ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΥΚΟ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ

Μους Σοκολάτας Με Αβοκάντο Και Κακάο – Χωρίς Ζάχαρη, Φιλική Για Διαβητικούς

Αν ψάχνεις ένα γλυκό που να είναι νόστιμο, σοκολατένιο και ταυτόχρονα ασφαλές για διαβητικούς, σου έχω την τέλεια λύση. Αυτή η μους σοκολάτας με αβοκάντο και κακάο είναι τόσο βελούδινη που δεν θα πιστεύεις ότι δεν έχει ζάχαρη. Και όμως, έχει φυσικά καλά λιπαρά, γλυκαίνεται με στέβια ή ερυθριτόλη και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Θέλω να σου τη δείξω γιατί δεν είναι ένα ακόμη “γλυκό διαίτης”, είναι μια πραγματική απόλαυση με επιστημονικά οφέλη.

Η Συνταγή Που Αγαπώ

Υλικά:

  • 1 ώριμο αβοκάντο

  • 2 κουταλιές κακάο ωμό

  • 2 κουταλιές στέβια ή ερυθριτόλη (ή όσο γλυκό θέλεις)

  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

  • 2-3 κουταλιές γάλα αμυγδάλου ή νερό (για να πετύχεις την υφή που θέλεις)

Εκτέλεση:

  1. Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ.

  2. Χτυπάς μέχρι να γίνει βελούδινη κρέμα.

  3. Δοκιμάζεις και προσθέτεις αν θέλεις λίγη επιπλέον στέβια ή κακάο.

  4. Βάζεις τη μους στο ψυγείο για μία ώρα για να δέσει.

    foto: www.freepik.com

Γιατί Αυτή Η Μους Είναι Ιδανική Για Διαβητικούς

Η στέβια και η ερυθριτόλη είναι φυσικές γλυκαντικές ουσίες με μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν ανεβάζουν το σάκχαρο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), είναι ασφαλείς και αποτελούν καλύτερη επιλογή από τα κοινά γλυκαντικά.

Το αβοκάντο δίνει καλά λιπαρά που βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου και έχει αποδειχθεί από μελέτες του Harvard Medical School ότι τα μονοακόρεστα λιπαρά βοηθούν στη σωστή ρύθμιση της γλυκόζης.

Το κακάο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, που σύμφωνα με το National Institutes of Health (NIH), βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από οξειδωτικό στρες και στη μείωση της φλεγμονής.

Τι Κερδίζεις Με Αυτή Τη Μους

  • Χαμηλός Γλυκαιμικός Δείκτης: Ασφαλές για διαβητικούς.

  • Φυσικά Καλά Λιπαρά: Στηρίζουν την καρδιά και το μεταβολισμό.

  • Πλούσια Γεύση Χωρίς Ενοχές: Σοκολατένια αίσθηση χωρίς ζάχαρη.

  • Εύκολη Παρασκευή: Έτοιμη σε 5 λεπτά.

  • Αντιοξειδωτική Δύναμη: Το ωμό κακάο προστατεύει τα κύτταρα.

Μικρές Συμβουλές Που Κάνουν Τη Διαφορά

  • Για πιο έντονη σοκολατένια γεύση, πρόσθεσε 1 κουταλιά παραπάνω κακάο.

  • Αν θέλεις, βάλε λίγα καρύδια ή αμύγδαλα από πάνω για τραγανή υφή.

  • Αντικατάστησε το γάλα αμυγδάλου με γάλα καρύδας για πιο κρεμώδη γεύση.

Κάτι Αληθινά Εντυπωσιακό

Μελέτες του American Diabetes Association δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση τροφών με μονοακόρεστα λιπαρά, όπως το αβοκάντο, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

Επίσης, η κατανάλωση κακάο σε μέτριες ποσότητες έχει συνδεθεί με βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, σύμφωνα με το Journal of Nutrition.

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Αλόη στο πρόσωπο: Συνταγές για κεραλοιφή και μάσκα προσώπου με ευεργετικές ιδιότητες

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Κύλιση στην κορυφή
×