Η απλή αλλαγή στο περπάτημα που μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό και την καύση θερμίδων

Η απλή αλλαγή στο περπάτημα που μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό και την καύση θερμίδων

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Amherst δείχνει ότι η μια απειροελάχιστη αλλαγή στο περπάτημα, κάτι που μπορεί ήδη να κάνετε χωρίς καν να το αντιλαμβάνεστε, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τον μεταβολισμό σας και να οδηγήσει σε περαιτέρω απώλεια βάρους.

Η έρευνα, μια πρώιμη εκδοχή της οποίας δημοσιεύθηκε από την Daily Mail, επικεντρώθηκε στον αντίκτυπο των μη ομοιόμορφων βημάτων στον μεταβολικό ρυθμό κατά το περπάτημα. Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι η ενσωμάτωση κάποιας διακύμανσης στο μοτίβο περπατήματος μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική για την καύση θερμίδων από έναν απόλυτα σταθερό βηματισμό.

Πιο αναλυτικά, τα ευρήματα έδειξαν ότι η ενσωμάτωση ανομοιόμορφων βημάτων κατά το περπάτημα μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τον μεταβολισμό σας, οδηγώντας σε αυξημένη καύση θερμίδων. Αυτό το εύρημα θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση μέσω απλών προσαρμογών στην καθημερινή τους ρουτίνα.

Αυτά τα νέα προσφέρουν συναρπαστικές δυνατότητες για άτομα που αγωνίζονται να βρουν χρόνο για ειδικές συνεδρίες άσκησης στο πολυάσχολο πρόγραμμά τους. Απλώς ενσωματώνοντας άνισους βηματισμούς στις βόλτες τους, τα άτομα μπορεί να είναι σε θέση να βελτιώσουν τις προσπάθειές τους για καλύτερη φυσική κατάσταση χωρίς σημαντική δέσμευση χρόνου.

«Πιστεύω ότι θα ήταν λογικό να υποθέσουμε ότι πιο συχνές και μεγαλύτερες διακυμάνσεις στο μήκος του διασκελισμού θα αύξαναν τον μεταβολικό σας ρυθμό ενώ περπατάτε», είπε ο συγγραφέας της μελέτης Adam Grimmitt.

Πώς διεξήχθη η μελέτη για τον διασκελισμό στο περπάτημα και την απώλεια βάρους
Οι ερευνητές με επικεφαλής τον Δρ. Grimmitt ερεύνησαν την επίδραση της διακύμανσης του διασκελισμού στον μεταβολισμό. Μελέτησαν 18 υγιείς ενήλικες 24 ετών με μέσο βάρος 70 κιλά. Οι συμμετέχοντες πρώτα περπάτησαν σε διάδρομο για πέντε λεπτά στο φυσικό τους διασκελισμό.

Πόσο πρέπει να περπατάτε κάθε μέρα για να αδυνατίσετε και να κάψετε λίπος

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες έλαβαν οδηγίες να περπατήσουν με βήματα που ήταν 5% έως 10% μικρότερα ή μεγαλύτερα από το συνηθισμένο τους βήμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα, τα οποία χρησιμεύουν ως δείκτης της έντασης της άσκησης.

Το βασικό εύρημα της μελέτης ήταν ότι μια σχετικά μικρή αύξηση στη μεταβλητότητα του διασκελισμού (2,7%) είχε ως αποτέλεσμα μια μετρήσιμη ώθηση στο μεταβολισμό (1,7%).

«Η μεταβλητότητα του μήκους του βήματος παίζει μέτριο, αν και σημαντικό ρόλο στο μεταβολικό κόστος του περπατήματος», δήλωσαν οι ερευνητές.

Οι ερευνητές εξετάζουν επίσης πώς αυτές οι νέες πληροφορίες μπορούν να ωφελήσουν τους ηλικιωμένους πληθυσμούς, περισσότερο για την εξοικονόμηση ενέργειας παρά για την καύση θερμίδων.

«Μελλοντικές μελέτες θα πρέπει να ποσοτικοποιήσουν την ακρίβεια τοποθέτησης του ποδιού και τη μυϊκή δραστηριότητα σε παρόμοιες εικονικές προβολές», σημείωσαν καταληκτικά οι ερευνητές.

www.oloygeia.gr

Μακαντάμια το λάδι των σαράντα και κάτι…

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr