Σώστε τα μαλλιά σας.Η καλοκαιρινή τριχόπτωση είναι γεγονός: τι λέει ο ειδικός που αντιμετωπίζει εκατοντάδες πανικόβλητους άνδρες και γυναίκες κάθε χρόνο
Τα μαλλιά φυσικά πέφτουν περισσότερο τους τελευταίους δύο μήνες του καλοκαιριού, λένε οι ειδικοί
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χρειάζονται περισσότερες τρίχες για να αποφευχθεί το έγκαυμα του τριχωτού της κεφαλής
Καθώς ο καιρός κρυώνει, τα μαλλιά αρχίζουν να πέφτουν σε μεγαλύτερες ποσότητες
Για να προφυλαχθείτε από την επιπλέον τριχόπτωση, φορέστε καπέλο και αποφύγετε τις χημικές θεραπείες μαλλιών
DAILYMAIL.COM
Αν παρατηρήσατε επιπλέον μάζες μαλλιών να πέφτουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν είστε οι μόνοι
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τους τελευταίους ζεστούς μήνες του χρόνου, τα μαλλιά αρχίζουν να πέφτουν πιο συχνά – αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό.
Δεν οφείλεται στην πρόωρη φαλάκρα, αλλά μάλλον στον φυσικό κύκλο του σώματος.
Τα ωοθυλάκια που κρατιούνται σφιχτά κατά τη διάρκεια του έτους δεν χρειάζονται πλέον για να χρησιμεύουν ως ασπίδα ενάντια στον ήλιο, επομένως αρχίζουν απλώς να πέφτουν έξω.
Η Δρ Francesca Fusco, ιατρική και αισθητική δερματολόγος στη Νέα Υόρκη, είπε ότι η τριχόπτωση μέχρι τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο είναι απλώς εξελικτική.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τους τελευταίους ζεστούς μήνες του χρόνου, τα μαλλιά αρχίζουν να πέφτουν πιο συχνά, αλλά δεν είναι τίποτα ανησυχητικό.
Ο Δρ Φούσκο είπε: «Το τριχωτό της κεφαλής κρατά τα μαλλιά τους πιο ηλιόλουστους μήνες για να προστατεύει το κεφάλι από τα ηλιακά εγκαύματα.
«Στη συνέχεια, στις αρχές του φθινοπώρου, στα τέλη του καλοκαιριού, αρχίζει φυσικά να πέφτουν τα μαλλιά μας».
Υποστηρίζει ότι βασίζεται στη γεωγραφία και όχι στη σωματική ανθρωπολογία. Διαφορετικά μέρη του κόσμου θα έχουν διαφορετικές περιόδους αιχμής της τριχόπτωσης ανάλογα δηλαδή με την εποχή του χρόνου.
Φαρμακευτική αγωγή: Ορισμένα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών όπως το ρετινοειδές Roaccutane, το οποίο συνταγογραφείται για την ακμή. Θεωρείται ότι προκαλεί απώλεια μαλλιών στο 16 τοις εκατό των ατόμων που το λαμβάνουν.
Ανεπάρκεια σιδήρου: Στις προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, η έλλειψη σιδήρου είναι η πιο κοινή αιτία τριχόπτωσης.
Πολυκυστικές ωοθήκες: Η δεύτερη πιο κοινή αιτία τριχόπτωσης στις προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, που οδηγεί σε υπερβολικές ποσότητες τεστοστερόνης.
Δερματικές παθήσεις: Pityriasis amiantacea — βασικά καπάκι λίκνου ενηλίκων — μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών. Συνδέεται με το έκζεμα και μπορεί να συγχέεται με την ψωρίαση.
Κακή δίαιτα: Υπάρχουν ενδείξεις ότι η δίαιτα τρακαρισμένη, ιδιαίτερα δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων, μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών. Εδώ, η έλλειψη ενέργειας —δηλαδή θερμίδων και γλυκόζης— θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα.
Αντισυλληπτικά χάπια: Όλα τα από του στόματος αντισυλληπτικά περιέχουν προγεστερόνη, η οποία μπορεί να έχει μια επίδραση παρόμοια με την ανδρική ορμόνη στα μαλλιά.
Στρες: Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν τύπο απώλειας μαλλιών που ονομάζεται teleogen effluvium—αναγκάζοντας τις τρίχες σε πτώση σε κατάσταση ηρεμίας και πριν από την ώρα τους.
Το χρόνιο στρες μπορεί επίσης να ωθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα σε υπερένταση, έτσι ώστε τα λευκά αιμοσφαίρια να επιτίθενται στους θύλακες των τριχών.
Προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιπλέον αποβολή, ο Δρ Φούσκο συνιστά να προστατεύετε τα ωοθυλάκια φορώντας καπέλο, λαμβάνοντας βιταμίνες και να μην αλλάζετε μεθόδους από του στόματος αντισύλληψης ή να κάνετε ακραίες δίαιτες.
Ο λόγος είναι ότι οι προσαρμογές στον έλεγχο των γεννήσεων και στις διατροφικές συνήθειες πυροδοτούν ήδη ορμονικές αλλαγές που μπορούν να ξεκινήσουν την απώλεια μαλλιών.
Παρόλο που το καλοκαίρι απαιτεί ανοιχτόχρωμα μαλλιά και νέες περιποιήσεις, ο Δρ Φούσκο συνιστά επίσης να αποφεύγετε οποιεσδήποτε σημαντικές θεραπείες μαλλιών μετά την άνοιξη.
«Οποιαδήποτε χημική θεραπεία μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στο ωοθυλάκιο. Είναι δύσκολο να προστατέψεις το ξέσπασμα εκτός από ένα καπέλο ».
Για να παρακολουθήσετε την τριχόπτωση τους τελευταίους μήνες του καλοκαιριού, ελέγξτε ότι δεν πέφτουν περισσότερες από 100 τρίχες την ημέρα, αλλά μην αποφύγετε το βούρτσισμα των μαλλιών.
Ο Δρ Φούσκο πρόσθεσε: «Είναι τεράστιο λάθος να μην βουρτσίζεις ή να λούζεσαι τακτικά γιατί τότε όλα βγαίνουν μονομιάς. Και σκέφτεσαι «Θεέ μου, θα φαλακρύνω!».
«Τα μαλλιά μας είναι προγραμματισμένα να πέφτουν και η μόνη φορά που πρέπει να ανησυχείτε είναι όταν υπάρχει μια συνεχής περίσσεια 100 συν τρίχες την ημέρα».
Γενικά, οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι τα ανθρώπινα μαλλιά μεγαλώνουν μεταξύ δύο και έξι ετών. Ανά πάσα στιγμή, το 90 τοις εκατό των μαλλιών μεγαλώνουν, ενώ το υπόλοιπο βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας (γνωστό ως τελογενικό στάδιο) για δύο έως έξι μήνες, προτού πέσουν.
Ο ίδιος ο θύλακας της τρίχας στη συνέχεια ξεκουράζεται για τρεις μήνες πριν επαναληφθεί η όλη διαδικασία (με εξαίρεση τους φαλακρούς άνδρες).
Ο λόγος για τον οποίο τα μαλλιά έρχονται και φεύγουν όπως θέλουν, είναι επειδή δεν τα χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε και είναι το πρώτο πράγμα απο το οποίο υποφέρουμε όταν υπάρχει μια σωματική αναστάτωση.
Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.