε το πρόγραμμα δίαιτας της εμμηνόπαυσης 5 ημερών για να χάσετε βάρος πιο γρήγορα.

Πώς μπορεί μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση να χάσει βάρος γρήγορα;
Δεν υπάρχει μια ενιαία λύση για όλες τις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες που χάνουν γρήγορα βάρος. Αλλά μπορείτε πρώτα να μιλήσετε με το γιατρό σας, να ασκηθείτε, να διαχειριστείτε το άγχος και να ακολουθήσετε το πρόγραμμα δίαιτας 5 ημερών για την εμμηνόπαυση για να χάσετε βάρος με συνέπεια για καλύτερα αποτελέσματα.

Τι καίει το λίπος της εμμηνόπαυσης;
Η άσκηση, συμπεριλαμβανομένης τόσο της αερόβιας όσο και της προπόνησης με αντιστάσεις, μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος στην εμμηνόπαυση. Επιπλέον, ακολουθήστε το πρόγραμμα διατροφής 5 ημερών για την εμμηνόπαυση για να κάψετε λίπος, να διαχειριστείτε το άγχος, να κοιμάστε σωστά και να αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές.

Η νηστεία βοηθά στην εμμηνόπαυση του βάρους;
Η διαλείπουσα νηστεία βοηθά στην απώλεια βάρους κατά την εμμηνόπαυση, καθώς διατηρεί το έλλειμμα θερμίδων. Αλλά πριν ξεκινήσετε τη νηστεία για την απώλεια βάρους στην εμμηνόπαυση, μιλήστε με το γιατρό σας ή συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο για καλύτερη κατανόηση.

myskyn.co.uk

www.pexels.com

Αποτέλεσμα στο λεπτό: Το αλάνθαστο γαλλικό κόλπο για να καθαρίσετε την κεραμική εστία

 

 

 

 

Μου: Skyn
Ζ

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr