ΓΛΥΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΟ

Έχεις διαβήτη και θες να φας κάτι γλυκό χωρίς τύψεις; Μπορείς! Αρκεί να διαλέξεις τα σωστά υλικά. Θα σου δείξω δύο εύκολες συνταγές χωρίς ζάχαρη, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και πλούσια θρεπτικά στοιχεία που βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου.

1. Μους σοκολάτας με αβοκάντο και κακάο

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 ώριμο αβοκάντο

  • 2 κουτ. σούπας ωμό κακάο

  • 1 κουτ. σούπας στέβια ή ερυθριτόλη

  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

  • 2 κουτ. σούπας φυτικό γάλα (αμυγδάλου ή καρύδας)

Πώς το φτιάχνεις:
Λιώνεις το αβοκάντο και τα χτυπάς όλα μαζί στο μπλέντερ μέχρι να γίνει βελούδινη μους. Το βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα και είναι έτοιμο.

Οφέλη για διαβήτη:

  • Το αβοκάντο έχει “καλά” λιπαρά που σταθεροποιούν το σάκχαρο και δίνουν κορεσμό.

  • Το ωμό κακάο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά (φλαβονόλες) που προστατεύουν τα αγγεία.

  • Η στέβια δεν ανεβάζει καθόλου το σάκχαρο – είναι φυσική και ασφαλής.

  • Δεν περιέχει καθόλου δημητριακά ή γλυκαντικά με θερμίδες.

Έρευνες από το Harvard School of Public Health δείχνουν ότι η κατανάλωση “καλών” λιπαρών όπως του αβοκάντο βοηθά στον γλυκαιμικό έλεγχο.

2. Παγωτό γιαουρτιού με μύρτιλα – χωρίς ζάχαρη

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% ή φυτικό

  • 1 φλιτζ. μύρτιλα (κατεψυγμένα ή φρέσκα)

  • 1 κουτ. σούπας στέβια

  • 1 κουτ. γλυκού λεμόνι

Πώς το φτιάχνεις:
Χτυπάς όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν παγωμένο μείγμα. Αν χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένα μύρτιλα, θα έχεις έτοιμο παγωτό σε 2 λεπτά! Αλλιώς, το βάζεις στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Οφέλη για διαβήτη:

  • Τα μύρτιλα έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και μειώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη.

  • Το γιαούρτι βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου, ενώ προσφέρει και προβιοτικά για το έντερο.

  • Η στέβια επιτρέπει να απολαύσεις τη γεύση του γλυκού χωρίς τον κίνδυνο απότομης αύξησης σακχάρου.

    foto: www.freepik.com

Μελέτη του American Diabetes Association υποστηρίζει ότι τα μύρτιλα μπορούν να βελτιώσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, ειδικά όταν συνδυάζονται με πρωτεΐνη ή γιαούρτι.

Γιατί να επιλέξεις τέτοια γλυκά:

  • Δεν έχουν κρυμμένα σάκχαρα ή σιρόπια.

  • Δεν προκαλούν απότομες αυξήσεις στο σάκχαρο.

  • Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά.

  • Σου προσφέρουν κορεσμό και απόλαυση – χωρίς ενοχές.

Πριν τα φτιάξεις:

Να συμβουλεύεσαι πάντα τον γιατρό ή διατροφολόγο σου.
Αν παίρνεις ινσουλίνη ή φάρμακα, παρακολούθησε την ανταπόκριση του σώματός σου.

 Να θυμάσαι ότι και οι φυσικές τροφές έχουν θερμίδες – όλα με μέτρο!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Κύλιση στην κορυφή
×