Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με πορτοκάλι, κους κους και φουντούκια για το εορταστικό τραπέζι

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με πορτοκάλι, κους κους και φουντούκια για το εορταστικό τραπέζι

Τα Χριστούγεννα είναι μια ευκαιρία να ανοίξουμε το σπίτι μας, να μαγειρέψουμε όλοι μαζί, με φίλους και συγγενείς και πάνω απ΄όλα να περάσουμε χρόνο παρέα, κάτι που μοιάζει πλέον αδύνατον στην καθημερινότητα.

Σημασία έχει πάνω απ’ όλα η αγάπη, αλλά αν έχουμε λίγο χρόνο παραπάνω είναι η κατάλληλη στιγμή να περιποιηθούμε τους δικούς μας και να μαγειρέψουμε κάτι νόστιμο και ιδιαίτερο τόσο για τους καλεσμένους όσο και για εμάς.

Βρήκαμε λοιπόν μια υπέροχη, εορταστική σαλάτα που ταιριάζει με όλα.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

120 γρ ρόκα

1/2 φλιτζάνι βρασμένο κους κους

2 πορτοκάλια που κόβουμε σε φέτες

1/3 του φλιτζανιού φουντούκια καβουρδισμένα (τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια)

100 γρ. φέτα

Για τη βινεγκρέτ

2 κ.σ χυμό πορτοκαλιού

1 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.γ μουστάρδα

χυμός από 1 μικρό λεμόνι ή λάιμ

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και το ξεπλένουμε αφού βράσει με κρύο νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη βινιγκρέτ και τα χτυπάμε έως ότου γίνουν ένα ενιαίο μείγμα

Τοποθετούμε τη ρόκα στη σαλατιέρα, προσθέτουμε το κρύο πια κους κους και τη φέτα σε τρίμματα, τα φουντούκια και πασπαλίζουμε με τη βινεγκρέτ.

Δείτε το βίντεο:

@livs.table

Welcome to Day 1 of my Christmas series where I’m sharing sides, sweets and easy dishes for entertaining. First up is this orange, hazelnut and pearl couscous salad. It’s simple, fresh and such a delicious side for your Christmas spread! Don’t forget to save this recipe! Ingredients 120g rocket ½ cup pearl couscous, uncooked 2 oranges, segmented 1/3 cup roasted hazelnuts, roughly chopped 100g feta Orange Vinaigrette: 2 tbsp orange juice 1 tbsp olive oil Juice from half a small lemon or lime 1 tsp wholegrain mustard Salt and pepper, to taste Method 1. Cook the pearl couscous according to the package instructions. Once cooked, drain, rinse under cold water, and set aside to cool. 2. While the couscous cools, prepare the orange segments by carefully cutting away the skin and white pith, then slicing between the membranes to release the segments. 3. In a small bowl, whisk together the orange juice, olive oil, lemon or lime juice, wholegrain mustard, salt, and pepper to create the vinaigrette. Adjust seasoning to taste if needed. 4. On a large serving platter, layer the rocket, cooked pearl couscous, orange segments, roasted hazelnuts, and crumbled feta. 6. 6. Drizzle the orange vinaigrette over the salad just before serving and toss gently to combine. #christmasrecipes #christmas #christmasfood #saladrecipe

♬ All I Want for Christmas Is You – Mariah Carey

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr