Κολύμβηση # δεν Αδυνατίζει μόνο Εύκολα, αλλά Έχει και σημαντικά Οφελη για τις Γυναίκες.

Κολύμβηση # δεν Αδυνατίζει μόνο Εύκολα, αλλά Έχει και σημαντικά Οφελη για τις Γυναίκες.

Συχνά επισημαίνουμε τα οφέλη  της άσκησης γενικά και τονίζουμε δραστηριότητες όπως  η βόλτα σε πράσινο περιβάλλον που ενισχύει τη διάθεσή μας αλλά και πώς το τζόκινγκ μπορεί να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην αύξηση της σεροτονίνης μας.

Δυστυχώς σχεδόν ποτέ δεν μιλάμε για το κολύμπι και τα οφέλη του στην υγεία μας. 

Τα οφέλη της κολύμβησης που πρέπει να γνωρίζετε
Η κολύμβηση είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό άθλημα στην πισίνα και δεν χρειάζεται να είναι τόσο ακραίο όσο η εξερεύνηση ανοιχτής θάλασσας. είναι μια ποικίλη προπόνηση με πολλαπλά οφέλη για την υγεία και την ψυχή. Μιλήσαμε με τον Dr Dixit Garg, Consultant-Cardiology, Manipal Hospital, Gurugram , για να καταλάβουμε πώς η προσθήκη της κολύμβησης στην καθημερινή  ρουτίνα μπορεί να έχει καλό αντίκτυπο στη γενική υγεία μας. 

Όσα ξέρει ο γιατρός.

Η κολύμβηση είναι μια εξαιρετική άσκηση που μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση του σώματος μιας γυναίκας με πολλούς τρόπους. Πρώτον, η κολύμβηση εμπλέκει ολόκληρο το σώμα, παρέχοντας μια προπόνηση  που στοχεύει ταυτόχρονα σε διάφορες μυϊκές ομάδες. Βοηθά τον τόνο και την ενίσχυση των μυών, ιδιαίτερα των χεριών, των ώμων, της πλάτης, του πυρήνα και των ποδιών. Προάγει επίσης την καρδιαγγειακή υγεία, βοηθώντας στη διαχείριση του βάρους και τη συνολική φυσική κατάσταση. Η κολύμβηση είναι μια εξαιρετική καρδιαγγειακή άσκηση που κάνει την καρδιά να δυναμώνει και βελτιώνει την αντοχή. Αυξάνει την ικανότητα των πνευμόνων, βελτιώνει την κυκλοφορία και καίει θερμίδες, συμβάλλοντας στη συνολική φυσική κατάσταση και στη διαχείριση βάρους.

Η κολύμβηση είναι μια άσκηση χαμηλής έντασης που καταπονεί λιγότερο τις αρθρώσεις σε σύγκριση με δραστηριότητες όπως το τρέξιμο ή οι προπονήσεις υψηλής έντασης. Αυτό της το ταλέντι αφορά ειδικά τις γυναίκες που αναζητούν μια πιο ήπια μορφή άσκησης που εξακολουθεί όμως, να παρέχει καρδιαγγειακά οφέλη.

“Το τακτικό κολύμπι έχει συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης και στη μείωση της φλεγμονής, τα οποία συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία της καρδιάς. Η κολύμβηση απαιτεί σωστή ευθυγράμμιση και συντονισμό του σώματος, κάτι που μπορεί να συμβάλει σε μια καλύτερη στάση στο γυναικείο σώμα

 Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη τόσο για τη διαμόρφωση του σώματος όσο και για την υγεία της καρδιάς, είναι σημαντικό να διατηρήσετε μια σταθερή ρουτίνα κολύμβησης, να αυξήσετε σταδιακά την ένταση ή τη διάρκεια του και να εστιάσετε στη σωστή τεχνική», είπε ο Δρ Garg.

Ακολουθεί μια λίστα με όλα τα οφέλη για την υγεία που μπορεί να έχει το τακτικό κολύμπι στο σώμα σας:

Εξαιρετική προπόνηση για όλο το σώμα
Δυναμώνει τους μυς
Άσκηση χαμηλής πρόσκρουσης
Ενισχύει την υγεία της καρδιάς
Αυξάνει την ευελιξία
Βελτιώνει την υγεία των οστών
Βοηθά την ψυχική ευεξία

Είναι το κολύμπι καλό για απώλεια βάρους;
Η κολύμβηση είναι μια εξαιρετική άσκηση για όποιον αναζητά έναν υγιεινό τρόπο απώλειας βάρους.

Για να χάσετε βάρος με το κολύμπι, θα πρέπει να ακολουθήσετε και μια δίαιτα ελλειμματική των θερμίδων. Τι σημαίνει έλλειμμα θερμίδων; Ο όρος αναφέρεται στην έννοια της καύσης περισσότερων θερμίδων την ημέρα από τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε. «Η κολύμβηση και άλλες μορφές άσκησης μας βοηθούν να πετύχουμε αυτό το έλλειμμα επειδή καίνε θερμίδες», είπε ο Δρ Γκαργκ.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr