ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΜΕ ΜΕΛΙ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΙΣ

Μπισκότα Αμυγδάλου Με Μέλι Και Κανέλα – Χωρίς Αλεύρι Και Γλουτένη

Αν έχεις κοιλιοκάκη ή απλά θέλεις να αποφύγεις τη γλουτένη, αυτά τα μπισκότα είναι τέλεια για σένα. Είναι απλά, γρήγορα, γεμάτα γεύση και χωρίς ίχνος από κοινό αλεύρι. Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να ψάχνεις περίεργα συστατικά. Τα έχεις σχεδόν όλα στην κουζίνα σου.

foto: www.freepik.com

Σήμερα θέλω να σου δείξω πώς να φτιάξεις μπισκότα που είναι πραγματικά φιλικά στο έντερο, θρεπτικά και γλυκά με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γιατί Αυτά Τα Μπισκότα Είναι Ιδανικά Για Σένα

Τα άτομα με κοιλιοκάκη πρέπει να αποφεύγουν τη γλουτένη εντελώς. Και τα περισσότερα μπισκότα του εμπορίου είτε περιέχουν γλουτένη είτε είναι γεμάτα ζάχαρη και πρόσθετα.

Με αυτά τα μπισκότα, ξέρεις τι τρως. Το αλεύρι αμυγδάλου δεν έχει γλουτένη και, σύμφωνα με το Harvard T.H. Chan School of Public Health, είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, βιταμίνη Ε και καλά λιπαρά που βοηθούν την καρδιά και το δέρμα σου.

Το μέλι ή το σιρόπι αγαύης γλυκαίνουν φυσικά, χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη.

Η Συνταγή

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου

  • 4 κουταλιές μέλι ή σιρόπι αγαύης

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • 1 κουταλάκι baking powder (χωρίς γλουτένη)

  • 1 αυγό

  • Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη.

  3. Πλάθεις μικρά μπισκοτάκια και τα βάζεις σε λαδόκολλα.

  4. Ψήνεις για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  5. Τα αφήνεις να κρυώσουν για να σταθεροποιηθούν.

Τι Σου Προσφέρουν Αυτά Τα Μπισκότα

Υγιεινή Γλυκιά Επιλογή

Το μέλι και το σιρόπι αγαύης γλυκαίνουν χωρίς τις απότομες αυξομειώσεις στο σάκχαρο που προκαλεί η ζάχαρη.

Πλούσια σε Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο βοηθά στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος και στη λειτουργία των μυών. Το αλεύρι αμυγδάλου είναι μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές.

Χωρίς Γλουτένη

Η γλουτένη είναι επικίνδυνη για άτομα με κοιλιοκάκη και ενοχλητική για όσους έχουν ευαισθησία. Αυτά τα μπισκότα είναι απολύτως ασφαλή.

Καλή Πηγή Βιταμίνης Ε

Η βιταμίνη Ε είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση και σύμφωνα με το National Institutes of Health (NIH) βοηθά στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Πώς Μπορείς Να Τα Απολαύσεις

  • Με τον καφέ σου το πρωί.

  • Σαν σνακ πριν τη δουλειά.

  • Με ένα ποτήρι φυτικό γάλα για ελαφρύ βραδινό.

  • Στη βόλτα σου, για όταν θέλεις κάτι γλυκό αλλά ελαφρύ.

Και ξέρεις τι άλλο; Μπορείς να τα δώσεις και στα παιδιά σου χωρίς τύψεις.

Κάτι Ακόμη Που Ίσως Δεν Ήξερες

Μελέτες του University of Oslo έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών, όπως τα αμύγδαλα, μειώνει τον κίνδυνο φλεγμονών και βοηθά στη ρύθμιση της χοληστερίνης.

Αυτά τα μπισκότα δεν είναι μόνο μια ασφαλής επιλογή για όσους έχουν κοιλιοκάκη. Είναι και ένας μικρός, καθημερινός τρόπος να φροντίζεις την υγεία σου.

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Κύλιση στην κορυφή
×