Αντίο Στην Ακμή Και Τα Σημάδια Ακμής Με Λίγες Σκελίδες Σκόρδο Υγιές Και Λαμπερό Δέρμα

Αντίο Στην Ακμή Και Τα Σημάδια Ακμής Με Λίγες Σκελίδες Σκόρδο Υγιές Και Λαμπερό Δέρμα

Το σκόρδο είναι περισσότερο γνωστό ως γαρνιτούρα για να προσθέσει γεύση σε διάφορα πιάτα. Τα φαρμακευτικά και θεραπευτικά του οφέλη είναι επίσης επιβεβαιωμένα απο την επιστήμη και τις σχετικές έρευνες.

Αναφέρονται επίσης σε αγιουρβεδικές και αρχαίες χρήσεις ενώ εδώ και αιώνες επωφελούμαστε στον ίδιο βαθμό.

Ωστόσο, λιγότερο έχουμε μιλήσει για το σκόρδο ως παράγοντα φροντίδας του δέρματος. Αλλά στην πραγματικότητα βοηθά στο να κάνετε το δέρμα σας λαμπερό και υγιές. Στην πραγματικότητα, δρα ιδιαίτερα ως παράγοντας καθαρισμού της ακμής.

Το σκόρδο έχει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, αντιικές και αντισηπτικές ιδιότητες από την αλισίνη που βοηθά στην εξόντωση των βακτηρίων που προκαλούν την ακμή. Βοηθά επίσης στη μείωση του οιδήματος και της φλεγμονής και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα επιτρέπουν στο δέρμα να λάβει περισσότερα θρεπτικά συστατικά και λάμψη.

Το σκόρδο έχει επίσης θειοσουλφινικά, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως αντιμικροβιακό του οποίου η τακτική χρήση καθαρίζει το δέρμα κάνοντάς το υγιές και λαμπερό.

Το σκόρδο περιέχει επίσης άλλες βιταμίνες και μέταλλα που πιστεύεται ότι καταπολεμούν την ακμή, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη B-6, σελήνιο, χαλκό και ψευδάργυρο (χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των λιπαρών ουσιών).

Πρέπει να το δοκιμάσετε:

Είναι καλύτερα να κάνετε πρώτα ένα patch test πριν αρχίσετε πλήρως να χρησιμοποιείτε το σκόρδο για την περιποίηση του δέρματος. Εάν υπάρχει κάποιου είδους αίσθημα καύσου ή ερεθισμός, πλύνετε αμέσως το πρόσωπό σας με νερό. Εάν το δέρμα σας γίνει συμβατό με την αλισίνη του σκόρδου, τότε μπορείτε να συνθλίψετε μερικές σκελίδες του και να το βάλετε στις πληγείσες περιοχές για μια νύχτα.

Πηγή εικόνας: Shutterstock

Πηγή βίντεο: www.youtube.com/TheHealthSite.com
www.thehealthsite.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr