
Βουτυράτοι κουραμπιέδες του Πετέκ
Οι κουραμπιέδες του ζαχαροπλαστείου Πετέκ είναι περιζήτητοι.Γιώργος ΜαγκλάραςΒουτυράτοι κουραμπιέδες του ΠετέκΦωτό: Άρτεμις ΤσίπηΧρόνος Προετοιμασίας:30λΧρόνος Μαγειρέματος:40λΒαθμός Δυσκολίας:ΥλικάΓια 35 τεμάχια360 γρ. βούτυρο γάλακτος150 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέονγια το σερβίρισμα950 γρ. μαλακό αλεύρι150 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένακαι σπασμένα1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΛίγο κονιάκ ή ανθόνεροΕκτέλεσηΧτυπάμε καλά σε μια μπασίνα το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Η διαδικασία πρέπει να γίνεται με αργούς ρυθμούς χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα. Στο τέλος ενσωματώνουμε το καβουρντισμένο αμύγδαλο και πλάθουμε τους κουραμπιέδες.Τους αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 40 λεπτά.Αφού κρυώσουν, τους ψεκάζουμε με κονιάκ ή ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με άχνη, χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο.Πηγή: www.tovima.grΦωτογραφία: www.tovima.gr
https://www.mystikaomorfias.gr/product/%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%bb%ce%b1%cf%82/#google_vignette