Αν θες να αδυνατίσεις και να έχεις ατσάλινη καρδιά Επίλεξε Ελιές. Όλα τα οφέλη.

Αν θες να αδυνατίσεις και να έχεις ατσάλινη καρδιά Επίλεξε Ελιές. Όλα τα οφέλη.

Οι ελιές, αυτός ο πολύτιμος ευλογημένος φυτικός καρπός, έρχονται με τα δώρα τους για να οχυρώσουν και να ατσαλώσουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Μπορεί να μην είναι τόσο ενυπωσιακές όσο ένα μπέργκερ αλλά τελικά σε κατακτούν καταναλώντας την μία πίσω απο την άλλη χωρίς να μπορέσεις να σταματήσεις. Πρέπει φυσικά να βρεις αυτή την ελιά που σου ταιριάζει και αγαπάς καθώς υπάρχουν άπειρα είδη με αλάτι, με ξύδι,χωρίς αλάτι, πιπεράτες με αμύγδαλο, με κάπαρη και ότι επιθυμεί η καρδιά σας! Και η αλήθεια είναι ότι τις επιθυμεί η καρδιά σας καθώς τις χρειάζεται να για να ατσαλωθεί. 

 Οι ελιές συμβάλλουν στην κυτταρική προστασία. Μειώνουν τον κίνδυνο ασθενειών και δρουν ενισχυτικά στο αδυνάτισμα. Ας δούμε όμως όλα τους τα οφέλη.

Είναι εκπληκτικά ευεργετικές για το πεπτικό σύστημα και τα έντερα. Βοηθάούνστην τόνωση του πεπτικού συστήματος και μετακινούν ομαλά την τροφή μέσα από τα έντερα.

Καρδιά.
Οι ελιές είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά, ιδιαίτερα σε ελαϊκό οξύ. Η κατανάλωση αυτών των υγιεινών λιπαρών με μέτρο βοηθά στη μείωση των επιπέδων της LDL (κακής) χοληστερόλης ενώ αυξάνει τα επίπεδα της HDL (καλής) χοληστερόλης. Διατηρώντας μια υγιή ισορροπία χοληστερόλης, οι ελιές βοηθούν στην πρόληψη της συσσώρευσης πλάκας στις αρτηρίες, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού. Επιπλέον,  περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά: τις πολυφαινόλες, οι οποίες διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτά τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν την καρδιά από το οξειδωτικό στρες και βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

 

Το λίπος έχει περισσότερες θερμίδες από τους υδατάνθρακες ή τις πρωτεΐνες. Αλλά όταν πρόκειται για την υγεία της καρδιάς,  το είδος του λίπους (όπως το φυσικό λίπος της ελιάς)  είναι αυτομάτως πιο σημαντικό από την ποσότητα!

Τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχε μια τάση προς δίαιτες χαμηλών λιπαρών. Ωστόσο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι όταν οι άνθρωποι μείωσαν την πρόσληψη λίπους, έτρωγαν περισσότερες τροφές με ζάχαρη. Και την ίδια στιγμή, είδαμε μια αύξηση στα άτομα με παχυσαρκία.

Δύναμη των οστών:


Οι ελιές παίζουν  ζωτικό ρόλο στη διατήρηση γερών και υγιών οστών. Αποτελούν φυσική πηγή ασβεστίου, ένα απαραίτητο μέταλλο που απαιτείται για τον σχηματισμό και τη δύναμη των οστών. Η συμπερίληψη των ελιών στη διατροφή  συμβάλει στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο, ιδιαίτερα για άτομα που μπορεί να έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή να ακολουθούν έναν vegan τρόπο ζωής.  Άλλα θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τα οστά: το μαγνήσιο, ο φώσφορος και η βιταμίνη Κ, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή μεταλλοποίηση και πυκνότητα των οστών. Η τακτική κατανάλωση ελιών βοηθά και στηρίζει την πρόληψη καταστάσεων όπως είναι η οστεοπόρωση και τα κατάγματα, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη σκελετική υγεία σε όλη τη ζωή!

Είναι αντιφλεγμονώδεΙς και περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι αβλαβή και αυξάνουν τον μεταβολισμό.

Κυτταρική προστασία:
Τα πολυάριθμα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στις ελιές έχουν βαθιά επίδραση στην υγεία των κυττάρων. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στις ελιές είναι η βιταμίνη Ε. Αυτή η βιταμίνη παίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι ασταθή μόρια που μπορούν να οδηγήσουν σε οξειδωτικό στρες και διάφορες ασθένειες. Εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, η βιταμίνη Ε βοηθά στη μείωση του κινδύνου χρόνιων παθήσεων όπως ο καρκίνος, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Ο συνδυασμός αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ενώσεων που βρίσκονται στις ελιές παρέχει ολοκληρωμένη κυτταρική προστασία, υποστηρίζοντας τη συνολική ευεξία και τη μακροζωία.

Πρόσθετα οφέλη για την υγεία και αδυνάτισμα:
Αποτελούν καλή πηγή διαιτητικών ινών, οι οποίες βοηθούν την πέψη και προάγουν τον κορεσμό, βοηθώντας στη διαχείριση του βάρους. Τα μονοακόρεστα λιπαρά στις ελιές συμβάλλουν επίσης σε ένα υγιές βάρος και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καταστάσεων που σχετίζονται με την παχυσαρκία. Περιέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά όπως η υδροξυτυροσόλη, που έχουν συσχετιστεί με αντικαρκινικές ιδιότητες και ενισχυμένη γνωστική λειτουργία.

 Μπορούν να καταναλωθούν σε διάφορες μορφές, όπως ολόκληρες, κομμένες σε φέτες ή ως γαρνιτούρα. Οι ελιές μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ, να προστεθούν σε σαλάτες, πιάτα ζυμαρικών, πίτσες, ακόμη και να ενσωματωθούν σε σπιτικά ντιπ και αλείμματα. Βέβαια μην παρασύρεστε από την απίθανη γεύση τους. Θέλουν και αυτές το μέτρο τους. 

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr