Ξύδι κόκκινου κρασιού: Πώς βοηθάει στην απώλεια βάρους και στην αντιμετώπιση των ρυτίδων
Ποιες οι ιδιότητες και τα οφέλη του
Ξύδι κόκκινου κρασιού: Πώς βοηθάει στην απώλεια βάρους και την αντιμετώπιση των ρυτίδων
Ήρθε η ώρα να ξεπεράσετε το μηλόξυδο, παρόλες τις ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία και να εστιάσετε σε ένα άλλο ξύδι, εξίσου ωφέλιμο. Αυτό δεν είναι άλλο από το ξύδι κόκκινου κρασιού, το οποίο, σύμφωνα με το Healthline, δημιουργείται από τη ζύμωση του κόκκινου κρασιού και την παλαίωσή του πριν από την εμφιάλωση.
Επειδή η γεύση του είναι ευπροσάρμοστη, συναντάται ως συστατικό σε διάφορες συνταγές, ντρέσινγκ σαλάτας, ακόμα και σε ποτά. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο ξύδι τον τελευταίο καιρό επιλέγεται όλο και περισσότερο.
Κόκκινο ξύδι
Σύμφωνα με το SF Gate και όσα αναφέρει το healthdigest.com, η κατανάλωση ξυδιού μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης μειώνοντας τις ρυτίδες, καθώς περιέχει ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται ανθοκυανίνες. Αυτές οι ειδικές αντιοξειδωτικές ουσίες είναι αυτές που δίνουν στα διάφορα φρούτα και λαχανικά τα έντονα χρώματά τους, από το κόκκινο μέχρι το χαρακτηριστικό μοβ, σύμφωνα με το Food & Nutrition Research. Μπορούν, επίσης, να βελτιώσουν τη νευρολογική και οπτική υγεία, περιέχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορούν να προσφέρουν προστασία από ορισμένες ασθένειες.
Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση (π.χ. ξινολάχανο, γιαούρτι, kimchi) είναι πασίγνωστα για τα οφέλη τους στην υγεία του εντέρου. Το ξύδι από κόκκινο κρασί κερδίζει μια θέση σε αυτή τη λίστα, καθώς θεωρείται επίσης ζυμωμένο τρόφιμο.
Κόκκινο ξύδι
Και όχι μόνο αυτά τα τρόφιμα περιέχουν ευεργετικά βακτήρια, αλλά το ξύδι από κόκκινο κρασί περιέχει συγκεκριμένα οξικό οξύ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στις προσπάθειες απώλειας βάρους. Υποστηρίζει την απώλεια βάρους ενισχύοντας τις προσπάθειες καύσης λίπους, βελτιώνοντας τον κορεσμό και μειώνοντας την αποθήκευση λίπους, αναφέρει το Healthline.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry εξέτασε αυτό το γεγονός παρατηρώντας την πρόσληψη ξυδιού από τρεις ομάδες παχύσαρκων ενηλίκων για 12 εβδομάδες. Η πρώτη ομάδα έπινε 15 χιλιοστόλιτρα (ml) και η δεύτερη ομάδα έπινε 30 ml ξύδι. Η ομάδα τρία ήταν η ομάδα ελέγχου. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι και οι δύο ομάδες που έπιναν ξύδι μείωσαν σημαντικά τη μάζα σωματικού λίπους και την περιφέρεια μέσης.
Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.
Τα 5 είδη κάλτσας που μας κάνουν ζημιά μεγαλύτερη και από τα χειρότερα παπούτσια