Πίνετε νερό από φύλλα κόλιανδρου με άδειο στομάχι για μείωση της χοληστερόλης και του ζαχάρου.

Πίνετε νερό από φύλλα κόλιανδρου με άδειο στομάχι για μείωση της χοληστερόλης και του ζαχάρου.

Ο κόλιανδρος ή Dhaniya είναι ένα ισχυρό βότανο που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και τη θεραπεία πεπτικών προβλημάτων. Αρωματικά και γευστικά, τόσο οι σπόροι όσο και τα φύλλα του κόλιανδρου χρησιμοποιούνται ευρέως στα ινδικά κάρυ για την ενίσχυση της γεύσης.

Τα φύλλα κόλιανδρου αλέθονται σε νόστιμο τσάτνεϊ που μπορεί να συνδυάζεται με μια μεγάλη γκάμα συνταγών. Μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, φυτικών ινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών, τα φύλλα κόλιανδρου μπορούν να είναι μια καταπληκτική προσθήκη στη διατροφή σας.

Το νερό των φύλλων κόλιανδρου μπορεί να είναι μια θαυμάσια θεραπεία για τη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και τη διατήρηση πολλών χρόνιων ασθενειών. 

Μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, φυτικών ινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών, τα φύλλα κόλιανδρου μπορούν να είναι μια καταπληκτική προσθήκη στη διατροφή σας. 

Ο κόλιανδρος έχει πολλές φυσικές ενώσεις που μπορούν να καταπολεμήσουν την υψηλή χοληστερόλη. Υψηλό σε αντιοξειδωτικά και διαιτητικές ίνες, το νερό κόλιανδρου μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της LDL ή της «κακής» χοληστερόλης. Ο κόλιανδρος είναι γεμάτος φυτοστερόλες, τις φυτικές ενώσεις που μπορούν να αναστείλουν την απορρόφηση της χοληστερόλης στο έντερο. Αυτό βοηθά επίσης στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων.

“Το βότανο κόλιανδρο δρα ως διουρητικό. Έχει επίσης αποδειχθεί από έρευνες ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της επιβλαβούς χοληστερόλης (LDL) μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης και την πρόληψη της στεφανιαίας νόσου”, λέει ο Dr. Dipankar Roy, MBBS, MD (MEDICINE) , Κέντρο Υγείας & Έρευνας Golf View.

«Το νερό κόλιανδρου μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, της οξύτητας, του θυρεοειδούς, της ημικρανίας λόγω της υπερβολικής ζέστης, των νυχτερινών εφιδρώσεων, των εξάψεων, των μεταμεσονύχτιων εφιδρώσεων και όλων των ειδών τα προβλήματα πίττας», αναφέρει η Dr Dixa Bhavsar Savaliya στην πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram.

Πώς να φτιάξετε νερό από φύλλα κόλιανδρου
Απλώς πάρτε μια χούφτα φύλλα κόλιανδρου και βράστε τον σε 500 ml νερό για 10 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε το και πιείτε το όσο είναι χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Η κατάλληλη στιγμή για να πιείτε νερό από φύλλα κόλιανδρου
Μπορείτε να πιείτε νερό από φύλλα κόλιανδρου οποιαδήποτε στιγμή, είτε είναι το πρώτο πράγμα το πρωί είτε 45 λεπτά πριν ή μετά τα γεύματά σας.

Τι κάνει τα φύλλα του κόλιανδρου τόσο θρεπτικά
“Τα φύλλα κόλιανδρου είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και βιταμίνης C. Μαζί με αυτά τα θρεπτικά συστατικά, κάθε μερίδα φύλλων κόλιανδρου είναι φορτωμένη με μια κατσαρόλα με θρεπτικά συστατικά όπως διαιτητικές ίνες, σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο, βιταμίνη Κ, φώσφορο κ.λπ.”, λέει. Δρ Σαβαλίγια.

“Ένα θαυμαστό βότανο που αποτελείται από 11 αιθέρια έλαια, πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά, περιέχει μια καλή ποσότητα λινολεϊκού οξέος που προσδίδει πολλά οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με το NIN, 100 γραμμάρια φύλλα κόλιανδρου έχουν 31 kcal, 2 γραμμάρια υδατάνθρακες, 4 γραμμάρια πρωτεΐνης , 0,7 γραμμάρια λίπους, 146 mg ασβεστίου, 5,3 mg σιδήρου, 4,7 γραμμάρια φυτικών ινών, 24 mg βιταμίνης C, 635 mg βιταμίνης Α και άλλα», προσθέτει.

Οφέλη για την υγεία από το νερό των φύλλων  κόλιανδρου

1. Βελτιώνει την όραση: Ο κόλιανδρος είναι πλούσιος σε βιταμίνη Α που μπορεί να βοηθήσει στη θρέψη του αμφιβληστροειδούς σας. Βοηθά επίσης στη διατήρηση της σωστής ποσότητας υγρασίας στα μάτια σας.

2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό: Τα φύλλα κόλιανδρου είναι γεμάτα βιταμίνη C και βιταμίνη C μαζί με βιταμίνη Α. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Τα υπέροχα αντιοξειδωτικά και φυτικές ενώσεις είναι περαιτέρω ευεργετικά για την υγεία σας.

3. Διαχειρίζεται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα : Σύμφωνα με το WebMD, ο κόλιανδρος έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά το σάκχαρο στο αίμα σε άτομα που έχουν διαβήτη.

4. Μειώνει την κακή χοληστερόλη (LDL): Τα φύλλα κόλιανδρου έχουν υπέροχες ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

5. Ενισχύστε την υγεία των οστών : Τα φύλλα κόλιανδρου είναι μια αποθήκη ασβεστίου, μαγγανίου, μαγνησίου και φωσφόρου, όλα τα απαραίτητα μέταλλα που κάνουν θαύματα για την υγεία των οστών σας.

6. Ενισχύει την υγεία του εντέρου : Η κατανάλωση φύλλων κόλιανδρου μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της όρεξης και στη μείωση των συμπτωμάτων του φουσκώματος και της δυσφορίας.

7. Προάγει την υγεία του δέρματος: Τα φύλλα κόλιανδρου έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που μπορούν να βλάψουν το δέρμα.

8. Ενισχύει την υγεία της καρδιάς: Εκτός από τη μείωση της χοληστερόλης, τα φύλλα κόλιανδρου μπορούν να λειτουργήσουν ως διουρητικό, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στην απομάκρυνση του επιπλέον νατρίου από το σύστημά σας καθώς και στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης.

Οι λύσεις για να σταματήσουν να πέφτουν τα μαλλιά στην εμμηνόπαυση (επίσης: αδύναμη τρίχα και καλπάζουσα αραίωση).

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr