Καθαρισμός προσώπου με ατμό | Σε τι βοηθάει και πώς γίνεται σωστά στο σπίτι;
Λύνουμε όλες τις απορίες σου!
Καλά τα καθαριστικά προσώπου και οι μάσκες αργίλου, αλλά σαν τον βαθύ καθαρισμό που προσφέρει η παραμονή στον ατμό και η επακόλουθη εξαγωγή του σμήγματος, δεν έχει. Παρακάτω θα βρεις όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τον καθαρισμό προσώπου με ατμό:
Τι είναι ο καθαρισμός προσώπου με ατμό;
Ο καθαρισμός προσώπου με ατμό αποτελεί μια παλιά και δοκιμασμένη μέθοδο για βαθύ καθαρισμό των πόρων της επιδερμίδας.
Γιατί να επιλέξω καθαρισμό προσώπου με ατμό;
Οι πόροι θα πρέπει να καθαρίζονται, καθώς όταν φράζονται από σμήγμα και τοξίνες, οι θρεπτικές ουσίες των καλλυντικών δεν μπορούν να εισέλθουν σε αυτούς. Επίσης, η συσσώρευση σμήγματος και νεκρών κυττάρων κάνει την επιδερμίδα να δείχνει πιο θαμπή και τραχιά, ενώ συχνά συνοδεύεται και από εμφάνιση ακμής. Με τη βοήθεια του ατμού, οι πόροι του δέρματος διαστέλλονται και αφαιρείται το σμήγμα, αφήνοντας την επιδερμίδα λεία και καθαρή.
Πώς γίνεται ο καθαρισμός προσώπου με ατμό;
Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να γίνει από το δερματολόγο στο ιατρείο, αλλά και από εσένα την ίδια στο σπίτι. Εάν θέλεις να δοκιμάσεις την DIY εκδοχή, βράσε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα ή στον βραστήρα. Στη συνέχεια, πρέπει να το μεταφέρεις σε ένα μπολ. Αφού αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου και καθαρίσεις την επιδερμίδα σου, φέρε το πρόσωπό σου πάνω από το μπολ. Στη συνέχεια κάλυψε το κεφάλι σου με μια πετσέτα, έτσι ώστε να “εγκλωβιστούν” οι ατμοί. Μείνε εκεί για 15-20 λεπτά μέχρι να ανοίξουν οι πόροι και να καθαρίσουν.
Εάν έχεις πάει σε ιατρείο, αυτό είναι το σημείο που ο δερματολόγος θα ξεκινήσει την προσεκτική αφαίρεση του σμήγματος, κάτι το οποίο θα σε συμβουλεύαμε να μην κάνεις μόνη σου. Αντίθετα, θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις ένα scrub για να κάνεις απολέπιση και να καθαρίσεις τους πόρους. Τελικό βήμα είναι η σωστή ενυδάτωση του προσώπου με μια κρέμα ή έναν ορό.
Τι είναι ο καθαρισμός προσώπου από δερματολόγο;
Βαθύς καθαρισμός προσώπου ονομάζεται η διαδικασία κατά την οποία ο δερματολόγος απομακρύνει τους ρύπους και το σμήγμα από το δέρμα με την βοήθεια καλλυντικών προϊόντων και μηχανημάτων αισθητικής.
Ποια είναι τα στάδια;
O κάθε δερματολόγος συνήθως έχει τη δική του τεχνική. Ένας τυπικός καθαρισμός ωστόσο ξεκινά με την απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ με ένα γαλάκτωμα ή μια λοσιόν. Ακολουθεί ένα peeling προσώπου, με το οποίο απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και έπειτα η διάνοιξη των πόρων με τη βοήθεια ατμού. Στη συνέχεια γίνεται η προσεκτική εξαγωγή του σμήγματος από τους πόρους. Ο καθαρισμός προσώπου ολοκληρώνεται συνήθως με τη χρήση μιας μάσκας και μιας ενυδατικής κρέμας, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επιδερμίδας του εκάστοτε πελάτη.
Σε τι βοηθάει ο καθαρισμός προσώπου;
Ο καθαρισμός είναι ένα ένα από τα πιο σημαντικά στάδια της περιποίησης του προσώπου και η βάση της ομορφιάς της επιδερμίδας. Καθώς
το δέρμα του προσώπου ταλαιπωρείται καθημερινά από τον ήλιο και τη ζέστη, αλλά και από την έκθεση στους περιβαλλοντικούς ρύπους, είναι καίριας σημασίας να φροντίζεις ενεργά για την ενυδάτωση και τον επαρκή καθαρισμό του.
Ο καθαρισμός προσώπου καταπολεμά την κουρασμένη και θαμπή όψη της επιδερμίδας ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων των προϊόντων ομορφιάς. Η σωστή εξαγωγή του σμήγματος (αυτή που κάνει η δερματολόγος και όχι εσύ μπροστά από τον καθρέφτη σου!) συμβάλλει στον βαθύ καθαρισμό των πόρων, την εξάλειψη της ακμής και τη βελτίωση της γενικής εικόνας του προσώπου.
Κάθε πότε πρέπει να κάνεις;
Τόσο οι γυναίκες, όσο και οι άνδρες θα πρέπει να κάνουν καθαρισμό κάθε 4-6 μήνες, προκειμένου να βελτιώσουν την υγεία της επιδερμίδας τους και να τη βοηθήσουν να ανακτήσει τη χαμένη λάμψη της.
Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥
Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.
Ετικέτες: μυστικά ομορφιάς Πρόσωπο Συνταγές ομορφιάς