Λιποαναρρόφηση: η Μόνιμη Λύση. Πως θα την Κάνεις, πως θα Προετοιμαστείς τι να Περιμένεις

Λιποαναρρόφηση: η Μόνιμη Λύση. Πως θα την Κάνεις, πως θα Προετοιμαστείς τι να Περιμένεις

Η λιποαναρρόφηση είναι μια αισθητική διαδικασία που αφαιρεί το λίπος που δεν φαίνεται να απαλλαγείτε από τη διατροφή και την άσκηση.

Ένας πλαστικός ή δερματολόγος χειρουργός συνήθως κάνει τη διαδικασία στους γοφούς, την κοιλιά, τους μηρούς, τους γλουτούς, την πλάτη, τα χέρια και κάτω από το πηγούνι ή το πρόσωπο για να βελτιώσει το σχήμα τους. Αλλά η λιποαναρρόφηση μπορεί επίσης να γίνει με άλλες πλαστικές επεμβάσεις, όπως λίφτινγκ προσώπου, μείωση στήθους και κοιλιοπλαστική .

Θα πρέπει να έχουμε  ρεαλιστικές προσδοκίες. Η λιποαναρρόφηση δεν θα σας απαλλάξει από την κυτταρίτιδα , οπότε αν εελπίζετε ότι θα βγείτε από το χειρουργείο χωρίς κυτταρίτιδα, αυτό δεν θα γίνει.

Ας μην ξεχνάμε η λιποαναρρόφηση είναι μια χειρουργική επέμβαση και μαζί της εγκυμονεί κινδύνους. Πρέπει λοιπόν να είστε καλά στην υγεία σας πριν το επιχειρήσετε.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει τουλάχιστον:

Να είστε εντός του 30% του ιδανικού σας βάρους
Να έχετε σφριγηλό, ελαστικό δέρμα
Να μην καπνίζετε ή να κάνετε αποχή απο το τσιγάρο

Οι γιατροί επίσης δεν συνιστούν τη διαδικασία εάν έχετε προβλήματα υγείας με τη ροή του αίματος ή έχετε καρδιακή νόσο, διαβήτη ή αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τι πρέπει να γνωρίζω εκ των προτέρων;
Το πρώτο βήμα είναι να συμβουλευτείτε τον χειρουργό σας. Μιλήστε για τους στόχους σας, τις επιλογές, τους κινδύνους και τα οφέλη και το κόστος. Κάντε όλες τις ερωτήσεις σας.

Εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε στη λιποαναρρόφηση, ο χειρουργός σας θα σας δώσει οδηγίες για το πώς να προετοιμαστείτε για αυτήν. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν περιορισμούς διατροφής και αλκοόλ.

Ενημερώστε τον χειρουργό σας για τυχόν αλλεργίες που έχετε και για οποιαδήποτε φάρμακα παίρνετε, συμπεριλαμβανομένων των συμπληρωμάτων διατροφής χωρίς ιατρική συνταγή και των φυτικών συμπληρωμάτων . Πιθανότατα θα σας συστήσουν να σταματήσετε να παίρνετε ορισμένα φάρμακα, όπως αραιωτικά αίματος και ορισμένα παυσίπονα αρκετές εβδομάδες πριν από την επέμβαση.

Τι Να Περιμένω;
Η λιποαναρρόφησή σας μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο ή σε ένα χειρουργικό κέντρο. Βεβαιωθείτε ότι το μέρος όπου το κάνετε είναι διαπιστευμένο και είναι γνωστό για τα επαγγελματικά του πρότυπα, την ασφάλεια και τα καλά του αποτελέσματα.

Θα πάτε σπίτι την ημέρα της διαδικασίας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποιον να σας οδηγήσει σπίτι μετά.

(Εάν αφαιρέσετε πολύ λίπος, θα πρέπει να κάνετε τη χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο, όπου μπορεί να μείνετε όλη τη νύχτα).

Πριν ξεκινήσει η λιποαναρρόφηση, ο γιατρός σας μπορεί να σημειώσει τις περιοχές του σώματός σας που θα αντιμετωπιστούν. Μπορούν επίσης να τραβήξουν φωτογραφίες για να τις χρησιμοποιήσουν αργότερα για συγκρίσεις πριν και μετά.

Στη συνέχεια θα λάβετε γενική αναισθησία — που σημαίνει ότι δεν θα είστε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας — ή μια “τοπική”, που σημαίνει ότι θα είστε ξύπνιοι αλλά δεν θα αισθανθείτε πόνο.

Τύποι Λιποαναρρόφησης
Υπάρχουν μόνο μερικές διαφορετικές τεχνικές λιποαναρρόφησης.

Αλλά αυτό που έχουν όλοι οι τύποι κοινό είναι η χρήση ενός λεπτού σωλήνα, που ονομάζεται κάνουλα, που συνδέεται με ένα κενό για να αναρροφήσει το λίπος από το σώμα σας.

Η λιποαναρρόφηση είναι η πιο διαδεδομένη τεχνική.

Ο χειρουργός σας εγχέει ένα στείρο διάλυμα στην περιοχή όπου πρόκειται να αφαιρεθεί το λίπος. Αποτελείται από αλατόνερο – που είναι αλμυρό νερό – μαζί με λιδοκαΐνη και επινεφρίνη . Η λύση αυτή διευκολύνει την αναρρόφηση του λίπους με λιγότερη απώλεια αίματος και πόνο.

Η λιποαναρρόφηση με τη βοήθεια υπερήχων , ή UAL , χρησιμοποιεί ενέργεια ηχητικών κυμάτων κάτω από το δέρμα σας για να σπάσει τα κυτταρικά τοιχώματα του λίπους. Αυτό υγροποιεί το λίπος ώστε να μπορεί να αναρροφηθεί.

Η λιποαναρρόφηση με λέιζερ, ή SmartLipo , χρησιμοποιεί ένα λέιζερ για να παράγει μια έκρηξη ενέργειας για να υγροποιήσει το λίπος.

Πόσο διαρκεί η αποκατάσταση;
Μπορεί να μην χρειαστεί να μείνετε στο νοσοκομείο ανάλογα με τον τύπο της χειρουργικής επέμβασης που είχατε. Αλλά θα πρέπει να περιμένετε μώλωπες, πρήξιμο και πόνο για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες.

Ο χειρουργός σας μπορεί να σας ζητήσει να φορέσετε ένα ένδυμα συμπίεσης για 1 έως 2 μήνες μετά την επέμβαση για να ελέγξετε το πρήξιμο.

Πιθανότατα θα πρέπει επίσης να πάρετε κάποια αντιβιοτικά για να αποτρέψετε τη μόλυνση. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους μέσα σε λίγες ημέρες και να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες μέσα σε 2 εβδομάδες. Αλλά κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.

Κάντε στον αισθητικό χειρουργό σας συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα είναι η ανάρρωσή σας, όπως:

Τι φάρμακα θα χρειαστεί να πάρω;
Θα φορέσω επιδέσμους;
Θα κάνω ράμματα και πότε θα αφαιρεθούν;
Πότε μπορώ να ασκηθώ ξανά;
Χρειάζεται να επιστρέψω για μια επίσκεψη παρακολούθησης;
Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Η αισθητική χειρουργική εξακολουθεί να είναι χειρουργική, επομένως υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι. Μπορείτε να βοηθήσετε στη μείωση τους φροντίζοντας να γίνεται μόνο από ειδικά εκπαιδευμένο, πιστοποιημένο από το διοικητικό συμβούλιο κοσμητικό χειρουργό.

Υπάρχουν αρκετοί πιθανοί κίνδυνοι που σχετίζονται άμεσα με τη λιποαναρρόφηση που πρέπει ακόμα να λάβετε υπόψη, όπως:

Αιμορραγία
Επιπλοκές από την αναισθησία
Σοκ (συνήθως από τη μη λήψη αρκετών υγρών κατά τη διάρκεια της επέμβασης)
Συσσώρευση υγρού (θυλάκια υγρού που σχηματίζονται κάτω από το δέρμα)
Λοιμώξεις (στρεπτόκοκκος, σταφυλόκοκκος )
Εμβολή λίπους (όταν μικροσκοπικά κομμάτια λίπους διασπώνται και εμποδίζουν τη ροή του αίματος)
Εγκαύματα από όργανα
Ανώμαλη αφαίρεση λίπους
Αντιδράσεις στη λιδοκαΐνη
Αλλαγή στην αίσθηση του δέρματος. μούδιασμα
Βλάβη στα νεύρα, τα αιμοφόρα αγγεία, τους μύες, τους πνεύμονες και τα όργανα της κοιλιάς

Ένας άλλος κίνδυνος είναι ένας θρόμβος αίματος στις βαθιές φλέβες σας. Οι θρόμβοι μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνοι εάν ταξιδεύουν σε άλλα μέρη του σώματός σας, όπως οι πνεύμονές σας .

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα;
Τα λιποκύτταρα αφαιρούνται οριστικά κατά τη λιποαναρρόφηση. Αλλά μπορείτε να ξαναπάρετε βάρος, με νέα λιποκύτταρα, τα οποία συνήθως πηγαίνουν σε διαφορετικές περιοχές του σώματός σας.

Για να διατηρήσετε το νέο σας σχήμα μετά την επέμβαση, ακολουθήστε μια δίαιτα που περιλαμβάνει πολλές άπαχες πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά , δημητριακά ολικής αλέσεως και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά.

Και να ασκείστε τακτικά.

Η λιποαναρρόφηση καλύπτεται από ασφάλιση υγείας;
Επειδή η λιποαναρρόφηση είναι μια αισθητική επέμβαση, τα περισσότερα σχέδια υγείας δεν την καλύπτουν. Μιλήστε με την ασφαλιστική σας εταιρεία και τον χειρουργό σας σχετικά με το κόστος και τις επιλογές πληρωμής, καθώς και ποιος πληρώνει εάν έχετε επιπλοκές.

www.webmd.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr