Τα εμφυτεύματα στήθους μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος, προειδοποιεί η FDA σε ανησυχητική έκθεση

Τα εμφυτεύματα στήθους μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος, προειδοποιεί η FDA σε ανησυχητική έκθεση

Οι αδερφές Silva ήταν κορίτσια Hooters που ανέπτυξαν την «απληστία του στήθους»
Ήθελα πιο ζωηρό στήθος — μέχρι που το εμφύτευμά μου έσκασε στο στήθος μου
-Απαγορεύτηκε σε μαθητές να τραβήξουν φωτογραφίες τρανς δασκάλας με προσθετικό στήθος μεγέθους Ζ
-Ο σύζυγός μου χρησιμοποίησε τα λεφτά της δουλειάς μου που μάζευα για να φτιάξω το στήθος μου και τα χρησιμοποίησε στο αυτοκίνητό του — έτσι τελείωσα τον γάμο μου

Καθώς 20άρηδες συρρέουν σε πλαστικούς χειρουργούς για λίπος πηγουνιού, ανατροπές χειλιών και αυξήσεις στήθους, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει μια ζοφερή προειδοποίηση.

Την Τετάρτη, ο οργανισμός εξέδωσε μια ενημέρωση ασφαλείας σχετικά με τα εμφυτεύματα στήθους, αναφέροντας ότι η FDA γνωρίζει 19 περιπτώσεις δυνητικά θανατηφόρου ακανθοκυτταρικού καρκινώματος –ένα είδος καρκίνου του δέρματος– και «διάφορων λεμφωμάτων» στην «κάψουλα γύρω από το εμφύτευμα στήθους» και σε ουλώδη ιστό.

Ο οργανισμός σημείωσε ότι οι καρκίνοι είναι διαφορετικοί από τον προηγουμένως αναφερόμενο κίνδυνο αναπλαστικού λεμφώματος μεγάλου κυττάρου που σχετίζεται με εμφύτευμα μαστού, που ονομάζεται επίσης BIA-ALCL.

Αν και πιστεύεται ότι είναι «σπάνιο», η ανάπτυξη SCC και άλλων λεμφωμάτων είναι πιθανή και ο Οργανισμός συμβούλεψε ότι οι ασθενείς που έχουν ή επιθυμούν εμφυτεύματα θα πρέπει να ενημερώνονται προηγουμένως για τον κίνδυνο.

Ο FDA κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μια προειδοποίηση ασφαλείας τον Σεπτέμβριο , μετά από περισσότερες από δώδεκα αναφορές ιατρικών συσκευών που συνέδεσαν τους καρκίνους με τα πολυπόθητα εμφυτεύματα.

Ο FDA εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με τις σπάνιες επιπλοκές των εμφυτευμάτων στήθους, που μπορεί να περιλαμβάνουν την ανάπτυξη καρκίνου.

Στην ενημερωμένη έκθεση, ο οργανισμός μέτρησε 19 περιπτώσεις SCC σε ουλώδη ιστό που περιβάλλει εμφυτεύματα στήθους σε ασθενείς.

Η ζοφερή, νέα προειδοποίηση ακολουθεί ένα κύμα νέων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επιδεικνύουν το νέο τους στήθος, καθώς όλο και περισσότεροι 20άρηδες πληρώνουν μεγάλα χρήματα για το στήθος των ονείρων τους.

Ο πιστοποιημένος πλαστικός χειρουργός Δρ. Ashley Amalfi, ο οποίος ασκεί το επάγγελμά του στο Quatela Centre for Plastic Surgery στο Rochester της Νέας Υόρκης, δήλωσε στο The Post ότι υπήρξε αύξηση στους ασθενείς Gen Z.

Ο χειρισμός του εμφυτεύματος στήθους γίνεται από ειδικούς 
Αν και σπάνια, το SCC και άλλα λεμφώματα θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ως αποτέλεσμα των εμφυτευμάτων, αναφέρει η FDA.

Εκτός από το μπότοξ ή το filler, η αυξητική στήθους και η ανόρθωση είναι από τις πιο περιζήτητες διαδικασίες, είπε.

Δημοφιλείς δημιουργοί περιεχομένου έχουν μοιραστεί στο διαδίκτυο ακόμη και τα ταξίδια τους για με σκοπό το νέο τους στήθος .

Το «It girl» Alix Earle γιόρτασε πρόσφατα το «boob-iversary» του ενός έτους με τους 4,7 εκατομμύρια followers της, εξηγώντας πώς επέλεξε ποιο μέγεθος να πάρει και σε ποιον γιατρό να απευθυνθεί. Συνεργάτης  TikToker η Kennedy Eurich, έπεσε κάτω από το μαχαίρι μόλις τον περασμένο μήνα, συμπαρασύροντας μαζί της ακόμη 1,4 εκατομμύρια θαυμαστές της .

Η τρέλα των πλαστικών επεμβάσεων Gen Z έφτασε στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών: Θέλω να «να νιώσω ξανά όμορφα»
Πέρυσι, ο οργανισμός πλαστικής και αισθητικής χειρουργικής the Aesthetic Society ανέφερε ότι οι αυξήσεις, οι ανυψώσεις και οι μειώσεις στήθους αυξήθηκαν κατά 48% το 2021, εκτιμώντας ότι πραγματοποιήθηκαν 365.000 αυξήσεις εκείνο το έτος.

Αλλά με την ομορφιά, μερικές φορές έρχεται και ο πόνος – ή, σε αυτή την περίπτωση, η ασθένεια του εμφυτεύματος στήθους. Θεωρούμενο ως ένα πρόσφατα διερευνημένο φαινόμενο, η κλινική του Κλίβελαντ περιγράφει τη ΒΙΙ ως ένα «εύρος συμπτωμάτων» που εμφανίζονται μετά τη λήψη εμφυτευμάτων.

Ανεξάρτητα από το αν είναι φυσιολογικός ορός ή σιλικόνη, τα εμφυτεύματα μπορεί να προκαλέσουν πόνο ή αδυναμία στις αρθρώσεις και τους μυς, προβλήματα ψυχικής υγείας , ομίχλη του εγκεφάλου, κόπωση, απώλεια μνήμης, χρόνιο πόνο, τριχόπτωση, εξανθήματα και πολλά άλλα. Ενώ τα συμπτώματα ορισμένων ασθενών υποχωρούν μετά την αφαίρεση των εμφυτευμάτων, άλλοι δεν βρίσκουν την ίδια ανακούφιση.

Οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα συμβουλεύουν τα εμφυτεύματα να ανανεώνονται κάθε 10 χρόνια για να αποφευχθούν επιπλοκές, αλλά ορισμένοι ασθενείς φέρεται να μην χρειάστηκε να περιμένουν σχεδόν τόσο πολύ πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Οι γυναίκες είχαν ισχυριστεί στο παρελθόν ότι ένιωθαν σαν να είχαν «δηλητηριαστεί» λόγω των εμφυτευμάτων τους, ενώ άλλες ανέφεραν σοβαρή αύξηση βάρους και ακμή ενηλίκων .

Γιατροί που χειρουργούν τον ασθενή
Οι αυξήσεις έχουν επίσης συσχετιστεί με την ασθένεια των εμφυτευμάτων στήθους.

Η κακή πλαστική χειρουργική μιας γυναίκας οδήγησε σε «μούχλα» γύρω από τα εμφυτεύματα της, η οποία ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να την «σκοτώσει», ενώ μια άλλη ισχυρίστηκε ότι τα εμφυτεύματα της παραλίγο να πέσουν από το στήθος της μετά από μια διορθωτική διαδικασία.

Ενώ τα εμφυτεύματα θεωρούνται ευρέως ασφαλή, ο «πλαστικός χειρουργός» του Ντιτρόιτ, Δρ. Άντονι Γιουν, είπε προηγουμένως στην The Post ότι «αμφισβητεί την εκπαίδευσή του» μετά από μια συρροή γυναικών με BII.

«Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μου, μου έλεγαν ότι [η ασθένεια του εμφυτεύματος στήθους] ήταν πλασματική — και αυτό πίστευα», είπε, ενώ σημείωσε ότι πολλοί ασθενείς δεν αντιμετωπίζουν τόσο ακραίες επιπλοκές.

«Η ευαισθητοποίηση είναι πολύ σημαντική», πρόσθεσε.

Έλαιο γαιδουράγκαθου. Ενάντια στο μελάνωμα και τον καρκίνο δέρματος.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr